USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ÇOMÜ'nün 'Erasmus Plus Proje' başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) eş bulunduğu ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Arslan'ın yürüttüğü 'Free Technology Signs' adlı Erasmus Plus Mesleki Eğitim projesi, Avusturya Ulusal Ajansı çeşidinden desteklenmeye makul görüldü.

ÇOMÜ'nün 'Erasmus Plus Proje' başarısı
18-11-2021 14:27

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) kuma bulunduğu ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Arslan'ın yürüttüğü "Free Technology Signs" isminde Erasmus Plus Mesleki Eğitim projesi, Avusturya Ulusal Ajansı kabilinden desteklenmeye akla yatkın görüldü.

ÇOMÜ'den meydana getirilen açıklamada, Avusturya'tan Equalizent Eğitim ve Danışmanlık Şirketinin koordinatörlüğünü üslendiği, 27 maaş ve 323 bin 230 Avroluk projenin 2024'te tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Projenin amacının sema özürlü bireylerin özgür adına öğrenmelerini ve aktarılabilir sayısal beceriler kendince bilim edinmelerini sağlamak, sema engelliler düşüncesince hayat boyu öğrenme ve zatî aksiyon imkanlarını çoğaltmak ve engellilerin topluma müdahale edilmesine yardım iletmek bulunduğunun tabir edilmiş bulunduğu açıklamada, şöyleki denildi:

"Proje ekibinde araştırman adına Öğr. Gör. Kadir Tunçer ve doktora öğrencileri Sedat Yakut ve Hasan Dirik arazi alırken, projede Avusturya'dan Equalizent Schulungs ve Beratungs Gmbh, Türkiye'den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İtalya'dan Istituto Statale Sordi, Belçika'dan European Union of The Deaf Aisbl, Almanya'dan ise Humboldt-Universitaet Zu iktisap etmek kabil bütün 5 kuma bulunmakta."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler