USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Emniyetin 'delil avcıları' TEKNOFEST'te

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı, evcil ve ulusal imkanlarla geliştirilen özellikle insansız bomba imha araçları peyda etmek kadar envanterinde kullandığı nice ürünü, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2021'de sergiledi.

Emniyetin 'delil avcıları' TEKNOFEST'te
25-09-2021 12:05
İstanbul

Anadolu Ajansının iletişim araçları paydaşı bulunduğu TEKNOFEST'te Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığınca açılan departman alaka görüyor. "Delil avcıları"ndan düzenlilik olaylarının aydınlatılmasında makbul formül ve cihazlar üzerine hile düzlük vatandaşlar, sayısal düzen ve mevhum gerçek teknolojisi ile hazırlanmakta bulunan simülasyonlarla bu bölgede repertuvar kazanıyor.

Şüpheli paketlerin insansız araç ile imhasına imkân sağlayıcı elektromanyetik dalavere sistemini, aykırı bomba kontrol ve belirleme robotunu, 5 bin 200 metreden patlayıcıları ruhsuz bir duruma getiren lazerli bomba imha drone'nu yakından müşahede olanağı bulan ziyaretçilere, inç izi ve ketenpere biçimleri üzerine kılgısal hile veriliyor. Katılımcılar, Emniyet Müzesi'nde sergilenen, Çanakkale Savaşı'na fahri adına dahil bulunan 17 yaşındaki Osmanlı subay namzeti Asteğmen Mehmet Muzaffer'in "100 Liralık Kaimesi"ni de yakından inceliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkan Yardımcısı Oğuz Tüzün, AA muhabirine, başkanlığın bomba imha ve inceleme, fenomen noktayı tetkik ile laboratuvar birimleri iktisap etmek az daha üç anne bölgede çalışkanlık gösterdiğini söyledi.

Olayların aydınlatılması noktasında delillerin önemine aksan işleyen Tüzün, "Bir şüpheliyi birlikte şeyle suçlayacaksak tutanak aşırı önemli. Delilin noktayı de bura (Kriminal Daire Başkanlığı). Delile bulunan güvenlik devlete bulunan güvendir. Yani delili ne derece katı tutarsak devlete bulunan itimatı de artırıyoruz bu şekilde, bu bilinçle çalışıyoruz." dedi.

"Başkanlığımız hile ve teknolojiyi herhangi birlikte manada kullanıyor"

Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü İsmail Şahin de fenomen noktayı ekiplerinin Türkiye'nin ciharıyek birlikte fariza yaptığını hatırlatırken, "Biz meydana mevrut vakaları fenomen durumunda nakız olanağına sahibiz. Bu olanağı hile ve teknolojiyle bağdaştırdığımızı burada (TEKNOFEST) yurttaşlarımıza sergilemekteyiz. Başkanlığımız hile ve teknolojiyi herhangi birlikte manada kullanıyor. Bunu kullanırken de yeniliklere herhangi birlikte sabık çağ şimdi da birlikte tomar kendini uyarlanmış ediyor. Biz burada başkanlığımızca gençlerimizle, çocuklarımızla, vatandaşlarımızla teşrikimesai içinde olmak, polis-vatandaş duygusunu yükseltmek amacıyla oyunlar düzenledik. Oyunlarda çocuklarımız, meydana mevrut arakçılık vakasında nelere alaka etmeleri gerektiğini, fenomen durumunda ne cins delilleri elde edeceklerini, biyolojik, kimyasal, fiziki türdeki delillerin ne işe yaradığını öğreniyorlar. Biz burada polisliği sevdirmeye çalışıyoruz. Onların gözlerindeki mutluluğu görebiliyoruz. TEKNOFEST bizlere bu olanağı yarattı." sanarak konuştu.

Vatandaşların muhtemel kabahat vakalarında kıygın olmamaları düşüncesince bilinçlendirme emek harcaması yaptıklarına yer veren Şahin, fenomen noktayı tetkik çalışmalarının meydana gelen projelerle sonuç yıllarda ehemmiyetli aralık katettiğini aktardı.

Yaptıkları çalışmalarla adaletin etkinliğini, verimliliğini ve hızını arttırdıklarını kaydeden Şahin, delile bulunan itimatı hepsi ülkede bilgili eylemek istediklerini laflarına ekledi.

Vatandaşlar ketenpere vakalarına huzur kılgısal biçimde bilgilendiriliyor

İstanbul Bölge Kriminal Laboratuvar Müdürü Serdar Neşe, Bölge Kriminal Laboratuvar Müdürlüklerinin 10 ilde izlev verdiğini anlatım etti.

Laboratuvarların balistik, biyolojik, kimyasal, antropoloji, belge, ses, kaynak ve veri incelemeleri iktisap etmek az daha madun anne hile dallarına ayrıldığına dikkati çekici Neşe, fenomen yerlerinde ve anket birimlerinin elde etmiş bulunduğu bulguların laboratuvarlarda ilişik birimlerce incelenerek tutanak vasfı kazandığını belirtti.

Neşe, TEKNOFEST içinde açtıkları stantta vatandaşları ketenpere vakalarına huzur kılgısal biçimde bilgilendirdiklerini söyledi.

Kriminal Daire Başkanlığı Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Başkomiser Osman Tüysüz ise geliştirmiş oldukları teknolojileri ve emek vermek prensiplerini TEKNOFEST'te katılımcılara aktardıklarını anlatım etti.

Bomba uzmanlarının kullandığı hepsi ekipmanları mevhum gerçek teknolojisinin de katkısıyla vatandaşlara gösterdiklerini dile getiren Tüysüz, "Ülkeye ilişik kıymeti efdal bulunan domestik ve ulusal imkanlarla geliştirmiş olduğumuz teknolojileri sergiliyoruz. İnsansız teknolojiler bizim düşüncesince hakkıyla aşırı birlikte tomar önemli. Türkiye'de aşırı ufak tefek senelerde güçlü tığ Kriminal Daire Başkanlığı adına bomba uzmanlarımızın dirilik güvenliği düşüncesince hakkıyla bu mevzuyla ilişik ülke dışından uygulayım bilimi transferi yaptık ve bunu başardık. Bunların domestik ve ulusal olması da hakkıyla ülkemize aşırı iri katkılar sağladı. Bu teknolojiyi geliştirmeye bitmeme ediyoruz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler