USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Geleceğin uçak mühendisleri bu okuldan çıkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ortada imzalanan tören düzeni ile kurulan TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, havacılık dalında geleceğin tekniker ve mühendisleri yetiştiriliyor.

Geleceğin uçak mühendisleri bu okuldan çıkıyor
19-12-2021 11:44

Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere, havacılığın nazik alanlarından bulunan uçak gövde-motor ve aviyonik dallarında bilgisayarlı araba imalatı, sınai bakım-onarım, çarpıcılık tesisatları, robotik kodlama, web programcılığı ve yazılım eğitimleri veriyor.

Sektörün geleceği ve serbest defans sanayiinin yapımı düşüncesince ehemmiyetli toprak markajcı TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde havacılık dalında geleceğin uygulayımcı ve mühendisleri yetiştiriliyor. TUSAŞ'ın akreditasyonu ve Erasmus projeleri kapsamında dünya dışı yetişim olanağı verilen öğrenciler, 20 gündüz devam eden programda Avrupa'daki merkezlerde uçak iş eğitimi alabiliyor. Başarılı bulunan öğrencilere elan sonradan TUSAŞ'ta işe start fırsatı sağlanıyor.

Öğrencilere dünya dışı staj, pansiyon, burs imkanı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ilkin kazanmak az daha mühendis ve yöneticilerinin de edep bilimi bilimi desteği verdiği okulda, gailesiz mühendis ve uygulayımcı adaylarına mesleksel tecrübelerini aktarma etmek düşüncesince öğrencilerle kesif pıtrak ortak araya geliniyor. Öğrencilere dünya dışı staj, pansiyon, burs az daha olanaklar sunulmaktadır ve ecnebi kıstak ağırlıklı edep bilimi bilimi veriliyor.

TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çağımız teknolojilerini toy evlat uygulamalarla birleştiriyor. Yenilikçi teknolojilerin bütünleşmiş edilmiş olduğu okulda karekod uygulaması yardımıyla öğrenciler cep telefonlarından parçayı 3D şekilde okul haricindeki ortak ortamda görüntüleyerek öğüt emek vermek olanağı buluyor. Robotik Kodlama Atölyesi'nde öğretmenler öncülüğünde öğrencilere kodlama ve robotik dizayn hikayelerinde edep bilimi bilimi olanağı sunuluyor. TEKNOFEST, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansı Projeleri kapsamında icraat meydana getiren TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sarıklı ve öğrencileri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii çeşidinden sağlanan çevrimiçi ecnebi kıstak kurslarına da iltihak olanağı buluyor.

“İleride kendimi bu yönde geliştirerek ülkem hesabına nice projede idman istiyorum”

Okulda aldıkları öğrenimden baş döndürücü kıvançlı olduklarını tamlayan 10'uncu derslik öğrencilerinden Yasin Çetmeli, “Şu an İHA atölyesinde bulunuyoruz. Burada gördüğünüz az daha çakılı kol İHA ilişkin çalışıyoruz. Aynı sürede mütedavil sermaye kebap kebap kol İHA'lar ilişkin de çalışmalarımız var. Bu halde kendimizi geliştiriyoruz ve ülkemize katkıda mevcut kazanmak istiyoruz. Devletimizin bizlere sağlamış olduğu imkanlardan da sonuna denli yararlanıyoruz. İleride de kendimi bu yönde geliştirerek ülkem hesabına nice projede idman istiyorum” biçiminde konuştu.

“Okulumuz lüzum öğretmenler gerekse atölyeler açısından birlik kuvvetli ortak okul”

Yaz stajı kapsamında TUSAŞ çeşidinden geliştirilen evcil umumi hedef helikopteri Gökbey'in imalat sürecinde çalıştığını tamlayan 12'nci derslik talebesi Ömer Yusuf Doğan, “Okulumuz lüzum öğretmenler gerekse atölyeler açısından birlik kuvvetli ortak okul. Ayrıca okulumuzun TUSAŞ ile bulunan protokolü çerçevesinde stajlarımızı TUSAŞ'ta görüyoruz. Ben de 25 günce yaz stajımı 410 umumi hedef helikopterinin ast montajında tamamladım. Çok doğurgan ortak yetişim dönemiydi. Dönem içinde ise gene tören düzeni dahilinde haftada ortak gündüz manzume dersleri TUSAŞ'ta görüyoruz. Şimdi ise B-10'da Airbus taraf açık oturum üretiminde görevliyim. TUSAŞ'ta yetişim yapmanın ne denli ehemmiyetli ortak bilinçlilik bulunduğunu anladım. İnşallah gitgide kendimi geliştirip TUSAŞ'ta toy projelerde toprak alıp vatana ve millete iyi ortak aha bulunmaktadır ve ulama sağlarız” sanarak konuştu.

“Şu an okulumuz pansiyonunda artan 26 ayrımlı ilden öğrencimiz mevcut”

Okula mevrut öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığınca meydana gelen LGS imtihanı ile alındığını tamlayan Okul Müdürü Kadir Yaman, “Okulumuz Liselere Geçiş Sınavı'na gereğince mektepli almaktadır. Okulumuz Türkiye'nin gelişigüzel yerinden öğrencilerimiz başvurabilir. Şu an okulumuz pansiyonunda artan 26 ayrımlı ilden öğrencimiz mevcut. Bu öğrencilerimizin en bağan muvaffakiyet averajı yüzde dilimde yüzde 15'tir. Bu yüzde 15'lik dilimi yüzde 5'e indirmek düşüncesince çalışmalarımız bitmeme ediyor maksadımız de budur” dedi.

“Okulumuz öğrencileri TUSAŞ'ta yetişim emek harcamaları yapmakta ve bunun yanı sıra kalburüstü öğrencilerimize de burs verilmektedir”

Okulda tahsil gören öğrencilerin anlaşmalar kapsamında TUSAŞ'ta yetişim olanağına da ulaştığını tamlayan Okul Müdürü Yaman, “Mesleki Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ortada imzalanan tören düzeni gereği okulumuz öğrencileri TUSAŞ'ta yetişim emek harcamaları yapmakta ve bunun yanı sıra kalburüstü öğrencilerimize de burs verilmektedir. Ayrıca yetkilendirilmiş öğrencilerimizin anlaşılan ortak bölümü istihdam edilmektedir. Bunlar da TUSAŞ'ta meydana gelen sınavlarda kalburüstü bulunan öğrencilerdir” açıklamasında bulundu.

“Okulumuzun uçak iş sahası ve öbür atölyelerindeki araba parkı baş döndürücü güçlü”

Okulun imkanlarının baş döndürücü degaje olduğuna nazarıitibar çekici Yaman, “Okulumuzun uçak iş sahası ve öbür atölyelerindeki araba parkı baş döndürücü güçlüdür. Birçok okulda sıfır araba parkı burada vardır. Öğrencilerimiz uçak motorları ve şahsen etkin uçaklar üstünde eğitimlerine bitmeme etmektedirler. Bunun yanı sıra hazırladığımız plan kapsamında; yazılım atölyesi, robotik kodlama atölyesi ve İHA dizayn atölyelerinde çalışıyorlar. Öğrencilerimiz buralardaki aldıkları eğitimler ile alışılagelen aldıkları eğitimlerin ilişkin kakı sağlayarak, aranan elemanlar olma uğrunda ilerlemekte” ifadelerini kullandı.

“Okulun antre kapısından itibaren ortak F-4 uçağı öğrencilerimizi karşılıyor”

TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tahsil gören öğrencilerin yetişim ve burs olanağına da kavuştuklarına nazarıitibar çekici Yaman, “Okulun antre kapısından itibaren ortak F-4 uçağı öğrencilerimizi karşılıyor. Bu öğrencilerimiz ilerleyerek uçak iş atölyesine geldiklerinde etkin ortak uçak, bunun yanı sıra da F-4 uçağının motoru ve tecrübe setleri ile karşılaşıyorlar. Bundan ötürü da okula adım atar başlamaz çıkarlarını TUSAŞ'ın ortak bireyi şekilde görmeye başlamaktadırlar. Geleceğini göklerde arayan, havacılık ve gök sanayiine derun vermiş hepsi gençlerimizi okulumuza bekliyoruz” biçiminde konuştu.

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler