USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İBB, siber saldırıya hakkında önlemlerini arttırdı

İBB'nin uz iletişim enfrastrüktür ve bilgelik teknolojileri firması İSTTELKOM AŞ, İGDAŞ'a ilgili verileri İBB çatısı altında topladı.

İBB, siber saldırıya hakkında önlemlerini arttırdı
25-10-2021 17:33

İGDAŞ'a ilişik sunucular İSTTELKOM AŞ kabilinden İBB Veri Merkezi'ne taşındı. Operasyon ile hep 4,7 Ton ağırlığında 220 IT Ekipmanı ve 550 sunucunun transferi sağlandı.Daha geçmiş 27 İBB iştirakinin data transferini sağlayıcı İSTTELKOM, İGDAŞ ile beraberce bu sayıyı 28'a çıkardı. Siber güvenlik, sunucu, data ambarlama (bulut sistemi) ilkin iktisap etmek kıl payı nice bölgede fariza sunan, İBB Veri Merkezi'nin Uptime TIER III kasılma standardına cemaat güvenlikli yapısı ile deprem, yangın, yığın kabil felaketlerde yurttaş verilerinin dokunca görmesi engelleniyor.

İGDAŞ GENEL MÜDÜRÜ ÖZMEN: "3 AYRI LOKASYONDA YER ALAN VERİLERİMİZİ TEK MERKEZDE BİRLEŞTİRDİK''

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen; '' Üç ayrı lokasyonda arazi meydan dizge odalarımızın İBB Veri Merkezine nakil projesi ile sıkıntı durumlarına gönül rahatlığı kurumsal yedeklilik ve yukarı düzem düzenlilik sağlanmış oldu. Çalışmalar ile ayrımsız sürede faziletli bedelci bilim teknolojileri yatırımı ve pres maliyetleri, önlenerek kaynakların velut kullanması ile 12 Milyon TL artırım hedefliyoruz'' dedi.

İSTTELKOM GENEL MÜDÜRÜ NİHAT NARİN: "200 MİLYON TL TASARRUF SAĞLADIK''

Yürütülen icraat üzerine bilim sağlayan İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin; ''2019 senesinde hoppadak 16 ortaklık şirketinin kullandığı data merkezi kullanan ortaklık sayımızı 28'e, sığa kullanımını yüzdelik yüze yükselttik. Atıl bulunan İBB kaynaklarını harekete geçirip, kadro içi verimliliği ehemmiyetli seviyede artırdık. 30 İBB şirketine ilişik konsolide uygulayım bilimi yönetimi ile tahminî 200 milyon TL artırım sağladık. Yaptığımız yatırımlar ve aldığımız önlemler ile İBB Veri Merkezinde vatandaşlara ilişik veriler fiziksel ve siber saldırılara gönül rahatlığı proaktif 7/24 koruyor.'' açıklamasında bulundu.

RAKAMLARLA İGDAŞ VERİ MERKEZLERİ TAŞINMA OPERASYONU

Toplam 4,7 Ton ağırlığında 220 IT Ekipmanı, 550 Sunucu Taşınması

3.000 Metre Fiber, 1.600 Metre Cat6 Kablo Montajı

980 Fiber Port ve 500 Cat6 Port Taşınması

21 Araç Seferi İle Toplam 398 Km Mesafe

70 Personel İle 233 Adam/Günlük Efor

80 Saatte Başarı ile Sorunsuz Taşıma İşlemi

İBB, siber saldırıya gönül rahatlığı önlemlerini arttırdı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler