USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Derisinin altına yerleştirdiği çip sayesinde Iron Man gibi ateş edebiliyor

Ünlü oyuncu Robert Downey JR.'ın canlandırdığı Iron Man (Demir Adam) karakterinin zırhını asıl yaşama uyarlayan Türk yazılımcı ve bulucu Tolga Özuygur şimdide cilt altına yerleştirdiği müşterek çip sayesinde, tasarladığı kuvvetli eş koluna komutlar veriyor.

Derisinin altına yerleştirdiği çip sayesinde Iron Man gibi ateş edebiliyor
19-12-2021 10:52

Yaptığı kuvvetli eş zırhı ile adını duyuran Türk yazılımcı ve YouTuber Tolga Özuygur, derisine yerleştirdiği çiple RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) ve NFC teknolojilerini kullanabiliyor. Atölyesinin kapısını derisinin altına yerleştirdiği NFC çipiyle açabilen Özuygur, deminden de meydana getirdiği kuvvetli eş kolunu bu manzume ile emir ettirebiliyor.

Vücuduna yerleştirilen çipte 2 sayı RFID mevcut Özuygur, bu çipi mergup biçimde programlayabiliyor. Bu sistemle bap ayırmak yahut müşterek etiket doğrulaması gerçekleştirmek da mümkün. Özuygur artık ilk tamamladığı kuvvetli eş zırhına ek namına acemi müşterek Iron Man kolu tasarladı. Bu kolu derisinin altındaki çiple koldaki düzene makul programlama yaparak emir ettirebiliyor.

Demir eş kolunu RFID teknolojisini kullanarak içerisindeki el inşası müşterek devir ile etraflı kolun fonksiyonlarını arama edebilen Özuygur, kuvvetli eş filmimizde elin ateş ika pozisyonunu aldığında meydana getirdiği hareketi gerçekleştirdi. Ateş ika pozisyonunu almış olduğu tam tasarladığı dizi derisinin altında mevcut çipe tanımlanıyor. Daha sonraları ateş ika komutu derisinin altındaki çip sayesinde gerçekleşiyor.

“Yaptığım anaç mühendislik projeleriyle herhangi müşterek yaştan kişiye esin özgülemek istiyorum”

Özuygur, videoteyp paylaşım platformu kanalında anaç mühendislik projeleri yaptığını söyleyerek, "Özellikle bilgi anahtar filmlerinden görmeye öğür olduğumuz kimi hayalî projeleri başlıca dünyada elbette yapabileceğimizi araştırıp bunları uygulamaya çalışıyorum. Bunu yapmaktaki başlıca nedenim çabucak gençlere esin deposu olabilmek değil. Her yaşlarındaki insanı az buçuk artık bilgi sahasına yönlendirebilmek düşüncesince bunları yapıyorum. İnsanlar beni Iron Man projemle tanıdı. Şu anda onunla ilgilendiren acemi müşterek plan geliştirmekteyim. Demir eş serisindeki müşterek cins ten altı implant ile yazışma kuran teknolojilerden müşterek tanesi üstünde çalıştım. Bu sayede derimin altındaki implantı kullanarak arama edebildiğim müşterek sayı kuvvetli eş kolu tasarladım" dedi.

“Deri altımdaki implantlar gerçekte akbil yahut etiket doğrulamada kullanılıyor”

Bu cins implantların derinliğine senelerdir kullandığına özen çekici Özuygur, "Dünyada binlerce insanlarda bulunan müşterek şey. Daha aşırı bu implantlar etiket teslim gibi çalışmalar düşüncesince kullanılıyor. Benim yerleştirdiğim implantın ortamında müşterek sayı RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) bulunuyor. Bu cins implantlar artık aşırı akbillerde görmeye alışığız. İnsanların organize ettiği gibi yerimizi izlem ika yahut zihnimizi arama eylemek gibi değil. Oldukça girintisiz çıkıntısız elektronik müşterek çip. İmplantın anlatış süreci enine boyuna basitti. Bunu müşterek afiyet mensubu ile doğrudan namına elinize girintisiz çıkıntısız müşterek iğne ile yerleştirebiliyorsunuz. Yurtdışında aşırı müşterek tomar bu işi eden yer mevcut lakin Türkiye'de aşırı müşterek tomar münteşir değil. Bu janr müşterek implantı derimin altına yerleştirirken banko kullanıcılarını isteklendirmek gayeli yapmıyorum. Bu ağız ağıza öz zatî tercihim" ifadelerini kullandı.

“Günlük yaptığım dayanıklı aşırı şeyi derimin altındaki çip sayesinde yapabiliyorum”

Özuygur, "Çipin içerisindeki bilgiyi ağız ağıza kendiniz arama edebiliyorsunuz. Benim çipimde 2 sayı RFID bulunuyor. Bunu arzu ettiğiniz gibi programlayabiliyorsunuz. Bu biçimde değişik projelerde kullanabilirsiniz. İsterseniz bap ayırmak için, müşterek etiket doğrulaması düşüncesince yahut bilgisayarınıza dönüşmek düşüncesince bunu kullanabiliyorsunuz. Demir Adam zırhını arama eylemek düşüncesince programlayabilirsiniz. Yapabileceğiniz aşırı müşterek tomar alternatif var. Bu ağız ağıza hayalet gücünüze bağlı. Günlük hayatımda kullandığım dayanıklı aşırı şeyi bu çip sayesinde arama edebiliyorum. Demir eş kolunu RFID teknolojisini kullanarak içerisindeki el inşası müşterek devir ile etraflı kolun fonksiyonlarını arama edebiliyorum. Çipi kullanarak çabucak etiket teslim hesabına arama sağlamayı başardım. Demir eş filmimizde elin ateş ika pozisyonunu aldığında meydana getirdiği hareketi gerçekleştirdim. Ateş ika pozisyonunu aldığımda dizi elimdeki çipi tanımlıyor. Ateş ika komutunu derimin altındaki çip sayesinde yapıyorum" diyerek konuştu.

“Amacım çağımız teknolojisinin ne ölçüde bulunduğunu göstermek”

Kolun üretimini 3D yazılım ile gerçekleştirdiğini tamlayan Özuygur, "İlk ilk bilgisayarda dizayn yapıyorum. Sonra üç buutlu yazıcılar ile tasarladığımı üretiyorum. Sonrasında ise çetin müşterek pentür ve el işi sürecine geçiliyor. Daha sonraları devir dizaynı yapılıyor. Tasarımım etkin mekanik müşterek sistemin vaziyetini alıyor. İzleyenler bunun absürt müşterek obje bulunduğunu düşünebilir. Neden müşterek filmdeki nesneyi üretiyorsun diyebilirler. Benim tamamı olayım anaç mühendislik projeleri. Amacım İnsanlara bilgi anahtar filmlerindeki tasarımların caba çağımız teknolojisiyle elbette üretilebileceğini ve bunu elde tamir etmek istediklerinde elbette müşterek sefer izleyeceklerini aktarmak. Burada müşterek Ar-Ge, mühendislik ve müşterek nesnenin istihsal süreci yer alıyor" açıklamalarında bulundu.

“Gençler TEKNOFEST gibi etkinliklere katılmalı”

Gençlerin bu cins etkinliklere ortaklık sağlamalarını önerdiğini kail Özuygur, laflarını şu biçimde tamamladı: "Ülkemizde gerçekte dayanıklı aşırı robot etkinlikleri ve yarışları bulunuyor. Bunların ortada TEKNOFEST gibi aşırı dobra müşterek etkinliğimiz bulunuyor. Bunlara ortaklık sağlayanların grup şeklinde emek harcamaları gerekiyor. Bende çalışmalarımı dostlarımla küçük takımlar oluşturarak üretiyorum. Hiçbir şeyi yegâne başınıza yapamazsınız. Arkadaşlarınızla bu arada acemi şeyler araştırıp bunlar üstüne fiilen küçük projelerle başlayıp ondan sonra bunları elbette geliştireceğinizi araştırarak çıkarlarını geliştirmelerini söyleyebilirim".

Furkan Serttaş - Muhammed Fırat Aksoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler