USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Baykar Teknoloji Lideri Bayraktar, Kocaeli'de darülfünun öğrencileriyle buluştu Açıklaması

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın şu anda dünyada en çok ülkeye insansız iklim ara bulucu ihraç etmiş şirket bulunduğunu belirterek, 'Dünyada Türkiye bu bölgede evvel 3'te diyebilirim. 19 ülkeye dış satım sözleşmesi imzalanmış durumda.

Baykar Teknoloji Lideri Bayraktar, Kocaeli'de darülfünun öğrencileriyle buluştu Açıklaması
08-03-2022 17:15

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın şu anda dünyada en yan yana tomar ülkeye insansız iklim uzlaştırıcı ihraç etmiş şirket bulunduğunu belirterek, "Dünyada Türkiye bu bölgede evvel 3'te diyebilirim. 19 ülkeye müstesna satım sözleşmesi imzalanmış durumda. Bunların da birçoğuna ihraç edildi." dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) planlı etkinlikte öğrencilerle yan yana araya mevrut Bayraktar, Baykar Teknoloji'nin ulusal uygulayım bilimi hamlesi serüveni ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nda yürüttükleri çalışmalara bağlı lokma yaptı.

Pozitif bilimin temellerini atan yan yana medeniyetin evlatları olduklarını tamlayan Bayraktar, 17. yüzyıldan sonradan batının baş döndürücü elan öne geçtiğini söyledi.

Bayraktar, havacılık özelinde bakılınca dünyada evvel motorlu uçuşun 1900'lü zamanlarda başladığını dile getirerek, bu zamanda Osmanlı İmparatorluğu'nun havacılık filoları kurduğunu, bunun indinde Cumhuriyetin evvel yıllarında ağır yan yana adım rüzgarı estiğini boydak çalışmaların kırtasiyecilik ve aut müdahalelerle önlendiğini anlattı.

Havacılıkta o yakalanan dalavere bitmeme ettirilmiş olsaydı dakika feza araçlarından bahsetmiş olacaklarına ayraç fail Bayraktar, "Biz baş döndürücü elan evvela başlıyoruz boydak maatteessüf bunu kaybediyoruz. Peki yan yana ahir dalavere dediğimiz havacılıktaki dizi film değişim yapmak nerede başladı? İnsansız iklim araçlarıyla beraberce gerçekleşiyor." niteleyerek konuştu.

Bayraktar, icra ettikleri insansız iklim araçlarının öbürlerinden ayrıştıran unsurun yazılımları bulunduğunu anlatım etti.

Öğrencilere tükenmiş yarışlara değil, yarının yarışlarına bugünden hazırlanmalarını görünüş adına başvuru fail Bayraktar, "Bugün tükenmiş yarışlarla yarışmaya kalktığınızda düşünün otomotiv sektörünü... Dünya devleri var ve devletler az elan yarışamıyor. Yarının teknolojisine bugünden hazırlanmanızda akıbet yeri yakalamanız mümkün. Biz baştan sona hakeza yaptık." dedi.

"Bayraktar TB2 dünyada en baş döndürücü konuşulan insansız iklim aracı"

Bayraktar, Türkiye'nin özlük sınıfında en iyisi diyebilecekleri insansız iklim araçları yaptıklarını vurgulayarak, Bayraktar TB2'nin Karabağ ve başka alanlarda gösterdiği başarılardan ötürü dünyada en baş döndürücü konuşulan insansız iklim uzlaştırıcı bulunduğunu dile getirdi.

Bugün Türkiye'de defans sanayisinde yerlilik oranının yüzdelik 70'lerin üzerinde çıktığını, Bayraktar TB2'de yüzdelik 93 oranında gerçekleştiğini tamlayan Bayraktar, şöyleki bitmeme etti:

"Biz bu insansız iklim araçlarımızı sahada geliştirdik diyebilirim. Bizim düşüncesince bedava yolu seçmemek, sistemin gösterdiği yoldan değil de özlük bildiğimiz direkt gitmiş kazanmak esasen etraflıca vadede, itidalli vadede en iri avantajımız durumuna dönüşmüştür yan yana anlamda. Niye? Çünkü bu sayede kılıç sahada askerle beraberce tahminî 2006'dan buyana akıbet harekatlar da karışma mühendislerimizle beraberce sahada bunları en çabuk şekilde, en cimri yan yana biçimde eksiklerini görerek doğrultmak kabil çalıştık. Şu anda daima bitmeme ediyor. Yani bürokrasinin koridorlarından uçurmaya çalışmayıp adalet bildiğimizden, direkt ayrılmadan sahada askerle beraberce bu teknolojiyi geliştirmiş kazanmak yan yana yandan da dünyanın en iyisini yapmamızı sağlamış oldu zira en faziletli teknolojiyi bile yakalayıp savaşma şartlarına götürdüğünüzde soğukta çalışmayacaksa yahut yükleme edemeyecekseniz bulunan kuvvet sistemlerinizle sırtınıza boydak ağırlık olur."

Selçuk Bayraktar, Baykar'ın şu anda dünyada en yan yana tomar ülkeye insansız iklim uzlaştırıcı ihraç etmiş şirket bulunduğunu söyleyerek, "Dünyada Türkiye bu bölgede evvel üçte diyebilirim. 19 ülkeye müstesna satım sözleşmesi imzalanmış durumda. Bunların da birçoğuna ihraç edildi. Bütün gelirlerinin yüzdelik 90'ından fazlasını Baykar iklim dışı ihracatından elde ediyor. Buradan elde etmiş olduğu gelirle de toy platformları geliştiriyoruz, insanız harp uçağıyla uğraşıyoruz." gibi konuştu.

"Bu uçaklar da savaşta inkılap yapacaklar"

Baykar'ın doğacak çalışmalarına yer veren ve şu anda Bayraktar TB3 dedikleri platformun dünyanın evvel gemiye konuşlu SİHA'sı olacağını vurgulayan Bayraktar, şöyleki bitmeme etti:

"Bu konvansiyonel çakılı kanatlı yan yana insansız iklim uzlaştırıcı gibi geliştirdiğimiz yan yana platform. MİUS dediğimiz insansız iklim aracıyla beraberce bu uçaklar, hem Bayraktar TB3 bununla müşterek MİUS yan yana güneş devreye girerlerse ne ki Bayraktar TB2 SİHA'larımız filolar biçiminde uçarak savaşma tarihinde dizi film dönüşümüne sebep oldular, bu uçaklar da savaşta inkılap yapacaklar. Şu an Bayraktar TB3'ün ihya faaliyeti bitmeme ediyor. Biraz elan iri yan yana uçak, 1200 kilo yöresinde ve az elan en küçük yan yana karışma yapılmaksızın gemiye inip kalkma yeteneğine cemaat olacak biçimde tasarlanıyor. MİUS da 6 titrem yöresinde 1500 kiloluk müfit yüke cemaat az görünür özellikte tasarladığımız yan yana dahaki yıla evvel prototipini, evvel uçuşunu hedeflediğimiz ülkemizin evvel insansız harp uçağı. Yine endamsız yarışlık gemilere inip kalkma niteliğine cemaat olacak biçimde tasarlanıyor."

Bayraktar, Baykar'da verdikleri mücadeleden edindikleri tecrübeyle yan yana çiçekle baharın gelmeyeceğini gördüklerine ayraç ederek, "Bizim elan güzel insansız iklim uzlaştırıcı yapabilmemiz düşüncesince hem ekosistemin hem içtimai paradigmanın dönüşmesi gerekiyor. Bu maksatla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nı kurduk." dedi.

Bu vakıf kapsamında burs programları, deneyimleyerek esas bilimleri ve teknolojiyi öğreten pedagoji bilimi programları düzenlediklerini özetleyen Bayraktar, şu anda 57 ilde 81 atölyenin geleceğin faziletli teknolojisini meydana getirecek gençleri yetiştirdiğini kaydetti.

Bayraktar, bu sene Teknofest'in Karadeniz'de yapılacağını hatırlatarak, "Teknofest yan yana fuar değil, Teknofest yan yana iklim gösterisi de değil. Teknofest yan yana içtimai dizi film tahvil etkinliği. Türkiye uygulayım bilimi geliştirmede dünyada adalet etmiş olduğu yere gelecek." niteleyerek konuştu.

Bayraktar, sunumunun arkası sıra Gebze Teknik Üniversitesi'ndeki uygulayım bilimi takımları kabilinden planlı planların sergilendiği stantları gezerek, öğrencilerle lakırtı edip, foto çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler