USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Gilmore: Yapay zeka silahlanma yarışı durumuna geldi

Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Gilmore, "Bence hepsi 'yapay zeka silahlanma yarışı' tabirinin biberli ortak halde bilincinde ve bu bizler düşüncesince düşünce donör olmalı. Yapay zeka silahlanma yarışı biçimine geldi." dedi.

Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Gilmore: Yapay zeka silahlanma yarışı durumuna geldi
10-12-2022 04:08
Ankara

Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Glen Gilmore, "Bence hepsi 'yapay zeka silahlanma yarışı' tabirinin ateş birlikte biçimde bilincinde ve bu biz düşüncesince düşünce donör olmalı. Çünkü birlikte teknolojiden bahsediyoruz. Bu dobra birlikte uygulayım bilimi olmalı. Ancak bu, yapay zeka silahlanma yarışı durumuna geldi." dedi.

İstanbul'da "Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar" temasıyla planlı TRT World Forum 2022 kapsamında "Küresel Teknolojik Üstünlük Yarışı: Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Çağında Değişen Paradigmalar" başlıklı açık oturum gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü TRT World sunucusu Alican Ayanlar'ın meydana getirdiği panele, Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Glen Gilmore, İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Baher Esmat ve Eski NATO Deniz Araştırmaları ve Deneyleri Merkezi asistanı Maurizio Geri konferansçı yerine katıldı.

Burada mütekellim Gilmore, yapay zekanın müspet yönde kullanımını çoğunlukla gördüklerini belirterek, bundan böyle yapay zekanın tıbbi birlikte vaziyeti en dobra doktorlardan elan dobra kişileştirme edebildiğini vurguladı.

Yapay zekanın koskoca oranda data biriktirerek ve bu verileri aşırı aceleci birlikte biçimde sindirerek bireylere analizör sunduğunu kaydeden Gilmore, yapay zekanın birlikte dava oluşmadan geçmiş onu ayırt edebileceğini ve giderebileceğini belirtti.

Gilmore, mavera taraftan yapay zeka dair bilirkişi insanlarla konuşulduğunda, onların da yapay zekanın elbette çalıştığını birlik yerine anlamadıklarını dediğini belirterek, bunun endişelenilmesi müstelzim birlikte gidişat olduğuna ayraç etti.

Yapay zekanın elan saydam olması gerekliliğine de aksan özne Gilmore, "sorumlu" ve "şeffaf" yapay zeka kadar ifadelerin eklenmesi icap ettiğini belirtti.

Gilmore, "Bence hepsi 'yapay zeka silahlanma yarışı' tabirinin ateş birlikte biçimde bilincinde ve bu biz düşüncesince düşünce donör olmalı. Çünkü birlikte teknolojiden bahsediyoruz. Bu dobra birlikte uygulayım bilimi olmalı. Ancak bu, yapay zeka silahlanma yarışı durumuna geldi." ifadesini kullandı.

"İnternete manalı ulaşım istihsal eylemek ayrıksı birlikte şeydir"

ICANN Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Esmat da, netin isimlendirme sistemi karşı bilgiler paylaştı.

Esmat, "Yapay zeka, sonuç kullanıcılar yerine devir içi yaptığımız herhangi birlikte şeyin parçası olabilir. Ama ne ölçüde, ne kurda olabileceği bence hâlâ kemiksiz değil, lakin seyrettiğimiz herhangi birlikte şeyin birlikte parçası olacak." dedi.

Hükümetlerin ve arsıulusal şirketlerin yapay zeka dair karşılaşacakları zorluklara döş germeye amade olup olmadıklarının sorulması ilişkin Esmat, ICANN kadar genel ağ yönetişimi müesseselerinin seneler geçmiş 'çok paylı model' ismi sunulan birlikte modeli benimsediklerini ve uran çalışma, siyaset geliştirme, genel ağ ve teknolojilerin gelişimi ve kalkınma politikaları mevzularıyla ilgilendiklerini söyledi.

Esmat, netin "harika yanlarından birinin de hepsi düşüncesince fırsatlar yaratması" bulunduğunu belirterek, "Bugün, bu global ağabey ilişkin 5 milyardan birlikte tomar kullanıcımız var. Ancak denk fırsatlara sahabe mi? 'Anlamlı bağlanabilirlik' dediğimiz nesne açısından, onlara sunabileceklerimiz dair elan iyisini yapabilir miyiz? İnternete ulaşım istihsal eylemek birlikte şeydir, fakat internete manalı ulaşım istihsal eylemek ayrıksı birlikte şeydir." niteleyerek konuştu.

"Bu inkılap topluluğu aşırı aceleci dönüştürebilir"

Eski NATO Deniz Araştırmaları ve Deneyleri Merkezi asistanı Geri de, hızla gelişen teknolojinin nice camianın büyüme göstermesine asistan bulunduğunu tabir etti.

Geri, teknolojik devrimin üstel olduğuna ve Sanayi Devrimi kadar esbak devrimlerin topluluğu aşamalı yerine dönüştürdüğüne dikkati çekerek, "Bu inkılap topluluğu aşırı aceleci dönüştürebilir." ifadesini kullandı.

Sosyal iletişim araçları zımnında üç saniyeden birlikte tomar odaklanamadıklarını kaydeden Geri, "Sosyal medyayla demokrasilerin elbette saldırıya uğradığını gördük. Zihinlerimizin değiştiğini gördük." değerlendirmesini yaptı.

Geri, yapay zekanın global kuvvet rekabetinde de ehemmiyetli birlikte noktayı olduğuna ayraç ederek, bürokrasinin ve askeri altyapının teknolojik devrimlere çabucak uyarlanmış edilmesi icap ettiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler