USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İBB'de toy evlat iş modeli!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kısaca 2 senedir hazırlıkları meydana getirilen ve kasıntı hizmetlerine cep telefonundan bedava muvasala sağlamayı hedefleyen 'İstanbul Senin' projesini, 'Gücü, kentin sahiplerine devreden uygulama' laflarıyla tanıttı.

İBB'de toy evlat iş modeli!
18-11-2021 15:34

"16 milyonun sesine ve iradesine anbean kulak vereceğimiz müşterek süper uygulamayı hizmete alıyoruz" diyen İmamoğlu, "İçinde yaşadığımız dünya, bundan sonradan olağandan sayısal ve hareketli müşterek dünya. Kentler ve devletler arasındaki uygarlık yarışında, dijitalde gözü olmayanın menzile ulaşmada izi olmayacak. 'İstanbul Senin', tez etmeden, fakat azimli ve sakıncasız adımlarla bu menzile idrak dair ehemmiyetli müşterek ortam olacak" ifadelerini kullandı. 'İstanbul Senin'in, İstanbulluların dilek ve gereksinimleri doğrultusunda büyüyüp gelişeceğini tamlayan İmamoğlu, "Ve vizyonu, tamamıyla bu kentte yaşayanların yaşamını kolaylaştırmak olacak. O nedenle, buradan topu topu İstanbullulara sesleniyorum; 'İstanbul Senin'i çabucak cep telefonlarınıza indirin, kullanın ki hayatınız kolaylaşsın" çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kasıntı hizmetlerine cep telefonundan hazırlop ve enstantane muvasala sağlayacak "İstanbul Senin Süper Uygulaması"nı tanıttı. Toplantıda İmamoğlu'nu; CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul saylav Sezgin Tanrıkulu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve hava aktivisti çoluk çocuk de bekâr bırakmadı. Toplantı, İstanbul Senin bildiri filminin gösterimiyle başladı. Harbiye'deki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde planlı lansman toplantısında mütekellim İmamoğlu, "Bu şehirde, bundan hakeza 16 milyon İstanbullunun söylediği olacak" lafıyla yola çıktıklarını hatırlattı. "Biz, İBB olarak, gelişigüzel şeyden ilkin eş aklı ve kentin geleceği ile ilişik kararlara vatandaşın katılımını, en elzem demokratik haklardan birisi kendisine ikrar ettik ve bu biçimde yola çıktık. O sebeple işbaşı yapar yapmaz, 16 milyonun yönetime katılımını özendirecek mekanizmalar geliştirdik" diyen İmamoğlu, İstanbul'da gerçekleştirdikleri "katılımcı demokrasi" uygulamalarından örnekler verdi.

HAZIRLIKLAR 2 YIL SÜRDÜ

İstanbul'un mevrut evvel en demokrat ve aktif şehremaneti reisi olacağının sözünü vererek işbaşına geldiğini hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

"İşte bugün, bu yolda acemi ve iri müşterek aşama elan atıyoruz. 16 milyonun sesine ve iradesine anbean kulak vereceğimiz müşterek süper uygulamayı hizmete alıyoruz. Bu hareketli uygulama, ahit onlarca hareketli uygulamayı ortamında barındıran, ferda yüzlerce, binlerce uygulamanın İstanbullu ile buluşacağı müşterek 'Süper Uygulama'. 2 yıla benzeyen müşterek süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz 'İstanbul Senin Süper Uygulaması'nı bugünden itibaren 16 milyonun hizmetine sunuyoruz. 'İstanbul Senin Süper Uygulaması', şehrimizin geleceği düşüncesince ehemmiyetli müşterek başlangıç. 'İstanbul Senin', bu kentin sayısal inkılap yolculuğunu muhtemel etmek düşüncesince geliştirilmiş, toptan çapta müşterek inovasyondur. 'İstanbul Senin', yalnızca her insanın cebine girecek hazırlop ve tatbikat müşterek infaz değil, bire müşterek sürede hayatımızı kolaylaştıracak ibdai müşterek teknoloji."

"YENİ NESİL BİR İŞ MODELİ"

"İstanbul Senin" projesiyle esas hedeflerini, "Belediyemiz ve iştiraklerimizden başlayarak, İstanbul'da iri müşterek sayısal inkılap periyodunu başlatmak, İstanbulluya bu dobra kentte yaşam sürmeyi hızla gelişen teknolojinin de katkılarıyla elan da dörtköşe bir vaziyete getirmek" laflarıyla açıklanan İmamoğlu, uygulamayı, "kullanıcı dostu, Türkçe, ücretsiz, her insana doyumsuz muvasala ve katılma hakkı sağlayan müşterek iri yenilik" halinde tarifledi. İmamoğlu, uygulamayı, "'İstanbul Senin', kavim iradesini birincil istenç ikrar fail ve gücü kentin sahiplerine devreden, müşterek acemi evlat yerli yönetişim sistemi; yönetimin anbean vatandaşa direkt matematik vermesini sağlayıcı müşterek saydamlık ve katılımcılık uygulaması; her insanın güven içinde indirip, haydi haydi kullanabileceği müşterek uygulama" laflarıyla tanıttı. Dünya çapında yenilikçi müşterek anahtar ve acemi evlat müşterek iş modeli geliştirdiklerinin altını çizen İmamoğlu, 'İstanbul Senin Süper Uygulaması'ndan bekledikleri esas faydaları, "Yeni evlat platformun gücüyle; demokratik katılma ve eş aklı tabana yaymak, İBB hizmetlerine cep telefonundan kolay, enstantane erişim, güvenilen müşterek pazaryeri ihdas etmek ve 'start-up'lar düşüncesince aceleci nema olanağı sağlamak" laflarıyla dile getirdi.

HAYATIMIZA GİRECEK BAZI KOLAYLIKLAR…

Uygulamanın, vatandaşın cep telefonundan İBB hizmetlerine ulaşmasını ve kentte yaşamı kolaylaştırmayı amaçladığını kaydeden İmamoğlu, "İstanbul'da derinliğine müşterek sayısal inkılap yolculuğuna çıkıyoruz" dedi. İmamoğlu, uygulamanın kullanma sahalarından kimilerini şu biçimde örneklendirdi:

-İETT, kent Hatları ve Metro kıl payı dolgun nakil araçlarını kullanan İstanbullular, 'İstanbul Senin'deki sayısal İstanbul Kart sayesinde, plastik İstanbul Kartlarını yanlarında taşımalarına lüzum yapılmaksızın yolculuk edebilecek. Yanınızda cüzdanınız aksi taktirde da cep telefonunuzun içerisindeki bu Göster Geç özelliğiyle dolgun taşımadan yararlanabileceksiniz.

-Fatura ika etmek düşüncesince kuyruğa giriş problemi 'İstanbul Senin' ile ortadan kalkacak İSKİ ve İGDAŞ faturalarını, muhtelif satmaca ifa noktalarından yahut vezneci şubelerinden ödemekte bulunan İstanbullular, faturalarını diledikleri toprak ve diledikleri sürede cep telefonlarından kolaylık ödeyebilecek.

-'Söz Senin' mini uygulamasıyla şehirle ilişik fikirleri olan, kentin istikbaline taraf özgülemek talip İstanbullular, kolaylık fikirlerini paylaşacak ve yönetimin kararlarına katılabilecek.

-'Otobüsüm Nerede' mini uygulamasıyla, kentin rastgele müşterek durumunda otobüs beklemekte bulunan İstanbullular, otobüslerinin kusursuz kendisine birçok dakika sonradan beklemekte oldukları durakta olacağını görebilecek.

-Sanat severler tiyatro, musiki özellikle kazanmak kıl payı gelişigüzel kabil kültürel etkinlikten aceleten bilgili olacak ve diledikleri yerden kolaylık bilet alabilecek.

-Yardımseverler, müşterek selamet hareketi biçimine mevrut 'Askıda Fatura' icraatımızın mini uygulamasıyla gerekseme sahiplerine dayanaklık etmek olabilecek.

-'Çözüm Merkezi' mini uygulaması ile kendileri, mahalleleri, sokakları ile ilişik gerekseme yahut sorunları varsa, bunları bizlere aceleten iletip, hal isteyebilecekler.

-'İstanbul Senin' platformunda kullanıcılar; sayısal kimlik, sayısal cüzdan ve sayısal sözleşmeyi beraberce kullanabilecek. Yani, etiket bilgilerinizi, İstanbul Kartınız ve cesaret kartlarınızı, bu süper uygulamanın ortamında saklayabileceksiniz.

TAKSİ GÖNDERMESİ

Konuşmasına, uygulamanın anlatıldığı canlandırma filmi düşüncesince aralık sağlayan İmamoğlu, görselde göçüm problemine değinilmesine, "Hani bazıları diyor ya; 'Taksiye bu kentin gereksinimi yok!' İstanbul Senin uygulamasından soracağız vatandaşlarımıza; gereksinim varmı namevcut mu? Anında karşılık verecek. Yani bu, bire müşterek sürede müşterek öz tenkit yapmak, tenkit gerçekleştirmek mekanizması. Biz de vatandaşımızla orada aceleten yüzleşiyor olacağız. Demokrat yöneticiler, yüzleşmekten katiyen çekinmezler" laflarıyla ulama sundu.

VERİLERE, HİÇBİR KİŞİ YA DA KURUM ERİŞEMEYECEK

Uygulamanın kullanıcı güvenliğinin en faziletli ölçüde bulunduğunun altını çizen İmamoğlu, "Üstelik 'İstanbul Senin'de kullanıcı verisi, yalnızca ve yalnızca kullanıcıya aittir ve İBB engelleme tek kasıntı ve kişi, kullanıcı verisine erişemez" bilgisini paylaştı. İmamoğlu, infaz üstünden benzeyen gelecekte verilecek hizmetleri de şu biçimde dile getirdi:

"'Kolay Taşın' mini uygulamasıyla, emektar adresinizdeki abonelikleri hareketli telefonunuzdan sonlandırıp, taşınacağınız bulunak düşüncesince acemi aboneliklerinizi haydi haydi açtırabileceksiniz. Halen ağırlıklı kendisine ulaşımda kullandığınız 'İstanbul Kart'ınız, müşterek alım satım kartına dönüşecek ve 'İstanbul Senin' ile bu kartınızın dijtal versiyonunu kullanarak alışverişlerinizi de kolaylık yapabileceksiniz. Bir müddet sonradan cüzdan taşımadan, akçe yahut cesaret kartı taşımadan; otobüste, vapurda, markette, restoranda, kafede yahut takside 'İstanbul Senin'e kaydettiğiniz kartlar sayesinde, cep telefonlarınızla ödeyip geçeceksiniz. Çocuğunuza, eşinize, arkadaşınıza hareketli telefonunuz üstünden mülk gönderebileceksiniz. Üstelik de hem kartlarınız hem de cüzdanınız tek bulunmadığı derece emniyetli olacak."

"İSTANBUL SENİN, ŞEHRİN DNA'SINDAKİ GİRİŞİMCİLİĞİ TETİKLEYECEK"

"Bir ahir fazda 'İstanbul Senin', vatandaşa hesaplı menafi sağlarken, bire müşterek sürede İstanbul ekonomisine de nema olanağı sunacak emniyetli müşterek veriş hesabına dönüşecek" diyen İmamoğlu, "Ekonomik aktörler, içtimai girişimciler ve gelişigüzel ölçekte üretici, bu emniyetli veriş yerinin sağlayacağı fırsatlardan denk ve adaletli halde yararlanacak. Tam da bu nedenle, emniyetli kimlik, emniyetli cüzdan ve emniyetli imza ile 'İstanbul Senin', kentin DNA'sındaki girişimciliği tetikleyecek, özündeki iyiliği ve yardımlaşmayı çoğaltacak. Yolculuk süresince kullanıcılara maddesel ve tinsel baş döndürücü muhtelif menafi sunacak. Ardından, 'start-up'lara kapılarını açacak. Girişimleri büyütecek müşterek manivela olacak. 'İstanbul Senin', 16 milyonun sesini, enerjisini ve potansiyelini büyüten müşterek eş ortam olacak. Bu süper platformla İstanbul, bulaşık bölgesini ve enerjisini elan da büyütecek." diye konuştu.

"VİZYONU HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK OLACAK"

İstanbul'un yalnızca Türkiye'yi değil, benzeyen coğrafyaları etkileyebilme kapasitesine güvendiklerine aksan karşılayıcı İmamoğlu, "Bu hararetli yolculukta beraberce çalışacak ve beraberce başaracağız. İstanbulluların enerjisi, aklı ve iradesiyle nereye varacağımızı bilmenin güveniyle sefer alacağız. 'İstanbul Senin', siz İstanbullu hemşerilerimin dilek ve gereksinimleri doğrultusunda büyüyüp gelişecek ve gösterimi tamamıyla bu kentte yaşayanların yaşamını kolaylaştırmak olacak. O nedenle, buradan topu topu İstanbullulara sesleniyorum; 'İstanbul Senin'i çabucak cep telefonlarınıza indirin, kullanın ki hayatınız kolaylaşsın" çağrısında bulundu.

"BU DAHA BAŞLANGIÇ"

"Bugün kullanıma açtığımız sürüm, yalnızca müşterek başlangıç" diyen İmamoğlu, "Hala eksikleri, geliştirilecek yanları ve mazruf gereksinimleri var. Ama biliyorum ki; belli başlı müşterek menzile erişmek düşüncesince yola çıkanlar, azimle, huzur teriyle ve arka sırta vererek yola bitmeme ederlerse, varacakları yere varırlar. Biz de insanlarımızın dirim standardını açık açık tezyit menziline dayamak istiyoruz. Bunu da teknolojiyi kullanarak, dönemin gereği bulunan sayısal dönüşümü başararak yapmayı istiyoruz. Çünkü, ortamında yaşadığımız dünya, bundan sonradan olağandan sayısal ve hareketli müşterek dünya. Kentler ve devletler arasındaki uygarlık yarışında, dijitalde gözü olmayanın menzile ulaşmada izi olmayacak. 'İstanbul Senin', tez etmeden, fakat azimli ve sakıncasız adımlarla bu menzile idrak dair ehemmiyetli müşterek ortam olacak" ifadelerini kullandı.

YOL ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

İmamoğlu, konuşmasının sonunda, 2 yılı bulan tedbir sürecinde İBB'nin tescilli 'İstanbul Senin' projesini yaşama nâkil grup liderleri Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner, UGETAM Genel Müdürü İbrahim Edin ve plan direktörü Hakan Kaplan ile uygulamasının yazılımında teşrikimesai meydana getirilen Almanya merkezli KOBİL şirketinin kurucusu İsmet Koyun'u sahneye çağırma etti.Projede emeği güzeşte her insana teşekkürlerini ileten İmamoğlu; Özgüner, Edin, Kaplan ve Koyun'a plaketlerini sundu.

İBB'de acemi evlat iş modeli!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler