USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakü'de 'TEKNOFEST Azerbaycan'ın tanıtımı yapıldı

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Şayet Türkiye haricinde birlikte TEKNOFEST gerçekleştireceksek bunu önce yerine nasip donanması yaptığımız can kardeşlerimizin topraklarında yapmalıyız dedik." sanarak konuştu.

Bakü'de 'TEKNOFEST Azerbaycan'ın tanıtımı yapıldı
07-02-2022 12:24
Bakü

Bakü'de, 26-29 Mayıs'ta yapılması planlanan dünyanın en şişman Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin (TEKNOFEST Azerbaycan) lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı bulunduğu festivalin lansman toplantısına Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

Nebiyev, etkinlikte meydana getirdiği konuşmada, TEKNOFEST'in Azerbaycan'da yapılmasının dü dünya arasındaki ülfet uhuvvet ve izlemsel müttefikliğinin açıkça örneği bulunduğunu söyledi.

Nebiyev, TEKNOFEST'in Azerbaycan'da gerçekleşecek olmasının kendileri düşüncesince şişman haysiyet ve yazık bulunduğunu vurguladı.

TEKNOFEST'in Azerbaycan gençlerinin bilime, teknolojilere ve inovasyonlara merakını artıracak eş aktif fiil olacağının altını çizen Nebiyev, Azerbaycan gençlerini, start-up'ları ve ilişik şirketleri festivale katılmaya çağırma etti.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in eş hayalle başladığını ve Türk milletinin eş bulunduğu seferberlikle 5. yılına ulaştığını söyledi.

Bayraktar, bu hayalin evvela İstanbul'un, sonradan Türkiye'nin sınırlarını aştığını belirterek, "TEKNOFEST esasen eş transformasyon rüzgarı. Yüksek uygulayım bilimi geliştiren eş ülkeye dönüşebilmek düşüncesince toplumumuzun rastgele kesimi ile baş başa yürüttüğümüz eş seferberlik. TEKNOFEST'in kalbinde geleceğin trendlerini içeren uygulayım bilimi yarışmaları duruyor. TEKNOFEST bire eş sürede namına Milli Teknoloji Hamlesi dediğimiz eş hareket. Her bölgede emlak dışına tabi olmaya direngen gençlerimizin dünyaya 'biz de buradayız' söylediği en şişman platform." değerlendirmesini yaptı.

TEKNOFEST seferberliğinin Türk milletince şişman hoşlanma gördüğünü, 2. senesinde 1 milyon 700 bin bireyin katılımıyla dünyanın en şişman havacılık, feza ve efdal teknolojiler festivali bulunduğunu bildiren Bayraktar, bu sene Türkiye'deki festivali Samsun merkezli kazanmak neredeyse Karadeniz'de düzenleyeceklerini, Azerbaycanlıları TEKNOFEST Karadeniz'e de çağırma ettiğini belirtti.

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in çağ geçtikçe büyüdüğünü ve büyümeğe bitmeme ettiğini, emlak dışından ağır teşrikimesai teklifleri aldıklarını anlatarak, "Şayet Türkiye haricinde eş TEKNOFEST gerçekleştireceksek bunu geçmiş şekilde nasip donanması yaptığımız can kardeşlerimizin topraklarında yapmalıyız dedik. Bu nedenle Türkiye dışındaki geçmiş TEKNOFEST'i Azerbaycan'da yapıyoruz." niteleyerek konuştu.

Bağımsızlık düşüncesince ulusal defans sanayiine eş olmanın kayıt olduğuna dikkati çekici Bayraktar, bunun en dobra örneğini, ulusal ve ibdai şekilde geliştirdikleri Bayraktar SİHA'ların fariza meydana getirdiği Türkiye'nin terörle uğraş harekatında ve Karabağ'da gördüklerini hatırlattı.

"Tek ulus şekilde gene taraf yana, gene beraberiz"

Bayraktar, kanayan Karabağ yarasının, zaferin mimarı şüheda ve gaziler sebebiyle kapandığını aktararak, şunları söyledi:

"Karabağ işgalden azat oldu. Karabağlı canlar evlerine dönmelerine başladı. Tam da bu nedenle efdal teknolojiyi hiç kimseye tabi yapılmaksızın milletimizin geliştirmesi gerekiyor. Bakü'de evimizdeyiz. Tek ulus şekilde gene taraf yana, gene beraberiz. Şunu aşırı dobra biliyoruz ki İstanbul'da edilen duaya Bakü'de amin denir. TEKNOFEST Azerbaycan geçmiş senesinde dolayısıyla 10 konkur ile başlıyor. Tüm uygulayım bilimi meraklılarını ellerini acele yakalayıp 17 Şubat'a denli bu yarışmalara müracaat hazırlamaya çağırıyorum. Bu yarışmaları düzenlerken hedefimiz hem milletimizin hem de adamlık ailesinin erinç ve refahı zarfında yaşayacağı eş geleceği nesir etmektir. Artık tükenmiş yarışlara değil geleceğin trendi bulunan uygulayım bilimi mevzularına odaklanmamız eş zorunluluktur. Gelin, geleceğin çelimli Azerbaycanı'nın oluşmasında sizler de arazi alın. Her muhtelif katkıyı vermeye hazırız. Azerbaycanlı paydaşlarımızla baş başa kuracağımız bilgelik merkezlerinde robotikten kodlamaya, bireşimli zekadan siber güvenliğe geleceğin uygulayım bilimi sahalarında güre kardeşlerimiz yetişecek. Yüzyıllar öncesinden başlamış bulunan Kafkas İslam Ordusundan Karabağ savaşına uzanan eş tarihimiz gösterdi ki birbirimizden ayrı düştüğümüzde, ırak kaldığımızda rastgele daim kaybettik. Bu nedenle rastgele daim eş arada şişman hedefler düşüncesince beraberlik ile dal omuza vererek çalışmaya bitmeme etmeliyiz. Birlikteliğimiz ülkelerimizin gönençli geleceği ve mükemmel istiklal mücadelesine en şişman dayanak olacaktır."

"​​​​​​​Gün bayraklarımızı henüz da yükseğe çekip sonsuza denli inanma arasında dalgalanacağı gündür"

Azerbaycan'ın millî istiklal hareketinin öncülerinden Mehmet Emin Resulzade'nin "Bir kez yükselen sembol eş henüz inmez" laflarını hatırlatan Bayraktar, "Gün bayraklarımızı henüz da yükseğe çekip sonsuza denli inanma arasında dalgalanacağı gündür. Kardeşliğimizin pekişmesinde şişman gösteriş oynayacak bu organizasyonu siper fail Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev ilkin kazanmak neredeyse bize dayanak verici kâffesi kasıntı ve paydaşlarımıza içten teşekkürname ediyorum. TEKNOFEST Azerbaycan milletimize ve uzandığı kâffesi coğrafyalara şimdiden hayırlı, kademli olsun." niteleyerek konuşmasını tamamladı. ​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler