USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bayraktar TB3 önceki uçuşunu 2022'de yapacak

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar'ın toy projelerinden bahsederek, 2022 senesinde Bayraktar TB3'ün önce uçuşunu gerçekleştireceğini söyledi.

Bayraktar TB3 önceki uçuşunu 2022'de yapacak
22-09-2021 13:05
İstanbul

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu sene üçüncüsü düzenlenen, Türkiye'den ve dünyadan adım ekosisteminin kâffesi paydaşlarını ortak araya getiren Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi'nde ortak lokma gerçekleştirdi.

Baykar çeşidinden geliştirilen insansız iklim sistemleri ilişkin görsel ortak lokma eden Bayraktar, "Biz burada yola çıkarken Türkiye'de 'biz bunları fakat haricen alabiliriz' diyen ortak basiret mevcuttu. Yani kılıç ve defans sanayisini düşünecek olursak iri ölçekte, iri miktarda yüzdelik 85'in üstünde emlak dışına bağımlılık uydurma konusuydu. Biz ne yaparsak deneyelim gerçeklenmiş düşüncesi hakları ve dizaynı bizlere ilişik olsun, ibdai olsun dedik. İlk çağ ihtimal en güzel yapıtı geliştirmesek de kendimize başmaklık ortak yapıtı geliştirmiş olacağımızdan, bu mevcud özgüven problemini de ortak manada faziletli teknolojideki açmış oluruz anlayışıyla yola çıktık." niteleyerek konuştu.

Bayraktar, imal edilen mamüllerin tasarımının önemine değinerek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ürünün, düşüncesi hakları bizde olacak ve bunun indinde hiç kimseye de benzemeyecek. Bundan şimdi önemlisi benim şimdi ortak tomar ehemmiyet verdiğim konu beledi çatışma ayrık ve kusur yollara erbap olsa güçlü kılıç hem inancımız gereği hem anlayışımız gereği dedik ki; katiyen bu girdiğimiz yolda töre bilimi ve ahlaktan ayrılmayacağız. Yani ne yaptığınızdan şimdi önemlisi bunu nite yaptığımız. eğer o yollara başvuracak olsak o yollara girişme edecek olsak ihtimal endamsız devirde ihtimal karlı çıkabilirsiniz fakat ölçülü ve derinliğine vadede katiyen kalburüstü olmanız bereketli, insanlığın faydasına ortak akıbet elde etmeniz benzer değil. O nedenden ego buradaki de dinç arkadaşlarıma bunu hele başvuru eylemek istiyorum. Girişimlerin şimdi yolun başlangıcında bulunan girişimleri açısından bu çabucak uyanıklık etmelerini başvuru ediyorum. Ne yapmış olursanız yapın dizge sizi bazısı yanlışlara zorlasa da katiyen adalet bildiğiniz yoldan etikten ve ahlaktan ayrılmayın."

Yeni dönüşümlerin yaşandığı ortak dönemden geçtiklerinin altını çizen Bayraktar, "Ben bunu az buçuk da sörf dalgalarına benzetiyorum. Yani o dalavere doğarken ön tarafında kaldığınızda değme daim bu avantajınıza oluyor. Işte bizim insansız iklim araçlarındaki hikayemiz de az buçuk böyle. Bugünün yarışlarına, tükenmiş yarışlarına değil geleceğin trenlerine odaklanmanızı başvuru ediyorum arkadaşlar. Ve eğer bu dediğim hususlara uyma edersek evvela günden itibaren şu demek oluyor ki o en küçük dü metrelik uçağı yaptığınızda bile dedik ki; eğer ulusal ve ibdai olursak, bunun indinde töre bilimi ve ahlaka uyma edersek geleceğin trendine de odaklanmışsak dünyanın en iyisini yapmamamız düşüncesince tek etken yok. Buna değme daim inandık ve o halde çalıştık." halinde konuştu.

Bayraktar TB3'ün evvela uçuşu 2022'de olacak

Baykar'ın geçmişten bugüne geliştirdiği insansız iklim sistemlerinden bahseden Bayraktar, doğacak senelerde yaşama geçirecekleri projelerden de bahsederek şunları söyledi:

"Geleceğe baktığımızda önümüzde Bayraktar TB3 dediğimiz binlerce kilometreye peyk kontrolüyle gidebilen, Bayraktar TB2'nin az buçuk büyüğü ortak manada Akıncı'nın da şimdi ufağı diyebileceğimiz gemiye gerileyiş kalkış yeteneğiyle başta endamsız pistli gemilere gerileyiş kalkış yeteneğiyle öne çıkan ve dünyada dayanıklı benzeşim sıfır ortak silahlı insansız iklim ara bulucu sisteminden bahsediyoruz.

Bir de Akıncı'dan sonradan dünyanın da tarafını çevirilmiş olduğu insansız harp uçağımızı geliştiriyoruz. Bu insansız harp uçağının da gene hayattaki benzerlerinde namevcut kelimesi kelimesine Bayraktar TB3'te bulunan gerçek savaşma alanında çevrilme olacağını düşündüğümüz niteliği endamsız pistli gemilere gerileyiş kalkış yapabilme yeteneğinin olması.

Bu dü ortam Türkiye'de mevcut TCG Anadolu yüzergezer sürüm gemisine konuşlandığında nite ki Azerbaycan Tek Vatan Harekatı'nda SİHA'larımız kâffesi evren çeşidinden savaşma doktrininde 'bu iri ortak dizi film dönüşümüdür' niteleyerek basına yansıdıysa bu platformlarla beraberce de savaşma alanında iri ortak çevrilme olacağımızı öngörüyoruz. 2022'de inşallah Bayraktar TB3 evvela uçuşunu yapacak. 2023'e denli da savaşçı insansız tayyare sistemimiz şu demek oluyor ki insansız harp uçağı dediğimiz projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

Geleceğin araçları kurnaz uçar arabalar

Akıllı uçar otomobiller ilişkin aşırı iri kuruluşların icraat yaptığına dikkati çekici Bayraktar, "200'e yaklaşan adım bu bölgeye müteveccih çalışmalarına bitmeme ediyorlar. Biz de bu çalışmalara kısaca 3 sene evvela başladık." dedi.

Bayraktar, "Ama elbette bu değme yönüyle aşırı ağdalı özerklik sorunlarını ve bunun indinde durumsal farkındalık dediğimiz gördüğünü anlama, tanışıklık ve adamla beraberce uçacağından elbette ki aşırı faziletli inanma ve güvenirliğe erbap olması müstelzim ortak platform. Bu esasta büyütülmüş ortak drone. Bunun uçar otomobil olması, içerisine girecek değme sistemin ihtimal 5,10 ihtimal 15 sene gelişme göstermesi gerekiyor. Etki sistemlerinden pil teknolojilerine bu sistemi kurnaz ortak halde uçuracak bileşimli zeka bilgisayarlarından içerisindeki elektronik donanımlara denli değme bölgede iri atılımlar yapılması gerekiyor. Biz erte bu bölgede aktör olabilelim niteleyerek bugünden hazırlanıyoruz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler