USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BTK Başkanı Karagözoğlu: Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre müşterek etap düşüncesince ilerleniyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, "(Operatörlerin fiberde kuma enfrastrüktür firması talebi) Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre müşterek etap düşüncesince ilerleniyor." dedi.

BTK Başkanı Karagözoğlu: Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre müşterek etap düşüncesince ilerleniyor
07-10-2021 12:08
İstanbul

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca planlı ve dün kapılarını açan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na katıldı.

Etkinlik kapsamında AA muhabirine açıklamalarda mevcut Karagözoğlu, stantta toprak alan, ASELSAN ile ağız ağıza evcil ve ulusal kendisine imal edilen Milli Monitör Sistemi'nin şu anda sahada kurulumlarının gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

BTK Akademi'de gelinen yeri da paylaşan Karagözoğlu, BTK Akademi'ye ehemmiyetli yan yana arzu bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin teveccühüyle şu anda 721 bin mukayyet öğrenciyi esbak durumdayız ve gelişigüzel güneş acemi eğitimler katıyoruz. En sonuç kattığımız yetişek İngilizce eğitimleri oldu. Çünkü biliyorsunuz ki sektörümüz kendisine bilim teknolojileri sektörü, İngilizce'ye bağımlılığı bulunan yan yana sektör, öğrencilerimizden de burada derin yan yana arzu vardı. Bu talebi gelecek noktasında şu anda eğitimlerimiz başladı, ağırbaşlı yan yana arzu görüyor. teşekkürname alıyoruz. BTK Akademi'de kullanıcılarımızı ve öğrencilerimiz sonsuz dinliyoruz. Onların yönlendirmeleri doğrultusunda da acemi eğitimleri BTK Akademi'ye katmaya çalışıyoruz.

Bu mevzuda şurası söylemeliyim, rüştiye seviyesindeki öğrencilerimizden de bizlere erinç haz var, platforma onlar da neşet etmek istiyorlar, ailelerinin onayı ile gelebiliyorlar şu an. Bununla ait düzentileme yapıyoruz, şu an hoppadak e-devletle değil, onların da gelip aynen pandemiden evvela bulunduğu üzere buradan yetişek alabilmelerini sağlayacak olanağı inşallah aşırı DOĞRU yan yana sürede hazırlıyoruz. Platformda online verdiğimiz eğitimin indinde fiziki eğitimlerle de gençlerimizin indinde olacağız."

"Sadece yol, güreşçi köprüsü yapım yatırımı değil, fiber ağlarla da yahut altyapıyla da vatandaşımıza erişmiş durumdayız"

Karagözoğlu, ilkin müstevli devri ile beraberce tamamı dünyada dijitalleşmenin önemine ayraç ederek, bu bölgede Türkiye'de meydana getirilen icraat ve yatırımlar üzerinde bilim verdi.

Son 20 salname süreçte Türkiye'de ağırbaşlı yan yana enfrastrüktür yatırımı yapıldığına dikkati çekici Karagözoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burada bahsettiğimiz hoppadak yol, güreşçi köprüsü yapım yatırımı değil, fiber ağlarla da yahut altyapıyla da vatandaşımıza erişmiş durumdayız. Bunun dönüşümü elbette gündemimizde şu an. Bunun fibere dönüştürülmesi, şimdi aceleci internete hem vatandaşımızı kavuşturmak, şimdi aceleci internete ulaşmakla beraberce esasta bu işin istikbaline odaklanmak.

Mesela 5G'yi konuşuyoruz, 5G'yi konuşurken esasta altyapıya bulunan gereksinimi da bu indinde tetikliyor. Bu enfrastrüktür ihtiyacını tığ bugün karşılayabiliyor olmamız ve buraya envestisman yapıyor olmamız geçişsiz ki ferda hakkıyla 5G'nin bizlere çizmiş bulunduğu gösterimi yaşama geçirebilelim. Bu noktada da operatörlerimizle beraberce elbette hem altyapının geliştirilmesi düşüncesince çalışıyoruz bununla beraber o düşsel yahut hani 5G'nin bizlere vadettiklerini yapmak ve vatandaşımıza bunu arz etmek düşüncesince de yan yana çaba içerisindeyiz."

"İnternet talebini bizlere ileten her insana erişmek düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstereceğiz"

BTK Başkanı Karagözoğlu, Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom ortada derinlemesine süreden bu yana gündemden düşmeyen "Ortak enfrastrüktür şirketi" kurulması dair da bilim verdi.

Orada konkre yan yana hamle olup olmayacağı yönündeki suali Karagözoğlu, şu şekilde yanıtladı:

"Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre yan yana hamle düşüncesince ilerleniyor. Somut yan yana hamle atılması noktasında, yan yana eş enfrastrüktür firması kurulması noktasında yan yana düzentileme yürüyor. Bunun gerekçesine gelirsek, altyapının yan yana edilgen fiil tarafı, yan yana de deli dolu tarafı dediğimiz esasi haberleşmeyi sağlayıcı cihazlar var. Pasif tarafta da borazan döşenmesi, hattın geçeceği alanın yan yana açıdan kurulması var. İşte bunu birbirinden ayırıp, bu dü ayrıştırdığımız yapıyı yan yana yandan eş enfrastrüktür firmasıyla bu altyapıyı sağlayıp, operatörlerimizin hepsini bu altyapıyı sunmak, esasta etraflı amaç bu. O noktada da yan yana düzentileme var. Bunu destekleyen öbür yan yana düzentileme da cihanşümul kapsamında yürüttüğümüz yan yana çalışmamız var. Evrensel şu anda Bakanlığımızdan BTK'ya kaymıştı. Ve bu kaymayla beraberce tığ burada gelişigüzel tarafa hakkıyla genel ağ talebini bizlere ileten her insana erişmek düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstereceğiz."

"Platformların hizmetle ilgili yan yana üstenme veriyor olması lazım"

Karagözoğlu, yan yana dü güneş evvela tamamı dünyada toplumsal iletişim araçları devlerinde yaşanmış bulunan işlev kesintisine dair de değerlendirmelerde bulundu. Kullanıcıların orada hoppadak yan yana işlev kullanıcısı bulunduğunun altını çizen Karagözoğlu, işlev sağlayıcının rastgele yan yana taahhüdünün bulunmadığına dikkati çekti.

Karagözoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü tığ bu hizmeti şu anda rastgele yan yana tutarı ödemeden alıyoruz, esasta ihtimal işin temeli burada. Ücret ödemiyoruz. Peki esasi sevap ne? Esas ücret, bizim kimlerle haberleştiğimize, kimlerle sosyalleştiğimize dair olarak, bu ait mecralar kabilinden da bizlere reklam olarak, ilgilendiğimiz muhtemelen sahalara bizi kanalize ederek, yönlendirmesi planlanıyor. Uluslararası yan yana iştirak çöktü ve ayağa kalkması saatler aldı. İlgili şirketin ansızın yan yana tomar ülkede data merkezleri var.

Biz işin geleceğini planlarken neyi planlamamız lazım? Kendi devletimizde yaptığımız sistemlerde de bire yan yana şeyi gözetmemiz geçişsiz ki sürdürülebilirlik gelişigüzel devir düşüncesince esas. Ve bizim şu mottoyu şu demek oluyor ki ego hakkıyla bana sevap ödeyen biri benden işlev alıyormuşçasına yan yana hizmeti sunuyor olmalıyız. İlgili platformların hizmetle ilgili yan yana üstenme veriyor olması lazım. Velev ki şahıslar onun üzerinden, tanıtma sistemine güvenerek, ticaretini bunun üzerinde nesir ettiysek yedi vakit haberleşemeyen yan yana insanoğlunun aşırı ağırbaşlı yan yana zarara uğraması muhakkak. Onun düşüncesince evcil sistemlerimiz kesinlikle seçenek kendisine kazanmak durumunda ve tığ bu evcil sistemleri gelişigüzel devir düşüncesince destekliyoruz. Geliştirilmesini destekliyoruz."

"Yerli toplumsallaşma platformlarımız var, bunları şimdi da ilerletiyor olmamız lazım"

Bu çerçevede Dedi, BİP, Yaay üzere evcil uygulamaların önemine dikkati çekici Karagözoğlu, bu platformların şimdi da ilerlemesi icap ettiğinin altını çizdi.

Karagözoğlu, yan yana platformun ilerlemesi düşüncesince alakanın de ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, şu detayları verdi:

"Yerli toplumsallaşma platformlarımız var, bunları şimdi da ilerletiyor olmamız lazım. Biz yan yana talebi oluşturmazsak, zat sistemlerimizi o sistemlerle rakiplik edecek talebi kendimizde oluşturmazsak, o devir onlarla rakiplik ika şansımız da giderek düşüyor. Biraz öz tenkit de yapalım. Öz eleştirimiz şu, yan yana tarafta ego söz gelimi sonsuz uygulamalarını güncelledik, güncelleyen birisiyim. Her güneş az şimdi telefonumu açtığımda yan yana güncellemeye basarım, ne infaz güncellenmiş diyerek arama ederim.

Diğer uygulamalarda baktığımız devir ihtimal haftada yan yana kez yahut dü kez uygulamaya yan yana güncelleme geliyor, güncellemenin içeriğini de bilmiyoruz bu da ayrı yan yana madde lakin baştan sona yan yana güncelleme var. Müşteri kendisine ego diyorum ki bu aplikasyona, bu uygulamaya, benim ihtiyaçlarım doğrultusunda restorasyon geliyor, yan yana ihtiyacım karşılanıyor. Diğer tarafta zat ürünlerimizde bunu gerçekleştiremediğimiz devir müşteriyi maatteessüf kaybediyoruz."

"BİP özelinde iyi gelişmeler var, az buçuk şimdi sadeleşmeye gitmesi üzere eleştiriler var, o sadeleştirmeler de ihtimal gelebilir"

Karagözoğlu, yaşanmış bulunan bu sorunlarla beraberce evcil uygulamalara alakanın artıp artmadığı yönündeki suali ise şu şekilde yanıtladı:

"WhatsApp'ın sözleşmeye maddeler ilave edip bunları da KVKK tabiriyle yan yana 'torba rıza' biçiminde arzu ettiğinde, kullanıcıdan ağırbaşlı yan yana reaksiyon aldı. Bu, 'Benim kuralımı benimseme et.' dayatmasını yapıyor. Böyle yan yana dayatmayı hazırlamaya kimsenin hakkı yok. Ben istediğim bilgiyi paylaşıp, istediğim bilgiyi de paylaşmam. Benim bulunan bilgiyi paylaşıp paylaşmama sonucu köle olmalı.

O çağda evcil uygulamalara ağırbaşlı yan yana haz yakaladık. Mayıs ayına derece ki süreçte ağırbaşlı yan yana teveccühle yurttaşlarımız evcil uygulamaları yeğleme ettiler. Son çağda baktığımız devir BİP özelinde mesela, iyi gelişmeler var, yurttaşı dinliyor. Belki az buçuk şimdi sadeleşmeye gitmesi üzere eleştiriler var, o sadeleştirme de ihtimal gelebilir, ayrıştırılabilir. Onu da ait ihvan değerlendirecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler