USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na eklenmiş olan araçları inceledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin insansız iklim araçlarında dünyanın konuşmuş olduğu ortak diyar pozisyonuna gelmesinde insansız iklim araçlarında makbul özerk teknolojilerin çarpıcı bulunduğunu söyledi.

Bakan Varank, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na eklenmiş olan araçları inceledi
26-07-2022 16:03
Kocaeli

Türkiye'nin geçmiş Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında bu sene 5. planlı Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'nda, sürücüsüz vesait savaşım etmeye başladı.

Bilişim Vadisi'nde meydana gelen müsabakada gençlerin geliştirdiği araçları inceleyici Bakan Varank, stantları gezerek, darülfünun öğrencileriyle çalışmalarına bağlı lakırtı etti.

Daha sonraları yarışın startını sağlayan Varank, savaşım fail takımlara başarılar diledi.

Varank, gazetecilere, Türkiye'de teknolojiye önderlik fail en iri teknoparkın Bilişim Vadisi bulunduğunu söyledi.

Bilişim Vadisi'ni ayda 2-3 defa görüşme ettiğini aktaran Varank, dakika de baş döndürücü hayır ve dobra ortak aktiflik düşüncesince buraya geldiğini kaydetti.

Varank, bu sene müsabakanın hâlâ çetince olduğunu, kent ortamını eğik ortak yarışlık hazırlandığını ve bu pistte kandırıcı olmanın yarışmacılar açısından hâlâ ortak tomar iş gerektirdiğini belirterek, "Az ilkin İTÜ'nün takımını izledik. İTÜ kandırıcı ortak halde parkuru tamamladı. Biz de bundan kıvançlı olduk." dedi.

Her sene bu yarışmalara dahil bulunan mektepli sayısı, müsabık sayısı, ekip sayısının arttığını, bu sene 120 takımın özerk vesait düşüncesince başvurduğunu aktaran Varank, "Aynı sürede 70 ekip da bizim onlara sağladığımız arabanın yazılımlarını yetiştirmek düşüncesince başvurdu." diyerek konuştu.

Şu an bölgede 30'a DOĞRU ekip bulunduğunu dile getiren Varank, takımların özlük geliştirdikleri algoritmalarla özlük geliştirdikleri tasarımlarla özerk ortak halde araçlarını yarıştırdığını anlattı.

Bakan Varank, özerk teknolojilerin, adeta dünyanın geleceğini belirleyecek teknolojiler olduğuna dikkati çekerek, şöyleki bitmeme etti:

"Bugün Türkiye, insansız iklim araçlarında dünyanın konuşmuş olduğu ortak diyar pozisyonuna geldiyse bunun nedeni esasen insansız iklim araçlarının içinde tercih ettiğimiz özerk teknolojilerdir. Bizim araçlarımız, hayattaki en kandırıcı özerk yazılımlara, bilgisayarlara sahip. Bu anlamda da onların ne kandırıcı bulunduğunu görüyoruz. Şu anda otomotiv sahası ilkin edinmek kabil özerk teknolojiler, hepsi sanayiyi tahvil yeteneğine sahip. Buradaki gençlerimiz de hakeza ehemmiyetli ortak ahacık menfaatlerini yetiştirip, burada yarışarak esasen geleceğin en kandırıcı mühendisleri, teknisyenleri özerk tasarımcıları olacaklarını kanıtlama etmiş oluyorlar. Böyle ortak etkinliğe ev sahipliği yapmış olmaktan baş döndürücü memnunuz.

TEKNOFEST Türkiye'de bilgi ve uygulayım bilimi ateşini tutuşturan ortak etkinlik. Türkiye'nin değme tarafında uygulayım bilimi yarışmaları düzenleniyor. Finali Samsun'da gerçekleştireceğiz. TEKNOFEST Karadeniz Samsun'da halis muhlis vatandaşlarımızı konuk buyurmak istiyoruz. 30 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde Samsun'da bu yarışmaların finalleri tamamlanacak. Öğrencilerimizin ödüllerini vereceğiz. Aynı sürede Türkiye'nin en yetenekli şirketleri orada, ürünlerini teknolojilerini sergileyecekler. Havacılık şovlarıyla yurttaşlarımız eğlenirken, bilimi ve teknolojiyi öğreteceğimiz etkinlikler gerçekleştireceğiz."

"Dünyada endüstri, uygulayım bilimi baş döndürücü aceleci değişiyor, dönüşüyor"

Bakan Varank, bu yarışmaların gençlere repertuvar katığını vurgulayarak, güzeşte sene burada yarışan öğrencilerin ehemmiyetli ortak kısmının iş teklifi aldığını ve değişik şirketlerde işe başladığını anlattı.

Öğrencilere, hem maddesel hem fen destek sunar verdiklerini vurgulayan Varank, "Kendi aracını tasarlayamayan öğrencilerimize, kılıç ortak taşıt verip onların yazılımlarını düzeltmelerini istiyoruz. Bu anlamda da hem fen hem maddesel adına öğrencilerimiz ihtiyaçlarının tamamını karşılıyoruz. Asıl önemli; bulunan elde ettikleri tecrübe, buradaki deneyim. Bir defa öğrenciler burada ekip çalışmasını öğreniyorlar, baş başa iş yapmayı öğreniyorlar." ifadelerini kullandı.

Varank, bu yarışmaları belirlerken geleceğin trendlerine odaklandıklarını belirterek, "İşte Türkiye'nin arabası Bilişim Vadisi'nde. Şu anda halis muhlis emekleri sürüyor, fabrikanın inşaatı bitmeme ediyor. Biz Togg'a başladığımızda, 'Acaba elektrikli vesait düşüncesince er mi?' diyerek insanoğlu sorguluyordu. Bugün geldiğimiz noktada, halis muhlis firmalar 'Eyvah kılıç elektrikli araçta geç kaldık.' diyor. Dünyada endüstri, uygulayım bilimi baş döndürücü aceleci değişiyor, dönüşüyor. İşte bu insan etkinliklerle kılıç gençleri, geleceğin bilgi insanlarını bu trendlere hazırlamış oluyoruz." halinde konuştu.

Bakan Varank'a, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de haremlik etti.

Gençlerin özerk sürüş algoritmalarını geliştirmeyi hedefleyen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, 29 Temmuz'da sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler