USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Engelleri ortadan kaldıracak teknolojiler TEKNOFEST’te yarışıyor

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Türkiye Beyazay Derneği yürütücülüğünde bu sene önce defa düzenlenecek bulunan Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasına müracaatlar başladı.

Engelleri ortadan kaldıracak teknolojiler TEKNOFEST’te yarışıyor
14-02-2022 14:28
İstanbul

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Türkiye Beyazay Derneği yürütücülüğünde bu sene geçmiş defa düzenlenecek bulunan Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasına müracaatlar başladı.

TEKNOFEST'ten meydana getirilen açıklamaya göre, konkur kapsamında hususi gereksinimli bireylerin akademik, içtimai ve mesleksel yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları minimum seviyeye düşürecek özellikte sürdürülebilir icraat ile dirim alanlarının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “2030 Engelsiz Yaşam” gösterimi doğrultusunda harekete güzeşte TEKNOFEST, topluluğun bütün bütün bütünleşmeyi amaçladığı konkur kapsamında başta sağlık, eğitim, serbest yaşam, kıyamet ve insanca bakımdan aceleci bağlam düşüncesince ağız ağıza erişilebilirliği sağlayıcı plan ve fikirleri yarıştırıyor.

Bireylerin fiziki kabiliyetleri ne olursa olsun her insanın elan güzel birlikte dirim sürmesine araştırma görevlisi iktisap etmek düşüncesince içtimai yazık bilinciyle akıntı fail gençler, konkur kapsamında elan yaşanabilir birlikte evren düşüncesince uygulayım bilimi üretiyorlar. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında bu sene geçmiş defa planlı müsabakada bireylerin denktaş birlikte halde potansiyellerini gerçekleştirebildikleri maşeri yaşamı etraflı yaklaşımlar izlenerek mâniasız geçinme dayanaklık etmek teknolojisinde gelişmeler sağlanıyor.

Engelsiz geçinme dayanaklık etmek sağlayıcı fikirlerini teknolojiyle bütünleştiren yarışmacılar rastgele bölgede erişilebilirliği önceleyerek özgün, domestik ve millî kaynaklar kanalıyla projelerini yaşama geçiriyor. Teknoloji odaklı yaklaşımlar ile engellerin azaltıldığı ve hacısı hocası düşüncesince ağız ağıza erişilebilir konseptlerin uygulanmış olduğu yarışmaya akıbet müracaat zamanı 28 Şubat.

Eğitim, afiyet ve içtimai hayatta mâniasız projeler

Engelsiz Yaşam Teknoloji sahalarında ayrımlı temalarda projelerini üreten takımlar, nazirsiz fikirlerini yaşama buyurmak düşüncesince hızla gelişen teknolojinin imkânlarından faydalanıyorlar. Yarışma kapsamında Engelsiz Eğitim temasında müracaatta bulunacak öğrencilerden; fiziksel, görme, işitme, zihinsel, içe yöneliklik kıl payı gelişimsel kendisine muhtelif bölgelerde hususi ihtiyaçları bulunan bireylerin terbiye hayatlarını kolaylaştıran analizör sunan plan ve fikirlerin geliştirilmesi bekleniyor. Toplumun rastgele kesimi düşüncesince uygulayım bilimi tabanlı, birinci sınıf ve yenilikçi terbiye imkanlarına erişmesine imkân sağlayıcı planlar sebebiyle terbiye ve iş hayatında denktaş ve erişilebilir ortamların oluşturulmasıyla bireylerin dirim kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Farklı aksiyon özelliklerine eş bulunan bireylerin içtimai yaşama çalışan ortaklık göstermelerini kolaylaştıran ve topluluğun rastgele kesimi düşüncesince mekânsal, içtimai ve kültürel erişilebilirliği bildirmek amacıyla geliştirilen planlar Engelsiz Sosyal Yaşam temasında değerlendiriliyor. Yenilikçi, sürdürülebilir ve âlemşümul dizayn prensipleri ile ahenkli teknolojik plan fikirlerinin geliştirileceği ana konu kapsamında hususi gereksinimli bireylerin toplumla bütünleştirilmesi hedefleniyor.

Bireylerin afiyet koşullarını iyileştirerek bu koşulların yanı sıra oluşan zorlukları en örgen indirecek çözümlerin üretildiği Engelsiz Sağlık temasında başta hastalıklar, tanı, otama ve strateji süreçlerine müteveccih planlar geliştiriliyor. Evrensel özellikte afiyet sisteminin güçlendirilmesine yardım sağlayacak maşa ve teknolojik ast binanın geliştirilmesi amacıyla planlı temada hem afiyet hizmetlerine erişilebilirliğin kolaylaştırılması bununla birlikte uygulayım bilimi tabanlı yenilikçi yaklaşımlar sunulması bekleniyor.

Eşsiz planlara ödüller TEKNOFEST’ten

Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasında okunabilen birlikte lokma tatlısı gerçekleştirerek gövde dilini güzel kullanabilen, soru-cevap performansı erdemli birlikte halde dinleyicilere dirlik tutumları da değerlendirilen ekipler arasından kriterleri en güzel halde karşılayan yarışmacılara saygınlık gayeli En İyi Sunum Ödülü veriliyor. İlköğretim ve Ortaokul Seviyesi, Lise Seviyesi ile Üniversite ve Üzeri Seviyesi iktisap etmek kıl payı üç ayrımlı kategoride planlı yarışmaya Türkiye ve emlak haricinde tahsil gören hepsi öğrenciler katılabiliyor.

İlköğretim ve Ortaokul Seviyesi ile Lise Seviyesi iktisap etmek kıl payı rastgele birlikte kategoride birincilik ödülü 15 bin TL, ikincilik ödülü 10 bin TL, üçüncülük ödülü ise 5 bin TL mesabesinde olacak. Üniversite ve Üzeri Seviyesinde değerli bulunan ekipler ortada birincileri 20 bin TL, ikincileri 15 bin TL, üçüncüleri ise 10 bin TL mesabesinde ihsanıhümayun bekliyor olacak.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, 5-7 Ağustos'ta Trabzon’da düzenlenecek Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasında istimara dönemini başarıyla bütünleyen ve dereceye giren ekipler ödüllerini 30 Ağustos-4 Eylül'de Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler