USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dizüstü Bilgisayarınız Donarsa Ne Yapmalısınız?

Bilgisayarınız az şimdi tarama meydana getirecek denli yavaşladıysa yahut ağız ağıza cevap vermiyorsa, bunun bedava ortak tashih mi olmadan şimdi aşkın özen mucip ortak bilinçlilik mi bulunduğunu nite anlayacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Dizüstü Bilgisayarınız Donarsa Ne Yapmalısınız?
19-10-2021 00:03

Bilgisayarınız hoppadak en ehemmiyetli görevlerin ortasında donuyor kabil geliyor, değil mi? Bilgisayarınız az şimdi tarama meydana getirecek genişliğinde yavaşladıysa yahut ağız ağıza cevap vermiyorsa, sorundan ne kurtulacağınız ve gelecekte olmasını ne önleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Komutu Algılaması düşüncesince Bir Dakika Verin

Özellikle CPU açısından dip yanında fariza yapıyorsanız, arada sırada işler yanında an düşüncesince kilitlenir ve dizüstü bilgisayarınızın donmasa üstelik temelli yerine camit bulunduğunu düşünmenize bozukluk olur. Bilgisayarınız ağız ağıza kilitli kabil görünüyorsa, ona algılaması ve meydana getirdiği işi bitirmesi düşüncesince yanında iki dakika verin.

Bunun esasen müteaddit kere işe yaradığına şaşıracaksınız, başta de bu kazara yanında olaysa (ve vakayiname yanında dava değilse). Benzer şekilde, farenizin aklık çalıştığından tehlikesiz olun; farenizin bağlantısı toy çıkmak yahut pilleri tükenmiş olabilir, bu da bilgisayarınızın donuyormuş kabil görünmesine bozukluk olabilir.

Suçlu Programı Kapatın

Dizüstü Bilgisayarınız Donarsa Ne Yapmalısınız?

Windows düzelmezse (veya düzeldikten sonraları gine donmaya başlarsa), emektar sadakatli dostları çağırmanın tarihi gelmiştir: Ctrl + Alt + Delete. Bu komboyu klavyenizde yapın ve etkin programların yanında listesini değerlendirmek düşüncesince ortaya çıkan ekrandan Görev Yöneticisi seçeneğini seçin. Mac kullanıcıları, benzeri yanında menüyü ayırmak düşüncesince Command + Option + Escape'i kullanabilir.

Bunlardan kazara birisi cevap vermiyorsa, bunları seçin ve Görevi Sonlandır düğmesini tıklayın. İzole yanında vakayla uğraşıyorsanız, ihtiyacınız bulunan biricik nesne bu olmalı. İşletim sisteminiz, programı kapatır kapatmaz baştan kendine gelmelidir ve işinize sürdürmek düşüncesince baştan başlayabilirsiniz.

Bu izlence çalışırken bilgisayarınız değme devir donuyor kabil görünüyorsa, onu kaldırmanız ve yanında seçenek bulmanız gerekebilir. Program kaynakları tükenecek genişliğinde yoğunsa, donanımınızı yükseltmeniz üstelik gerekebilir.

Tarayıcınızın Görev Yöneticisini Kontrol Edin

Dizüstü Bilgisayarınız Donarsa Ne Yapmalısınız?

Bazen bilgisayarınız dobra çalışıyor, fakat tarayıcınız belli başlı yanında sayfada takılıyor. ve bilgisayarlarda yaptığımız şeylerin bir çok tarayıcıyla sınırlanmış olduğunda, bu hoppadak bulunduğunuz sahife olabilirken, hepsi bilgisayarınız donuyormuş kabil geliyor. Bu senaryolarda, Windows Görev Yöneticisi tarayıcınızın cevap vermediğini söyleyebilir, fakat bunun sebebi karşı şimdi yanında tomar bilim istiyorsanız şimdi derine inmeniz gerekir.

Chrome ve Edge'de, tarayıcının Görev Yöneticisini değerlendirmek düşüncesince Shift + Esc tuşlarına basın. Firefox'ta yemek listesi düğmesine tıklayıp Diğer Araçlar > Görev Yöneticisi'ne gidebilirsiniz. Bu, tarayıcınızda etkin ayrımlı işlemleri size gösterecek ve gizil yerine ne sayfanın yahut uzantının camit olabildiği yahut yanında tomar aşkın CPU ve akıl kullandığı karşı birtakım bilgiler verecektir.

Ayrıca, yanında uzantıyla karmaşık yanında çakışma yaşayabilirsiniz (örneğin, benzeyen sürede Google Dokümanlar'ı donduran Grammarly uzantısıyla ilgilendiren mesail yaşadım) bu nedenle, probleminin çözülüp çözülmediğini değerlendirmek düşüncesince kazara yanında tarayıcı uzantısını devir dışı bırakmayı deneyin. Umarım geliştiriciler, Grammarly'nin meydana getirdiği kabil yanında düzelti yayınlarlar.

Yeniden Başlatın ve Tekrar Deneyin

Görev Yöneticisini üstelik açamıyorsanız, bilgisayarınız hakkıyla kilitlenmiştir ve onu baştan çalıştırmanın biricik yolu donanımdan sıfırlamadır. Bilgisayarınız kapanana genişliğinde çelim düğmesini basma tutun, arkası esna sıfırdan baştan başlatmak düşüncesince çelim düğmesine gine basın.

Donma meydana ulaştığında ehemmiyetli yanında nesne üstünde çalışıyorsanız, programa ve kaydedilmemiş belgeleri ne işlediğine ilişkin yerine onu kurtarabilirsiniz. Örneğin, Microsoft Word, Excel ve PowerPoint, çalışırken yedekleri kendiliğinden yerine kaydeder ve bir çok kere programı yanında ahir açışınızda bunları kurtarabilirsiniz. Ayrıca Dosya > Bilgi > Belgeleri Yönet > Kaydedilmemiş Belgeyi Kurtar seçeneğine de gidebilirsiniz.

Her seferinde işe yaramayacak, fakat denemeye bedel - benzeri yanında ayrıcalığı olup olmadığını değerlendirmek düşüncesince ne programın çöktüğü üstünde az buçuk araştırı yapın. Olmazsa, ne eyvah ki bu işin yanında yönünü gine gerçekleştirmek mecburiyetinde kalabilirsiniz.

Güvenilirlik İzleyicisini Kontrol Edin

Dizüstü Bilgisayarınız Donarsa Ne Yapmalısınız?

Kilitlenmelerinizin nedenini hala mükemmel yerine belirleyemiyorsanız, birtakım ek dava izale işlemleri yapmanız gerekecektir. Bu durumlarda, Windows'un Güvenilirlik İzleyicisi'ni arama etmenizi öneririm; bu, Windows'un ayarlarında gömülü, şimdi az bilinen, vebal raporlama aracıdır. Başlat menüsünü açın, "güvenilirliği" arayın ve beliren Güvenilirlik geçmişini görüntüle seçeneğini tıklayın.

Güncellemeler ve toy yüklenen uygulamaların yanı esna kilitlenme günlükleri ve öbür sorunlarla baş başa PC'nizin devir içerisindeki güvenilirliğinin yanında grafiğini göreceksiniz. Donma sorununuzla bire yanında sürede listelenen yanında vebal bulursanız, Güvenilirlik İzleyicisi size uygulayım ayrıntıları görüntüleme yahut probleminin çözümü düşüncesince Microsoft'un veritabanını arama ika seçeneği sunar. Bu ayrıntılarda, şimdi yanında tomar bilim düşüncesince arayabileceğiniz birtakım vebal kodları olabilir. Bu arada Microsoft'un veritabanı seyrek çalışır, fakat denenmesi müstelzim yanında şeydir.

Bunlar asistan olmazsa, donma başlamadan geçmiş ne uygulamaların yahut güncellemelerin yüklendiğini bellemek düşüncesince grafiği de kullanabilirsiniz. Nedeni toy yanında izlence yahut güncelleme kabil görünüyorsa, bilgisayarınızı yüklenmeden evveli niteliğine bükmek düşüncesince Sistem Geri Yükleme'yi kullanmayı deneyin.

Mavi Ekran Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin

Bilgisayarınızın donmasını böylecene yanında yıkılma ve kalbi kırık suratlı Mavi Ekran izlerse, sorunlarınızın sebebi karşı şimdi yanında tomar bilim bulabilirsiniz. Mavi ekrandaki QR kodu ve "Durma Kodu" araştırmanız düşüncesince akla yatkın baş ??noktalarıdır, fakat seyrek size değme şeyi anlatırlar.

Bu nedenle, yanında yıkılma esnasında bilgisayarınızın oluşturduğu "döküm dosyasını" okuyan ve az buçuk şimdi kullanıcı dostu yanında biçimde sunan parasız yanında anahtar bulunan BlueScreenView'ı da arama etmenizi öneririm. (İndirme linkleri o sayfanın altındadır; bulması az buçuk zor). Hala oranla teknik, fakat ne sürücünün yahut aygıtın çökmeye bozukluk bulunduğunu değerlendirmek düşüncesince ufki yerine kaydırabilir ve suçluyu hatırlamak düşüncesince arayabileceğiniz öbür kodları görebilirsiniz.

BlueScreenView'ın yapımcıları, WhatIsHang ve AppCrashView kabil denemeye bedel olabilecek yanında paradigma ayrıksı donma ve kilitlenme tanı aracına da sahiptir. Yine, Sistem Geri Yükleme, problemi çözmeye çalışırken burada asistan olabilir.

Son Zamanlardaki Herhangi yanında Sürücüyü Yeniden Yükleyin

Dizüstü Bilgisayarınız Donarsa Ne Yapmalısınız?

Sistem Geri Yükleme nice problemi çözebilirken, belirleme edilmesi şimdi tekaüt olabilecek birtakım tuhaflıkları değme devir onaramayacağını gördüm. Örneğin, çizge kartımı yükselttikten sonraları bilgisayarım sonuç yıllarda sonsuz donmaya başladı. Muhtemelen emektar sürücüden küsurat ve çakışan birtakım bileşenlerden kaynaklandığı ortaya print ve Display Driver Uninstaller'ı (DDU) emniyetli modda işletmek problemi paklamak düşüncesince yeterliydi.

Yakın sürede toy yanında tesisat kurduysanız, sürücülerini kaldırmayı yahut toy değiştirdiğiniz emektar donanımın sürücülerini kaldırmayı denetim edin ve problemi çözüp çözemeyeceğinize bakın. Özellikle DDU, birbirine engelleme fail çizge ve neva şoförleri düşüncesince kusursuz yanında araçtır.

Kötü Amaçlı Yazılım Taraması yapın

Tüm elektronik beyin hatalarında bulunduğu gibi, çirkin gayeli yazılım taraması gerçekleştirmek ve sorunlarınıza çirkin yanında şeyin bozukluk olup olmadığını görmek, başta de yanında süredir yapmadıysanız, katiyen dokunca vermez. Malwarebytes kabil parasız yanında tarayıcı alın, çakılı sürücünüzü taramasına müsaade verin ve yanında nesne çıkıp çıkmadığına bakın. Başınız belaya girerse bilgisayarınızı çirkin gayeli yazılımlardan tasfiye kılavuzumuza menfez atın.

Sabit Diskinizi Kontrol Edin

Arızalı yanında çakılı sürücü, takıntılara ve öbür benzeri sorunlara bozukluk olabilir, bu yüzden tarama yaparken çakılı sürücünüzün sağlığını da arama edin. Bunu Komut İstemi'nde wmic diskdrive get model,status komutunu çalıştırarak yapabilirsiniz, fakat şimdi detaylı afiyet detayları düşüncesince Windows düşüncesince CrystalDiskInfo (ücretsiz) yahut macOS düşüncesince DriveDx (ücretsiz sınama sürümüyle 20 Amerika doları) çalıştırmanızı öneririm. Bu anahtar sürücünüzü "Tamam" haricinde yanında nesne yerine gösteriyorsa, sorunlarınızın sebebi bu mümkün ve bu sürücüyü aceleyle dönmek isteyeceksiniz.

Aşırı Isınmaya Dikkat Edin

Dizüstü Bilgisayarınız Donarsa Ne Yapmalısınız?

Aşırı ısı, bilgisayarınızın ironik yanında biçimde donmasına bozukluk olabilir, bu yüzden bu probleminin gine yeni baştan ortaya çıktığını görürseniz, ihtimal de soğutmanız suçludur. Core Temp kabil yanında ateşlilik ekranı kurun, seçeneklerini Bildirim Alanında sıcaklığı gösterecek biçimde yapılandırın ve değme devir görünür olması düşüncesince bu simgeyi açılır tepsinin dışına ve fariza çubuğuna sürükleyin.

Bilgisayarınız yanında şimdi donduğunda, probleminin ısı olup olmadığını değerlendirmek düşüncesince Core Temp simgesine hızlıca menfez atabilirsiniz. Sıcaklık 90 santigrat etap yahut üzerindeyse, bilgisayarınızın baş döndürücü ısınmış bulunduğu az şimdi kesindir.

Bilgisayarınızın baş döndürücü ısındığını söyleyebilecek erdemli ünlü yanında fana uyanıklık edin. Bilgisayardaki tozları erdemli basınçlı yanında silgiyle temizleyin. Fanınızın hakkıyla çalıştığından tehlikesiz olun; bunlardan kazara birisi dönmüyorsa, rulmanınız engebeli mümkün ve fanı değiştirmeniz gerekebilir.

RAM'inizi Test Edin

Dizüstü Bilgisayarınız Donarsa Ne Yapmalısınız?

Düşük akıl de, kilitlelenen makinelerin suçlusu olabilir, bu yüzden RAM belleğinizin engebeli bulunduğu için şüpheleniyorsanız, birtakım testler masnu tarihi gelmiştir. Başlat menüsünü açın ve "Windows Bellek Tanılama Aracı"nı arayın. Bilgisayarınızı baştan başlatacak ve belleğinizi imtihan edecek ve kazara yanında dava bulursa size bildirecektir. Daha şümullü testler oluşturan bariz kaynaklı yanında önyükleme diski bulunan Memtest86+'yı da deneyebilirsiniz.

Tüm testler akıllıcasına çıkıyorsa, kifayetli RAM'iniz olmayabilir. Bir ahir dava yaşadığınızda Görev Yöneticisini ayırmak düşüncesince Ctrl + Shift + Esc tuşlarına matbuat ve Performans sekmesine tıklayın. Belleğiniz dolmuşsa, terfi tarihi mevrut olabilir.

Ne cins yanında RAM'e ehil olduğunuzu, ne satın almanız icap ettiğini ve ne değiştireceğinizi bellemek düşüncesince dizüstü elektronik beyin modelinizi Google'da aratın. (Apple'ın dizüstü bilgisayarlarında ve nice toy edepli ve geniş dizüstü bilgisayarda bulunduğu gibi, RAM'iniz anakarta lehimlenmişse, ağız ağıza toy yanında dizüstü elektronik beyin satın almanız gerekebilir.)

Her Şey Başarısız Olursa, Profesyonelleri Arayın

Sorunu ayrıksı oda boncuğu nesne çözmüyorsa, öz başınıza kolay çözülemeyecek yanında tesisat sorununuz olabilir. Dizüstü bilgisayarınız hala güvence kapsamındaysa, servis düşüncesince üreticiyle iletişime geçin. Anakartınız (veya ayrıksı yanında parçanız) hakkıyla arızalanıyorsa, belli parasız yerine değiştireceklerdir.

Garantinizin süresi dolmuşsa, alanlarınızda dobra yanında tamirhane bulun ve problemi şimdi yanında tomar canlandırma yazar edemeyeceklerine yanında bakın. Bu tamirat düşüncesince ifa yapmanız yahut - yanında tomar maliyetliyse - dizüstü bilgisayarı ağız ağıza değiştirmeniz gerekebilir. Dizüstü Bilgisayarınız Donarsa Ne Yapmalısınız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler