USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN Konya'da konuştu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 'Bugün Türkiye, toptan tedarikçilerin çıkardığı tamamı zorluklara ve uyguladığı gizli-açık ambargolara rağmen, ulusal menfaatlerini siper doğrultusunda yapması müstelzim harekatları hiç kimseye eksikli olmaksızın ya

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN Konya'da konuştu
19-11-2021 00:22

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bugün Türkiye, toptan tedarikçilerin çıkardığı tamamı zorluklara ve uyguladığı gizli-açık ambargolara rağmen, ulusal kendilerini himaye doğrultusunda yapması müstelzim harekatları hiç kimseye eksikli yapılmaksızın yapabilir vaziyette ve bu mevzuda kendisini ispatlamış durumdadır." dedi.

Başkanlık ve Konya Sanayi Odası iş birliğiyle Selçuklu Kongre Merkezi'nde planlı Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları kapsamında, ASELSAN Konya Tesisleri'nde araştırmalarda mevcut Demir, yetkililerden bilim aldı.

Ardından, programın ön gösterim yemeğinde açıklamalarda mevcut Demir, ASELSAN Konya Tesisleri'nin, defans sanayiinin anne oyuncularından ve defans endüstri stratejisinin birlikte parçası olduğunu, şirketlerinin Anadolu'ya itimatı ve endüstri heveslendirme yönünde önderlik ika dair üstünlük almalarının dobra birlikte örneği bulunduğunu söyledi.

Savunma sanayiinde, mükemmel özgür Türkiye'nin birlikte görünüş bulunduğunu tabir fail Demir, "Bu vizyonumuza verdikleri desteklerden çevre anne yüklenicilerimiz ortada bulunan vakıf şirketlerimize, Konya Sanayi Odası ve 24 sanayicimizin, elini taşın dibine koyarak oluşturduğu ASELSAN Konya yapılanmasına teşekkürname ediyorum." sanarak konuştu.

Demir, en iri arzularının endüstri madun yapısının yayılması bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda belli derinliklerin oluşturulması, yurdun ciharıyek köşesinden birbirini mütemmim teknolojiler ve kabiliyetlerin aksiyon ederek, endüstri madun yapısını şimdi da ileriye çekmek ve bunun cıdak ucunu dokuma fail defans sanayisinde de acemi atılımlar ile acemi kabiliyetlerin bu sayede geliştirilmiş olmasını istiyoruz. Bugün Türkiye, toptan tedarikçilerin çıkardığı tamamı zorluklara ve uyguladığı gizli-açık ambargolara rağmen, ulusal kendilerini himaye doğrultusunda yapması müstelzim harekatları hiç kimseye eksikli yapılmaksızın yapabilir vaziyette ve bu mevzuda kendisini ispatlamış durumdadır."

Demir, defans sanayiinde elde edilmiş başarıların, vakıf şirketlerinden hususi şirketlere, KOBİ'lerden üniversitelere, araştırı merkezlerinden, türlü yapılanmalara denli iri ve çelimli birlikte ekosistem çeşidinden oluşturulduğunu belirtti.

Savunma Sanayii Başkanlığının, erdemli ekleme bedel üreten KOBİ ve taraf sanayiinin geliştirilmesine iri ehemmiyet verdiğini aktaran Demir, "KOBİ ve taraf sanayiinin geliştirilmesi denli üstünde önemle durduğumuz öbür birlikte madde ise planlar kapsamında domestik sanayimizin olanak ve kabiliyetlerinin azami seviyede kullanılmasıdır. Bu amaçla, projelerde anne yüklenicilerimize madun endüstri kullanma, endüstri ortaklık faaliyetleri mecburiyeti koşmakta ve bunu aşırı yakından strateji etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Demir, bu kapsamda sektörün, proje, insanoğlu kaynağı, mahsul ve enfrastrüktür kabiliyet envanterinin çıkartılması, sektörel yeteneklerin ve kapasitelerin ayrı ayrı aşamalarda, muaddel kategorilerde ve devamlılık içinde değerlendirilmesi, şirketlerin desteklenmesi gayesi ile planlı çalışmaların da bitmeme ettiğini anlattı.

Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetleri Destekleme Programı kapsamında birlikte envestisman fonu kurulduğunun da müjdesini sağlayan Demir, laflarını şöyleki tamamladı:

"Program ile savunma, anayurt güvenliği, havacılık ve feza endüstri sahalarında çalışkanlık yayınlayan domestik endüstri kurumlarının desteklenmesi mahsus gerekseme mahsus envestisman ve ihracatlarının finansmanı düşüncesince Türk lirası üstünden güven kullandırıyoruz. Program kapsamında sunduğumuz kredilerin büyüklüğü 300 milyon liraya ulaştı. Kurduğumuz kaynak ile türlü yatırımları gerçekleştirmek, dizge açıcı projeleri envestisman durumuna sağlamak ve ürünleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki devirde de dizge bazında belli birlikte olgunluğa mevrut defans sanayimizin teknolojik derinliğinin artırılması ve iri zorluklarla elde edilmiş bilim birikimi ve yeteneğin devamının sağlanabilmesi düşüncesince defans sanayinde çalışkanlık yayınlayan taraf endüstri ve KOBİ'lerin geliştirilmesi, teknolojik derinliklerinin ve rakiplik edilebilirliklerinin artırılmasına müteveccih çalışmalara bitmeme edeceğiz." Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN Konya'da konuştu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN Konya'da konuştu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN Konya'da konuştu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN Konya'da konuştu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN Konya'da konuştu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler