USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Geleceğin bilim insanları Yeşilyurt bilim şenliğinde buluştu

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kabilinden hazırlanmakta olan TÜBİTAK 4007 projeleri kapsamında geleceğin bilim insanlarının yetişmesine müteveccih desteklerine birlikte yenisini hâlâ ilaveten 'Yeşilyurt Bilim Şenliği' düzenledi.

Geleceğin bilim insanları Yeşilyurt bilim şenliğinde buluştu
08-10-2021 14:23

Malatya Yeşilyurt'un ilmî ve uygulayım bilimi dalında da elleme indinde noktaya kavuşması düşüncesince ağırbaşlı yatırımlar ve planlar uygulayıcı Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kabilinden hazırlanmakta bulunan TÜBİTAK 4007 projeleri kapsamında geleceğin bilim insanlarının yetişmesine müteveccih desteklerine indinde yenisini elan ekledi.

Vali Galip Demirel Ortaokulu bahçesinde planlı Yeşilyurt Bilim Şenliği açma törenine Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Naci Şavata, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay'ı yetkilileri, meslek müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda mütekellim Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Bilim Şenliğinin iklim çapındaki 53 plan ortada yerini edinmeyi başardığını tabir ederek, “TÜBİTAK 4007 dayanak projeleri kapsamında türkiye genelinde bildirme edilen 53 Bilim Şenliği ortada yerini edinmeyi başaran Yeşilyurt Bilim Şenliğimiz ile giriş başa bilim ve değişen teknolojinin yaygınlaşmasına ağırbaşlı indinde dayanak sunuyoruz. Dünyanın aşırı indinde çabucak değişmiş olduğu bu dönemde ilerlemenin en can alıcı yolunun bilim ve uygulayım bilimi bulunduğunu görmekteyiz. Bu şenlikle bilimin ve değişen teknolojinin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara ilmî bilginin ulaştırılması, bilim ve uygulayım bilimi ile maşer arasındaki etkileşimin atölyelerimiz vasıtasıyla aktarılmasını hedeflemekteyiz. Şenliğimizin paydaşları bulunan TÜBİTAK'A, Malatya Büyükşehir Belediyesine, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesine, Yeşilyurt Belediyesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğüne ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yardım sunan her insana teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi'nin bilim ve teknolojiye rastgele devir ağırbaşlı destek sunar sunduğunu vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Naci Şavata, "Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kabilinden hazırlanmakta bulunan TÜBİTAK 4007 projeleri kapsamında bildirme edilen 46 değişik atölyenin bulunmuş olduğu hakeza indinde şenliğe dayanak özgülemek Yeşilyurt Belediyesi yerine bizleri olağandan kıvançlı etmektedir. Bu üzere şenlikler öğrenmeye istekli, düşkünlük eden, araştırmacı, şuurlu bireylerin yetişmesine yardım sağlayıcı öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, gailesiz beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, nice nazari bilginin esas yaşamdaki işleyişini ayırt etmelerini sağlar. Yeşilyurt Belediyesi yerine 25 merkezimizde gençlerin ve evlatların akademik, kültürel, maşeri ve sportif gelişimlerine katkıda bulunmak, bilim ve uygulayım bilimi alanlarındaki atılımlarına korumak düşüncesince icraat yürütmekteyiz. TEKNOFEST dalında icraat karşıcı öğrencilerimize desteklerimizle ve Kiltepe'de mevcut Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezimizde oluşturduğumuz bilim ve uygulayım bilimi atölyeleri, dron atölyesi, robotik kodlama atölyesi ile bilime ve teknolojiye âşıklı bulunan çocuklarımıza emek özgülemek alanları oluşturmaktayız. Öğretmen ve öğrencilerin çalışkan emekleri ile ortaya çıkan bu planların bilim ve teknikte acemi buluşlara bap aralamasını dilek eder, emeği güzeşte topu topu herkesi bu dobra şenliği çocuklarımızla buluşturduğu düşüncesince kutlarım” ifadelerini kullandı.

Bilim ve değişen teknolojinin medenilik düşüncesince şişman ehemmiyet taşıdığını kail Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu da, “İlk talimatı ‘Oku' bulunan indinde dinin mensuplarıyız, ‘ilim Çin'de de olsa gidin onu bulun alın' diyecek derece bu iş önemsenmektedir. 20. asrın başlarından itibaren makinaların dönüşmesiyle giriş başa fazla değişik indinde boyuta vasıl teknoloji, 20. asrın ortalarında ise kişilerin çevresini de dönüştürebileceği indinde boyuta derece gelişmeye bitmeme etti. Yıllarca bilim ile giriş başa direkt indinde alım satım içinde bulunan teknoloji, medenilik düşüncesince şişman ehemmiyet taşımaktadır. Teknoloji anca indinde boyuta geldi ki, bundan hakeza toplumlar hızına ulaşamıyor. Teknolojiye koşut maşeri yapımızda da değişimler bahis konusu olmaya başladı. Teknolojiyi müspet yönde gitmek bizlerin elindedir. İnsanların oluşturduğu medenilik gene adamlık aracılığıyla maatteessüf namevcut edilme riskiyle de huzur karşıyadır. Bizler teknolojiyi sonuç senelerde ülkemizin kıvrım etmiş olduğu mesafelere akla yatkın yerine ister güvenliğimizde gerekse de iktisadi gelişmelerde elan elleme noktalara dayanmak düşüncesince elimizden mevrut çabayı sarfiyat etmeliyiz. Bu işin merkezi buralardır, bilimle başlamış bulunan ve bilimle giriş başa bitmeme fail gelişmeler toplumumuzun elan encam indinde noktaya gitmesi düşüncesince ehemmiyetli indinde eşme teşekkül etmektedir” diyerek konuştu.

Konuşmaların arkası sıra gailesiz müzisyenler kabilinden gerçekleşen musiki dinletisinden sonradan Yeşilyurt Bilim Şenliğinin açma kurdelesi tören düzeni üyeleri kabilinden kesildi. Açılış programına katılanlara Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri kabilinden kurulan Kahve Standı'nda sarıerik çekirdeğinden meydana getirilen kahvehane ağırlama edilirken, İl Sağlık Müdürlüğü ise ‘Haydi Malatya Aşı ol' kampanyası kapsamında aşılama standı kurup Covid-19 bilgilendirmelerinde bulundu.

Türk Kızılayı'nın içki hediye noktasının da arazi almış olduğu Yeşilyurt Bilim Şenliği kapsamında açılan 46 değişik ilmî çadırda, geleceğin bilim insanları bulunan çocuklar kabilinden hazırlanmakta bulunan deneyler, buluşlar ve buluşlar katılımcılar kabilinden yakından incelendi. Minik öğrencilerin rastgele bir tanesi zeka ve kabiliyet ürünü bulunan birbirinden değişik deneyleri ve buluşları şişman nazarıitibar uyandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler