USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir: Dünyadaki beş altı güzel üründen birisi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ATAK helikopterinin başarım noktasında baş döndürücü güzel vaziyette bulunduğunu dile getirerek, "ATAK helikopterleri hayattaki beş altı güzel üründen birisi." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir: Dünyadaki beş altı güzel üründen birisi
13-03-2022 16:14
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ATAK helikopterinin başarım noktasında baş döndürücü dobra vaziyette bulunduğunu dile getirerek, "ATAK helikopterleri hayattaki beş altı dobra üründen birisi." dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Türkiye'nin iklim araçlarında bulunduğu kabilinden kara, derya ve derya altı araçlarında da baş döndürücü şişman açıklık aldığını göreceğiz. Teknolojik gelişmelerde önde giden, izleme edilen ortak dünya kazanmak zorundayız." dedi.

Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu'na dahil bulunan Demir, AA muhabirine, forumda Türkiye'nin defans sanayisinde geldiği noktaları delege devletlere para aktarımı fırsatı bulduklarını söyledi.

Türkiye'nin defans sanayisi ihracatına ve iş donanmasına müteveccih yaklaşımlarını katılımcılara anlattıklarını tamlayan Demir, hayattaki gelişmelerin defans sanayisinin ortak ticari konunun baş döndürücü şimdi ötesinde ortak maslahat bulunduğunu ortak el şimdi gösterdiğini kaydetti.

Demir, defans sanayisinin diplomasinin beraberinde masada kuvvet verici ortak ilke olduğunu, mahsus mevzularda caydırıcılığı da tetiklediği düşüncesince barışın sürdürülmesinde ehemmiyetli gösteriş üstlendiğini vurguladı.

Türkiye'nin de defans sanayisinde ehemmiyetli ortak açıklık katettiğini ve bu gelişmelerin dünyada görünür özellikte bulunduğunu anlatım fail Demir, terörizmle uğraş eden, hudut güvenliğini korumaya çalışan, sonuç gelişmelerden etkilenen dünya temsilcileriyle forumda düşün alışverişi yaptıklarını dile getirdi.

Geçen yıla gereğince bu sene Türkiye'ye bulunan talebin şimdi da arttığına dikkati çekici Demir, şunları söyledi:

"Forum sonra oluşan temasların devamında ilişik birimlerin, şirketlerin, uygulayım bilimi merkezlerinin Türkiye'ye gelmesi ve şirketlerimizde açılan yetenekleri görmeleri baş döndürücü ehemmiyetli zira bu, meselenin yalnızca ürünün kendisi değil, alttaki da baş döndürücü degaje ortak teknolojik binanın bulunduğunu gösteriyor. Bunun apayrı ortak faydası da Türkiye ve Türk ürünleri dendiğinde defans sanayisi örneğinde bulunduğu gibi, Türkiye'de yoğun ortak teknolojik ilerlemenin olduğu, çırçıplak bölgede da Türkiye'nin cezaevi önüne alınabilir teknolojisinin oranla hayli bulunduğunu yayınlayan ortak ilke olacak."

Demir, Türkiye'nin domestik istihsal hamlesinde değerli çalışmalara yöneldiklerini anlatım etti. Stratejik ürünlerde yüzdelik 100 yerliliği vurguladıklarını dile getiren Demir, "İleri uygulayım bilimi ve izlemsel ürünlerde basıcı olma lüksümüz yok. Dünyada da Türkiye'de de gelişigüzel şeyiyle domestik verim sayısı baş döndürücü azdır. Bunu mecbur etmek da hem maliyetlidir bununla birlikte süreyi sinirlendirmek anlamına dirimlik ancak izlemsel ürünlerde basıcı olmamalıyız." niteleyerek konuştu.

"Teknolojik gelişmelerde önde revan dünya kazanmak zorundayız"
İsmail Demir, Türkiye'nin havada, karada ve derya altında ehemmiyetli ürünlere cemaat bulunduğunu belirtti.

Deniz altında insansız sistemlerin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Demir, bu bölgede da ehemmiyetli gelişmeler kaydettiklerini söyledi.

Bir taraftan verim geliştirirken, gayrı taraftan da geliştirilen ürünleri belirtik sayıda sahada kullanıp, arka bildirimlerle oldurmak istediklerini özetleyen Demir, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Birden ortak tomar şirketimiz hem derya hem yağız ürünlerinde ayrışık kimse manken ve boyutlarda ürünlerini vermeye bitmeme edecek. Belirli seviyede dayanak olup, sınırlanmış sayıda havale verip, bunların teslimatlarını ve kullanılırlığını sağlayıp, arka bildirimlerle mükemmelleştirmeyi düşünüyoruz. Türkiye'nin iklim araçlarında bulunduğu kabilinden kara, derya ve derya altı araçlarında da baş döndürücü şişman açıklık aldığını göreceğiz. Teknolojik gelişmelerde önde giden, izleme edilen ortak dünya kazanmak zorundayız. İnsansız sistemlerin birbirleriyle iletişimi, savaşma sektörünün bileşimli zeka ve zeki sistemler döngüsü içinde dümen edilmektedir ve gönderme edilmektedir olmasını getirecek arama sistemlerinde dünkü ekol anahtar yazılımlarımız, çalışmalarımız enine boyuna dobra durumda."

Demir, hem iklim hem derya bununla birlikte yağız platformlarının nitelik arama sistemlerini bütünleşmiş eden, değişmeyen ita mekanizmaları gerçekleştiren dobra ortak döngüye gireceklerini anlatım etti.

Bu mevzuda atık teknolojik adımların SİHA'larda tanıdık ayırt ve etkinliğinin dünkü ortak boyutunun sahaya taşınacağını tamlayan Demir, savaşma alanı parametreleri bulunduğu derece Türkiye'nin uygulayım bilimi ve bu konudaki avantaj bağlamındaki farkının da gösterileceğini kaydetti.

"ATAK helikopteri hayattaki beş altı dobra üründen birisi"
ATAK helikopterinin başarım noktasında baş döndürücü dobra vaziyette bulunduğunu dile getiren Demir, "ATAK helikopterleri hayattaki beş altı dobra üründen birisi." dedi.

Bu helikopterin ihracatında karşılaştıkları probleminin motorla ilişik bulunduğunu vurgulayan Demir, "Bir taraftan da kişi domestik motorumuzu bu helikopterlere bütünleşmiş ika ve istimal dair da çalışmalarımız himmet kesmeden bitmeme edecek. İnşallah baş döndürücü derinliğine süreye geçmeden kişi sistemlerimize gereğince üretip dış satım mevzusundaki engelleri aşmış olacağız." niteleyerek konuştu.

Demir, Türkiye'nin derinliğine seneler ortaya koyduğu strateji, defans sanayisinde istiklal ve yerlilik konularının ne derece ehemmiyetli bulunduğunun ortak el şimdi görüldüğüne dikkati çekti.

Çeşitli muhatapların da bu konudaki politikaların ve çalışmaların ne derece durumunda bulunduğunu gösterdiklerini aktaran Demir, "Kendi devletlerinde de yaşama kılmak düşüncesince bizlerden dayanak istediler. Türkiye'nin, uygulayım bilimi ağırlıklı 'milli uygulayım bilimi hamlesi' dediğimiz etap ile bu arada defans uran ürünlerinde bulunduğu kabilinden gayrı ürünlerde yerliliği ve milliliği önceleyen, uygulayım bilimi ihraç eden, ek kıymeti ortak tomar mamüllerin piyasada olmasını sağlayacak ortak farklılığı kaynaklanır niteleyerek düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler