USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Halkbank'tan senenin önceki yarısında 4,6 bilyon lira kemiksiz kar

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank'ın senenin önceki yarısında 4,6 bilyon TL kesin kâr elde ettiğini belirterek, "Banka, bu devre böylece zamanı ortak eşiği geçerek çalışkan büyüklüğünü 1 trilyon TL’nin karşı taşıdı." ifadelerini kullandı.

Halkbank'tan senenin önceki yarısında 4,6 bilyon lira kemiksiz kar
13-08-2022 00:04
İstanbul

Halkbank açıklamasına göre, senenin geçmiş ½ si böylecene toplanmış kredilerini, güzeşte senenin bire ortak zamanına uyarınca yüzdelik 53 artışla 916,6 bilyon TL’ye haiz banka, toplanmış mevduatını yüzdelik 47,3 artışla 747,1 bilyon TL seviyesine ulaştırdı.

KOBİ kredilerinin ferdî krediler aut nakdi krediler içerisindeki oranı yüzdelik 50 şekilde gerçekleşen bankanın enerjik büyüklüğü bu zamanda yüzdelik 52,1 artarak 1 trilyon 90 bilyon TL oldu. KOBİ kredilerindeki Halkbank’ın piyasa oranı yüzdelik 18 oldu.

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank'ın senenin geçmiş yarısında 4,6 bilyon TL kemiksiz kâr elde ettiğini belirterek, bankanın bu devre böylecene zamanı ortak eşiği geçerek enerjik büyüklüğünü 1 trilyon TL’nin hesabına taşıdığını belirtti.

Arslan, Türkiye ekonomisi amme nakdî disiplini ile ticari dünyadaki canlılığın ortak arada sürdüğü muvazeneli yapısını korumakta bulunduğunu tabir ederek, şunları kaydetti:

"Kamu öncülüğünde envestisman ortamını iyileştirici siyaset adımları sayesinde, AB ve ABD’deki nekahet riski ile Rusya-Ukrayna kriziyle tetiklenen global enflasyonunun tesirleri sınırlanarak, faziletkâr ekleme altın üretime ve istihdama iri yardım verilmektedir. İhracatçı işletmelerimizin, değişmekte bulunan global hazırlık zinciri ortamında ticari açıdan acemi fırsatlar buldukları bu zamanda bankamız, girişimcilere, yatırımcılara, esnaf-sanatkâra ve KOBİ’lere acemi nakdî tercihler sunmaya bitmeme etmektedir."

"Yılın geçmiş 6 ayında cesaret kullandırım ücretinde ise yüzdelik 126’lık artım gerçekleşti"

Arslan, Halkbank’ın anadan görme misyonu şekilde sürdürdüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı nema destekli esnaf-sanatkâr ve KOBİ’lere müteveccih cesaret kullandırımlarının bu zamanda şimdi da arttığını vurguladı.

Yılın geçmiş 6 ayında güzeşte senenin bire ortak zamanına göre, cesaret kullanan esnaf sayısında yüzdelik 52, cesaret kullandırım ücretinde ise yüzdelik 126’lık artım gerçekleştiğini anımsatan Arslan, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz sene sonu bakımından 79,9 bilyon TL’ye vasıl bankamızın esnaf cesaret bakiyesi bu senenin geçmiş ½ si böylecene 90,6 bilyon TL’ye yükselirken, cesaret bakiyesi mevcut esnaf sayımız da 1,1 milyon olmuştur. KOBİ kredilerinin ferdî krediler aut nakdi krediler içerisindeki payının yüzdelik 50 şekilde gerçekleştiği bu zamanda Halkbank, KOBİ kredilerindeki Türkiye’nin şef bankası olmaya bitmeme etmiştir."

Arslan, hanımefendilerin iş dünyasına katılımını isteklendirme geçirmek ve vesile eşitliği ilkesince birer müteşebbis talibi şekilde sübvanse geçirmek az daha faaliyetlerini sürdüren Halkbank'ın, ikinci yaşına giren Üreten Kadınlar Buluşmaları'na bu sene mayıs ayında İzmir’de başladığını da hatırlattı.

Ülke genelinde bitmeme fail bu aktiflik dizisiyle eş müteşebbis ekosisteminin gelişimine yardım sağladıklarını tamlayan Arslan, "Hayallerini yaşama geçirmeyi başaran eş girişimciler ile hayallerinin takiben revan müteşebbis talibi hanımlar ortak aktiflik dizisi altında buluşmakta, yenilikçi fikirleriyle birbirlerine sabah yeli vermektedir. İzmir’den sonraları Adana, Diyarbakır, Kocaeli ve Rize’de bitmeme fail bu buluşmalar, yurdun ciharıyek beraberinde çelimli ortak içtimai bulaşık bırakmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

"Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi, Türkiye genelinde 15,1 bilyon TL’lik cesaret kütlesi oluşturdu"

Arslan, Halkbank’ın eş girişimcilere müteveccih Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile cesaret başlangıcından bugüne Türkiye genelinde 132 binden ortak tomar eş girişimciye ulaştığına ve 15,1 bilyon TL’lik cesaret kütlesi oluşturduğuna dikkati çekti.

Farklı vesilelerle gerçekleştirdikleri iş dünyası buluşmalarında, tamamı sektörlerin arzu ve beklentilerini dinlediklerini tabir fail Arslan, şu açıklamalarda bulundu:

"Üreten Kadınlar Buluşmalarını ise eş girişimcileri dinleme, onların işlerini imar yapmak düşüncesince gerekseme duydukları alanları belirleme ika noktasında ortak vesile şekilde görmekteyiz. Bu yılki etkinliklerimizde ayrıca, sert baş döndürücü hanımı içerisinde barındıran kooperatifler de öne çıkmaktadır.

Kooperatiflerde markalaşmanın ön plana çıkması gerektiği düşüncesiyle, Halk Akademi ile kooperatiflere müteveccih bellik eğitimi düzenlemekteyiz. Alanında bilirkişi adların de katılmış bulunduğu bu etkinliklerde markalaşma ve pazarlama, içtimai medya, akla yatkın mahsul ve akla yatkın piyasa hikayelerinde eğitimler gerçekleştirmekteyiz."

Arslan, üretmek, ürettiğini değere tahvil geçirmek ve çevrelerinde acemi istihdam imkanları rekzetmek talip tamamı gençlerin bu buluşmalara çağrılı olduğuna dikkati çekti.

"Genç müteşebbis kredisini, maksimum 350 bin TL limitli ve 60 taban vasıl mehil fırsatıyla sunmaktayız"

Müşterilere, Güvenceli Dijital Ödeme Sistemi, Teknokent Destek Paketi ve global hava krizinin etkilerine huzur atılacak çevreci adımları destekleyen Yeşil Enerji Kredi Paketi az daha acemi mahsulat sunduklarını kaydeden Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yardım ölçü amacıyla da 6 ayrımlı müteşebbis modeline müteveccih Genç, Cesur, Usta, Tekno, Halk ve Esnaf Girişimci kredilerimizi duyurduk. Üniversite mezunu gailesiz girişimcilerden kişi işini ihdas yapmak talip görmüş geçirmiş profesyonellere kadar, degaje ortak yelpazede alternatiflere erbap bulunan bu ürünümüzle 33 bin girişimcimizin 6,2 bilyon TL destekten yararlanmasını sağladık.

Halkbank’ta tamamı gençlerin iş hayatında mevcut olabilmeleri hesabına dayanak mevcuttur. Yeni ürünlerimizle darülfünun mezunu, yetkilendirilmiş bulunduğu bölümle alakadar rastgele ortak iş tecrübesi başarısız ve bu bölgede kişi işini ihdas yapmak talip yahut kişi işini kurmuş olanları hedeflemekteyiz. 35 yaşını aşmamış girişimcilere müteveccih gailesiz müteşebbis kredisini, maksimum 350 bin TL limitli ve 60 taban vasıl mehil fırsatıyla sunmaktayız."

"İklim değişikliği mevzusundaki farkındalığa müteveccih global ortak çabanın ortamında arazi edinmeyi baş döndürücü önemsiyoruz"

Bünyesinde "Sürdürülebilirlik Komitesi" de mevcut Halkbank’ın bu alandaki vizyonunu, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi ile attıkları imza ile ortak fevk seviyeye taşıdıklarını tamlayan Arslan, şunları aktardı:

"Bankamız, sürdürülebilirlik alanındaki deneyiminden almış bulunduğu güçle, tamamı faaliyetlerini Paris İklim Anlaşması doğrultusunda 2050 yılına derece kemiksiz el değmemiş sürüm hedefleriyle mevzun duruma getirme taahhüdü vermiş, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi kabilinden kurulan Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne katılmıştır. İklim değişikliği mevzusundaki farkındalığa müteveccih global ortak çabanın ortamında arazi edinmeyi baş döndürücü önemsiyoruz. Halkbank olarak, dünyanın geleceğini alakadar bu sürece engelleme olmaktan iri alım çalım duyuyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler