USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünyada mutluluğu bulamayanların dijital dünyası 'Metaverse'

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, sonuç günlerin en pop ağız dalaşı konusu Metaverse'nin illet olabildiği olumsuzluklara yer vererek dünyada kaosa illet olabileceğini söyledi.

Dünyada mutluluğu bulamayanların dijital dünyası 'Metaverse'
19-01-2022 10:02
Dünyanın hakkında karşıya bulunmuş olduğu en iri tehditler ortada yayınlanan dijitalizmle bağlanmış belirleme ve çıkışları ile özen çekici Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, akıbet günlerin en aşırı konuşulan ruzname maddelerinden biri bulunan “Metaverse” dair etkili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tuncay Dilci, Metaverse'yi dünya ötesinde düşünülmüş dünkü müşterek dünya düzeni namına tanımlayıp, “Metaverse, şu anda dair en aşırı konuşulan korulardan müşterek tanesi. Evren ötesinde düşünülmüş dünkü müşterek Dünya'yı anlatım etmektedir. Metaverse terimi içinde menfi gelişmelere koşut olumlu, insanı asıl yaşamdan uzaklaştıran yönler de mevcuttur. Popüler müşterek terim kabilinden görülse de insanlığı, güya orada olmamız gerekiyormuş kabilinden müşterek dayatmadan da bahsedilebilir. Bu yönde müşterek idrak geliştirilmek isteniyor” dedi.

Dünyada mutlu olamayanların dünyası

Dilci, Metaverse'nin dünyada mutluluğu elde edemeyenlere çevrilmiş müşterek hayat sunduğunu anlatım edip, “Metaverse, Covid-19 ne ise geri planda insanlığı asıl yaşamdan uzaklaştırarak evlerde hapsetmenin kararı namına görüntülük içinde müşterek hayat haline zorlama, doğacak evresinde besin haricinde beslenme, kişiye ilişik özelliklerin, sosyo-kültürel faaliyetlerin yaşandığı, bu dünyada mutlu sıfır kişilere çevrilmiş müşterek hayat sektörü sunması itibarıyla önemli” dedi.

“Metaverse müşterek düzen değil”

Dilci, Metaverse'nin bağımlılık fail dijital oyunların aşırı elan ötesinde değişik müşterek dünya düzeni bulunduğunu vurgulayıp, “Metaverse, herhangi müşterek şeyden önceki müşterek düzen değil. Dijital bağımlılık kapsamında kılıç oyunu yalnızca dijital hayattaki çeşidi ile şahısların yalnızca hipnotik tekniklerle mevhum müşterek dünyada etkileşim içinde olması ve kendisini kaybetmesi namına yorumluyoruz, ama burada oyunun ötesinde dünkü müşterek dünya düzeni betimleme ve dünkü müşterek hayat biçimi organizasyonu, dijital, sanal, sınırsız bucaksız, şu anki algılarımızın ötesinde dünkü müşterek dünya algısından bahsedebiliriz” dedi.

“Yeni müşterek maşeri değişimin başındayız”

Metaverse'yi dünkü müşterek maşeri değişimin başlangıcı namına değerlendiren Dilci, “Sosyolojik anlamda camiası dünkü müşterek dijisist hayat haline akıllıcasına manipülasyon bu anlamda dünkü müşterek etiket kazandırma, dünkü müşterek hayat haline okazyon veriyoruz şeklindeki yönlendirmelerle bedel yargılarında tebeddülat ve bağımlılığın hayat haline dönüşmesi halinde de anlatım edebiliriz. Yani dünkü müşterek maşeri değişimin başındayız diyebiliriz. Metaverse, teriminin içinde ruh bilimsel etkilenmeler de lakırtı konusu. Normal yaşamda ateş çeker yahut müşterek halde asosyal kişilikler, maşeri entegrasyonu sağlayamamış, asıl yaşamdan uzaklaşmış insanların korunma limanını oluşturabilecek müşterek meydan içerme etmektedir. Bu anlamda Covid ile ortaya çıkan yalnızlaşma ve yabancılaşma ve asıl dünyadan uzaklaşma sunumunun müşterek nevi yaşama geçirilmesi ve mevhum dünyaya kullanıcılarını hapsetme durumudur.” dedi.

“İnanç sisteminde tahribata defa açar”

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, oluşturulmak maksut bu dijital sistemin liberalizm sistemini ve inançlara ilişkin değerlerde tahribata bozukluk olabileceğini özen çekerek şunları söyledi:

“Psikolojik manada liberalizm sistemlerini yıldırma edecek müşterek kol içerikleri de barındırmaktadır. İman ve itikat, dijital dünyanın yerlilerinde idrak tahribatına bozukluk olacak. İnanç boyutunda sapkınlık yahut saptırmalara, Allah terimini değişik müşterek boyutta bildirme çeşidi ile kelle karışıklığına ve liberalizm sisteminde tahribat oluşturarak dünkü müşterek liberalizm haline zorlayacak müşterek gidiş lakırtı konusu. İman ve iman yönünde liberalizm sisteminin yıkma olması ile beraberce bedel yargıları da zedelenecektir. Örneğin; dinimizde mevcud yardımlaşma, zekat, tapınma kavramları dair dünkü tartışmalar ortaya koyacaktır.

Dolayısıyla konu ismi dair ağız ağıza maddeci müşterek hayat biçimini mevhum hayattaki kazanımlara indirgenmiş maddeci hayat biçimini dayatacaktır. Bu yönüyle doğrudan takiben konuşu anlamda da sosyal yaşamda dünkü fırsatlarda getirecek ancak yanı sıra asıl dünyadan kaçışlar ve uzaklaşmalarla bu arada kapital az elan toprak değiştirerek sanallaşacaktır. Dolayısıyla istihdam ve dünkü mülk edinim olanaklarıyla zaman, mekan terimi ortadan kalkmış olacak. Bu dönemin kavim ülkeleri dair oluşturacağı metaverse tasarımları ve sunumları başta yönetim, hükümetler ve el ortada tamamı dünyada mevcut olabilecek anarşi ve anarşi vaziyeti bahis konusu olabilir.”

Demet Karakuş - Volkan Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler