USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Dış tecim uzmanlığını bırakıp 'mobil oto yıkama' işine girdi

Uluslararası müşterek medikal firmasında etkin ve 5 yaşındaki çocuğuna henüz aşkın sayaç ayırabilmek düşüncesince istifa fail Osman Yiğit İnselöz, "mobil oto yıkama" ile aracını yıkatmaya götüremeyenlerin tercihi oluyor.

Dış tecim uzmanlığını bırakıp 'mobil oto yıkama' işine girdi
03-03-2022 13:49
Adana

Adanalı aut tecim uzmanı Osman Yiğit İnselöz, 5 yaşındaki çocuğuna şimdi müşterek tomar aralık açmak için, çalışmış yer aldığı arsıulusal şirketten istifa ederek "mobil oto yıkama" işi hazırlamaya başladı.

Uluslararası müşterek medikal firmasının Asya semt sorumlusu bulunan aut tecim uzmanı Osman Yiğit İnselöz, ülke dışı seyahatleri dolayısıyla 5 yaşındaki kızına devir ayıramadığı düşüncesince çalışmış yer aldığı şirketten istifa etti.

İstifasının peşi esna ABD'de görmüş yer aldığı mobil oto yıkama sistemini Adana'da uygulamaya değişmeyen verici İnselöz, almış yer aldığı minibüsü mobil taşıt yıkamada kullanılacak bulunan ekipmanlarla donattı.

Araçları otopark şeklinde bulunmuş yer aldığı yerde yıkayıp temizleyerek müşterilerine konfirmasyon fail İnselöz, dip istem dair mobil taşıt sayısını artırmayı hedefliyor.

İnselöz, AA muhabirine, 17 sene aut tecim uzmanı namına fariza yaptığını ve bunun aşırı müşterek tomar ülke dışı seyahati müstelzim müşterek iş bulunduğunu söyledi.

5 yaşındaki kızının bu seyahatlerden ve halden tasalı olması dair görevinden ayrıldığını özetleyen İnselöz, "Mesleğim dışında yegâne bildiğim müşterek obje vardı, o da makine yıkamak. Üniversitede geçmiş arabamı aldım. O vakitten bu yana arabamı kendim yıkıyordum. ABD'ye gittiğimde bu iş modelini gördüm. Müşteri bulunmuş yer aldığı yerde arıyor sizi, siz randevulaşıyorsunuz. Gidiyorsunuz müşterinin aracını temizliyorsunuz geliyorsunuz. İstifa edince aklıma yapılacak yegâne iş bu geldi." diyerek konuştu.

"Arabayı yıkatmaya gidecek tarihi sıfır hacısı hocası benim müşterim"

İlk özellikle müşterek iş noktayı açmayı düşündüğünü aktaran İnselöz, şu şekilde bitmeme etti:

"Daha sonraları az buçuk hareket olsun istedim. Çünkü pazarlamada müşterek duraç vardır. Bir ihtiyaca karşılık verdiğiniz seviyede pazarda tutunabilirsiniz ve müşterek ihtiyaca karşılık verişinizin iyiliği kadar veya büyüklüğü kadar pazarda yükselebilirsiniz. Bir de şu şekilde müşterek duraç şimdi mevcut ekonomide, duyurulmayan ihtiyaçlar. Nedir bu duyurulmayan ihtiyaçlar? Toplumda müşterek gerekseme mevcut ancak bunun bilincinde değil. Ben birlik burada devreye girdim. Şu an Türkiye'deki hacısı hocası otomobilini oto yıkamaya götürmenin ağrı yer aldığı dair hemfikir. Git, orada esna bekle, gel. Bu adamların durumu, hanımlarda o da yok. Gidip orada da bekleyemiyorlar, gidip arabayı bırakıyorlar, arka geliyorlar, sonraları arka git. İnsanların oto yıkama düşüncesince harcadıkları süreyi düşürmeye gereksinimleri bulunduğunu ayırt ettim ve bu işi hazırlamaya değişmeyen verdim."

Küçük müşterek minibüs alarak işe başladığını anlatım fail İnselöz, şunları kaydetti:

"Minibüsün içine 300 litre müşterek su tankı koydum. Zaten 300 litre müşterek su tankı aşağılık üst 8-10 taşıt yıkamaya kifayetli olabiliyor. Kovid-19 periyodunun peşi esna insanoğlu bundan böyle hizmete gitmekten artma hizmeti kendilerine davet alışkanlığına geçti. Arabayı yıkatmaya gidecek tarihi olmayan, erte diyerek diyerek otomobilini 1-1,5 ay yıkatmayan hacısı hocası benim müşterim. Bunların bünyesinde özellikler hanımlar dip uyanıklık gösteriyor. Şirketim benim kestirim ettiğimden aşırı şimdi çabuk büyüyor."

"Benim düşüncesince aşırı iyi müşterek ağız tadı oldu"

Müşterilerden Şirin Ilgaz Karagöz de mobil oto yıkama sistemiyle tanışmadan evvela teessürat yaşadığını belirtti.

Yoğun düzentileme saatleri dolayısıyla otomobilini oto yıkamaya götüremediğini vurgulayan Karagöz, şu şekilde konuştu:

"Aracı götürmek, götürdükten sonraları orada bekleyememek, arka gelmek, yeniden kabul etmek düşüncesince gittiğinde oradaki sorun. Çünkü orada hanımefendilerin bekleme kabilinden müşterek vakası bahis konusu olmuyor. Yani müşterek koca gittiğinde, çayını da içiyor, sohbetini de yapıyor. Tekrar ara bulucu yıkandıktan sonraları alıp gidiyor. Onun düşüncesince bu benim açımdan aşırı iyi müşterek ağız tadı oldu. Haftada müşterek derneşik aracımı yıkatabiliyorum."

İş adına gittiğinde aracını yıkatmak düşüncesince yegâne yapması müstelzim şeyin İnselöz'ü telefonla araştırmak bulunduğunu vurgulayan Karagöz, "Bir bugün sonraları misk kabilinden zat iş yerimin taraf tarafında aracımı temizlenmiş, hıfzıssıhha zarfında dezenfekte edilmiş biçimde konfirmasyon alıyorum. Bu sistemi geçmiş duyduğumda içimden 'evet aşırı iyi ama fiyatı aşırı faziletkâr kabil herhalde' diyerek düşünmüştüm. Fiyatın düşüt olduğu, başka oto yıkamalarla kıyaslayınca ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler