USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Elon Musk'ın Ukrayna'da erişime açmış olduğu peyk genel ağ sistemi Starlink ne çalışıyor?

Elon Musk'ın sahibi bulunduğu Starlink genel ağ projesinin genel ağ peyk terminalleri Pazartesi haset Ukrayna'ya ulaştı.

Elon Musk'ın Ukrayna'da erişime açmış olduğu peyk genel ağ sistemi Starlink ne çalışıyor?
02-03-2022 15:22

Elon Musk'ın sahibi bulunduğu Starlink genel ağ projesinin genel ağ peyk terminallerini haiz ortak kamyon Pazartesi haset Ukrayna'ya ulaştı.

Terminallerin daha kesinlikle kullanılacağı anlaşılan değil fakat en önce hükümet yetkilileri çeşidinden kullanılacağı düşünülüyor. Bir taraftan şişman firmalar de önümüzdeki eyyam ve haftalarda mümkün kesintilere huzur terminal realizasyon etmeye çalışıyor.

Ukrayna'da şu anda genel ağ bağlantılarının dobra bulunduğu lakin ilerleyici günlerde kesintiler yaşanabileceği düşünülüyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mikhailo Fedorov, Twitter hesbından Ukrayna'ya doğrulama edilen terminallerinin fotoğrafını paylaştı ve Elon Musk'a teşekkürname etti.

Starlink kesinlikle çalışıyor?

Starlink terminalleri fişe takıldığı devir bizatihi adına uzaydaki en andıran Starlink uydusuna bağlanıyor. Ardından peyk en andıran toprak istasyonu ile enformasyon sağlamakta ve sonunda genel ağ bağlantısı müesses oluyor.

Şu anda evren yörüngesinde 2 binden ortak tomar fonksiyonel Starlink uydusu bulunuyor.

Yer istasyonları ise dünyanın nice dalında müesses vaziyette ve Ukrayna'ya en andıran istasyon Polonya'da.

Kullanıcılar, terminallerini fişe taktıktan sonradan genel ağ bağlantısı toprak istasyonundan uyduya ve arkası sıra terminale ulaşarak fonksiyonel duruma geliyor.

Uydular kanalıyla sağlanan genel ağ bağlantısında bugüne derece yaşanmış bulunan en şişman dava gecikmeler oldu. Ancak iyice acemi ortak uygulayım bilimi bulunan Starlink peyk takımyıldız sistemi, adi evren yörüngesinde çalışmış bulunduğu düşüncesince yaşanmış bulunan gecikmeler milisaniyelik devir biriminde yaşanıyor.

Bu hızla gelişen teknolojinin problemsiz çalışabilmesi düşüncesince toprak istasyonlarının gökyüzünü rastgele ortak bariyer olmaksızın görebilmesi gerekiyor. İstasyonların konumlandırılması düşüncesince en akıllıca noktayı tespit etmek düşüncesince ise hususi ortak hareketli infaz kullanılıyor.

Normal koşullarda peyk interneti teknolojisinin kullanımında nazarıitibar edilmesi müstelzim en ehemmiyetli bilinçlilik toprak istasyonlarının albeni görüşünü engelleyebilecek şişman cisimler.

Ancak Ukrayna'daki kullancılar, Rusya'nın bu teknolojiyi amaç seçmesi ve saldırıda bulunması yüzünden yaşanabilecek asayiş problemlerine nazarıitibar etmesi gerekcek.

Ukrayna'da Starlink'in kurulumunu tamamlayıp Pazartesi haset kullanmaya süregelen ortak kişi, Twitter'da icra ettiği paylaşımda saniyede 200 megabit genel ağ hızına ulaştığını bildirdi.

Starlink Ukrayna'da ne derece müfit olacak?

Ukrayna'da Lviv IT Cluster şirketinin başkanı Stepan Veselovskyi üzere iş müşterilerini Starlink teknolojisini gitmek istediklerini belirtiyor.

Veselovskyi, Ukrayna'da şimdilik genel ağ erişiminin dobra olduğunu, fakat ilerleyici yıllarda yaşanabilecek kesintilere huzur şişman kuruluşların aceleci aksiyon planına gereksinimi olacağını belirtti.

Ukrayna'da genel ağ hızını strateji fail NetBlocks angın şirket, akıbet çağda Luhansk bölgesindeki Sievierodonetsk şehrinde genel ağ kesintileri yaşandığını, iklim genelinde ise webin yüzdelik 80 kapasitede çalıştığını bildirdi.

NetBlocks yöneticisi Alp Toker, Starlink'in ülkedeki bulunan telefon çizgileri ve genel ağ bağlantısının adına geçemeyeceğini, bu acemi hızla gelişen teknolojinin fakat terminal yakınındakiler çeşidinden kullanılabileceğini söyledi.

Toker, Kiev'de dört dörtlük şümullü ortak aralık bulunduğu vaziyette Starlink'in en aşırı gazeteciler, dayanma grupları ve siyasetçilerin dünyanın arka kalanıyla bağlanak kurmasında nafi olacağını ekledi.

Peki Starlink teknolojisi emniyetli mi?

Bazı uzmanlar peyk genel ağ teknolojisinin arbede esnasında güvenliliğini sorgulamaya başladı, peyk terminallerinin Rusya çeşidinden amaç alınabileceğini öne sürdü.

İnternet kullanması ve güvenliliğini inceleyici Citizen Lab angın kuruluşta araştırman adına etkin John Scott-Railton, Rusya'nın peyk enformasyon yayınlarını amaç almakta aşırı görmüş geçirmiş bulunduğunu söyledi.

Starlink kullanımının güvenliliği dair mütekellim Toker ise, "Bazı peyk genel ağ kullanıcılarının konumları insansız iklim araçları çeşidinden saptanabilir ve buna nazarıitibar kılmak gerekecek. Ancak en şişman tehlike, şahısların hakeza ortak teknolojiye kesinlikle ulaşım sağladıklarını beyan kılmak mecburiyetinde kalmaları olacaktır" dedi.

Starlink, bölgedeki yegâne peyk genel ağ firması değil.

Ticari bölgede peyk interneti sağlayıcı Viasat angın şirket, 24 Şubat'ta, doğrusu Rusya'nın Ukrayna işgalinin geçmiş gününde genel ağ servisinde ortak "siber olay" yaşandığını ve "şebekede bölümsel kesintiler" bulunduğunu açıklamıştı.

CNBC sav kanalına mütekellim Viaset sözcüsü, bu kesintinin kaynağını saptamaya çalıştıklarını, Avrupa genel ağ ağındaki kullananların daha ortak tomar dava yaşamaması düşüncesince ilaç adıklarını tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler