USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Drone tehdidini kamikaze İHA Fedai durduracak

Türk savunma sanayisi şirketleri, drone kaynaklı tehditlerin kamikaze insansız iklim ara bulucu kullanılarak kuvvetsiz bir vaziyete getirilmesine müteveccih hal geliştiriyor.

Drone tehdidini kamikaze İHA Fedai durduracak
06-10-2021 11:25
Ankara

HAVELSAN ve Transvaro kabilinden geliştirilen drone belirleme ve imha sistemi, MÜSİAD Ankara kabilinden planlı 3'üncü Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde sergilendi.

HAVELSAN Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri İş Geliştirme Müdürü Nezih Şişman, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, maliyeti bağan drone yahut İHA'ların oluşturduğu tehdidin rastgele güzeşte güneş arttığını söyledi.

Bu mevzuda değişik şirketlerin ürettiği hür analizör olduğunu, bu çözümlerin konumlandırıldığı yerde birlikte kullanıcı istediğini ve kişi içerisindeki algoritmalarla tespit, canlandırma ve önleme yaptığını tamlayan Şişman, kendilerinin ise şişman yerleşkeler, şişman ciddi tesisler, jandarma kabil karışık yapıdaki çelim seviyesindeki organizasyonlar yahut Ankara kabil ciddi nice kurumun karışık adına bulunmuş yer aldığı bölgelerin topyekun savunulmasına müteveccih emek vermek başlattıklarını anlatım etti.

Şişman, arıtımevi bölgesi Aliağa'yı ilk örnek adına aldıklarını, oradaki bazısı savunma planlamalarını cezaevi uğrunda bulundurarak hissedar firmalarla bütünleşme çalışmasına giriştiklerini dile getirdi.

"Türkiye'de yapılmamış birlikte neticeye ulaşıyoruz"

HAVELSAN'ın geliştirdiği İHA'ların arama istasyonuna değişik yazılım algoritmaları ekleyerek, radar, elektrokardiyografi gözlükçü süit, kurca cihazları, RF algılayıcı kabil komponentleri de bütünleşmiş ederek birlikte manzume hepsi hayata geçirmeye çalıştıklarına ayraç fail Şişman, şöyleki konuştu:

"Bu sayede değişik sensörleri kullanarak şümul tasarruf geçirmek neredeyse bazısı icraat hazırlamaya başladık. Günün böylecene bugüne derece denenmemiş, Türkiye'de yapılmamış birlikte neticeye ulaşıyoruz. Merkezinde ağ destekli komuta arama sistemi, üreticisine ari iktisap geçirmek kaydıyla değişik sistemlerin, tabanca ve sensörlerin entegrasyonun yapılabileceği yazılım ve bu yazılım sebebiyle tehdidin tespit, canlandırma ve analizinden sonradan da makul silahla kaldırılmış edilmesine müteveccih rastgele ayrışık algoritmaların konuşturulacağı bileşimli zeka destekli birlikte manzume öneriyoruz."

İHA yahut İHA sürüsünü imha edecek

Projedeki hissedar şirketin drone belirleme radarı, bunun elektrokardiyografi gözlükçü süiti, komuta konsolları, tehdidi belirleme ika ve bununla ilgilendiren birleşme algoritmaları istimal yetenekleri olduğuna dikkati çekici Şişman, HAVELSAN adına açıklık kademeleri çıkarıp, bu cins komponentleri bütünleşmiş birlikte düzene taşıdıklarını bildirdi. Şişman, sistemin emek vermek çeşidine müteallik şunları kaydetti:

"Bir İHA yaklaştığında radarımız belirleme ediyor, bunu elektrokardiyografi gözlükçü süite aktarıyor. Elektro gözlükçü süit kilitlenerek amacı strateji etmeye başlıyor. Bu arada komuta arama sistemimiz amacı ve elektrokardiyografi gözlükçü sistemin görüntülerini de alarak kullanıcıya durumsal farkındalık sağlıyor. Sistemin toy birlikte eş üyesi var, onunla ilgilendiren de testler bitmeme ediyor. Fedai ismini verdiğimiz, gene hissedar firmamız Transvaro'nun testlerini halihazırda yapmış yer aldığı kamikaze İHA çözümü. Tespitlerden sonradan komuta arama yazılımının icra ettiği hesaplamalarla önleme geometrisi çıkarılıyor ve tehdidin önleme noktasına kamikaze İHA atılıyor. Kamikaze, erek ve tanımlama bilgisi ile anlaşılan birlikte müddet uçuyor ve görüntülü adına hedefini taramaya başlıyor. Hedefini yakaladığı anda anlaşılan birlikte mesafeye yaklaştığında ki şu anda çarpıcı mesafelik 40 metre, savaş başlığını patlatarak yegâne birlikte İHA yahut İHA sürüsünü bulunmuş yer aldığı noktada imha ika yeteneğine erbap oluyor."

Sahaya adam iktisap geçirmek düşüncesince güneş sayıyor

Drone tehdidine gönül rahatlığı çevir sesi kurca kabil çözümlerin de kullanıldığına ayraç fail Şişman, değişik yöntemler, melez icraat uygulandığında kurca cihazlarının ruhsuz kalabildiğini, bu halde da kamikaze İHA Fedai'den yararlanılmasının bahis konusu bulunduğunu söyledi. Şişman, projede gelinen noktaya müteallik şu detayları verdi:

"Bu sistemle tehdidi savunma hattımızın haricinde kaldırılmış geçirmek neredeyse çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. Şu anda yazılım açıklık yüzleri geliştiriliyor. Elektro gözlükçü süitle, radarla ilgilendiren entegrasyonlar yapıldı. Bir ilk örnek sistemin açıklık yüzleri şu anda geliştiriliyor, finiş aşamasında. Bununla ilgilendiren birlikte konseptin doğrulanması çalışmamız olacak. Bunun önümüzdeki 1-2 ay içinde, en geç boşluk ayının sonuna derece hepsi sistemin kabiliyetlerini, Fedai'yi atarak İHA'yı havada hurdahaş yapmak da engelleme iktisap geçirmek üzere, birlikte senaryo içre tespitten başlayıp imhaya derece revan sürecin demostrasyonunu yapacağız. Planladığımız çalışkanlık baş döndürücü katılımlı kuvvetlerimiz, Savunma Sanayii Başkanlığımız ve öteki hissedar kurumlarımızla yapılacak. Burada manzume yeteneklerini görüyor olacağız. Prototip sistemimiz konseptimizin doğrulanmasına misyon etmiş yer aldığı takdirde havale aldığımızda bundan böyle müşterinin isterlerine layıkıyla uyumlandırılacak birlikte manzume hepsi geliştiriyor olacağız. Bu da baş döndürücü endamsız müddette asayiş kuvvetleriyle buluşturulabilecek birlikte halde olacak."

Sistemin bariz birlikte mimariye erbap olduğunu, sağlayacağı emniyetli alanın da bütünleşmiş edilecek lamise ve tabanca adedine müteallik adına artacağını dile getiren Şişman, radar, elektrokardiyografi gözlükçü süit kabil nice bileşeni sarhoş mimariyle araziye yayarak enli birlikte bölgede yegâne merkezden komuta arama edilebilecek düzene ulaşacaklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler