USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Askeri birlikler ulusal teknolojilerle korunuyor

Askeri birliklerin mekân güvenliği, Türk savunma sanayisi içerisinde geliştirilen Entegre Ağ Destekli Güvenlik Sistemi ile sağlanıyor.

Askeri birlikler ulusal teknolojilerle korunuyor
16-10-2021 12:08
Ankara

Askeri birliklerin yer güvenliği, Türk savunma sanayisi kabilinden geliştirilen ulusal teknolojilerin kullanıldığı Entegre Ağ Destekli Güvenlik Sistemi ile sağlanıyor.

Radar ve askeri elektronik sistemleri geliştiren HAVELSAN Teknoloji Radar Sanayi ve Ticaret AŞ (HTR), ağ destekli düzenlilik sistemleriyle de nazik askeri ve sivil polis polis tesislerin güvenliğinde fariza alıyor.

HTR Yönetim Kurulu Başkanı Macit Arslan, AA muhabirine, firmanın 1990'da Fransız ortaklı yerine Hava Kuvvetleri Komutanlığının derinlemesine menzilli sevkitabii ihtiyacını istikbal etmek gibi kurulduğunu ve 2001'de HAVELSAN'nın hisselerini almasıyla ulusal yan yana müşareket biçimine geldiğini söyledi.

Radar ve kablajla süregelen müşareket faaliyetlerinin elektronik kart, enfrastrüktür ve ağ düzenlilik sistemleriyle genişlediğini özetleyen Arslan, bu kapsamda Hava Kuvvetlerinin kullandığı TRS-22XX radarının modernizasyonu ve bakım-işletme faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini, Türkiye'deki NATO radarlarının hizmet ve onarımını yaptıklarını anlatım etti.

Arslan, ayrımlı şirketlerle teşrikimesai şeklinde herhangi yan yana kabil sevkitabii istihsal altyapısına ehil bütünleşmiş yan yana kasılma yerine imalatlar gerçekleştirip, gerekseme sahiplerine doğrulama ettiklerini belirtti.

Askeri ve sivil polis polis alıcı gereksinimlerine müteveccih yerine Entegre Ağ Destekli Güvenlik Sistemi çözümleri sunduklarına ayraç fail Arslan, şöyleki konuştu:

"Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 150'den yan yana tomar donanmasında ağ destekli düzenlilik sistemlerini kurmaktayız. Üs yerleri çakılı yahut parçalı olabilir. Optik ve gayrı sistemleri kullanarak yıldırma olabilecek herhangi yan yana kabil bilgiyi operatörün önüne getirebilmekteyiz. Bu bilgiler incelenmekte ve kabil analizler yapılabilmektedir. Antalya Havalimanı'nın aralarında bulunmuş olduğu 6 havalimanının ağ düzenlilik sistemi de HTR kabilinden kurulmuştur."

Millileştirilen SWIR kamerayla sis perdesi kalkıyor

Milli yan yana hal bulunan Erken uyarı Sistemi Erisis'te sensörlerden tahsil edilen bilgilerin toplandığını ve yıldırma durumlarında uyarı üretilmesinin sağlandığını dile getiren Arslan, firmanın yan yana gayrı ulusal ürünü bulunan SWIR çelimsiz dalavere boylu kızılötesi alıcı sistemine bağlı de şu detayları verdi:

"Millileştirdiğimiz SWIR alıcı hassaten dip sis süresince fon verici yan yana sistem. Ar-Ge çalışmalarımızla bunun performansını şimdi da geliştiriyoruz. En dip siste bile gerekseme bulunan birliklerde kullanılarak muhtemel yan yana yıldırma ve sızmayı önlemeye iane etmektedir. SWIR dediğimiz çelimsiz dalavere boylu kızılötesi kameralar baş döndürücü sayıda beraberce kullanılmakta. SWIR kontrollü yan yana malzemedir, satışı izne tabidir, isteseniz de alamazsınız fakat HTR'nin üretilmesi sebebiyle bu gerekseme sahiplerine verilen ulusal ve yerel yan yana üründür."

Üzerine konulmuş bulunan yarayışlı yükü ufki ve dikeyde akıntı ettirebilen "pan-tilt" ürünü geliştirdiklerini tamlayan Arslan, başkaca nazik tesislerin ve son hattının erişme bölgesinde, herhangi yan yana iklim koşulunda, hassas, güvenilir, insanoğlu ve anahtar belirleme kabiliyetine ehil Sezgi mahsul ailesini geliştirdiklerini kaydetti.

Yerli ve ulusal ürünler ile 11 milyon dolar ülkede kaldı

Ürettikleri ulusal analizör ortada x-ray tarama cihazları, kartlı intikal sistemleri olduğunu özetleyen Macit Arslan, "HTR, icra ettiği ulusal ve yerel mahsul çalışmalarıyla kısaca 11 milyon doların Türkiye'de kalmasını sağladı. Bu konudaki çalışmalarımız Ar-Ge merkezimizde bitmeme etmektedir. HTR, gayrı şirketlerle koordineli, yerel sanayisiyle bu arada şimdi baş döndürücü ibdai ve ulusal mahsul çoğaltma azim ve iradesine sahiptir. Bunu da başaracağız." sanarak konuştu.

Arslan, şimdi az kudret süresince fon verebilen bazısı kameralar, drone belirleme sistemleri ve düzenlilik sistemlerinde kullanılabilecek kabil mahsulat ilkin kazanmak gibi Ar-Ge merkezlerinde yan yana kol emek vermek yürüttüklerini bildirdi.

İhracat dair dünya haricinde beğenilen ürünleri düşüncesince bakım-idame desteği vermeyi amaçladıklarını tamlayan Arslan, arkadaş ve karındaş devletlerde lüzum SWIR kameralar gerekse gayrı ürünlerinin kullanılmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

HTR'nin Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1200 donanmasında bakım, pres ve idame faaliyetleri yürütme ettiğini kail Arslan, şunları kaydetti:

"Bunlar çabucak bizim kurduğumuz sistemleri yenileme, modernize ve meşgul şekilde tutmakla hudutlu değil. Daha ilk kırgın ve kabil nedenlerle kullanılamayan mamüllerin kullanılabilir duruma getirilmesi ve ya değiştirilmesini de kapsamaktadır. KKTC dahil, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1200 donanmasında bakım-işletme faaliyetlerini yürütme etmekteyiz. Bunun indinde sivil polis polis büyüklenme ve kuruluşlarla da çalışıyoruz. Bazı sivil polis polis firmaların ağ düzenlilik sistemi gereksinimlerini karşılıyoruz. Daha ilk aldıkları kameralarla yaşadıkları problemleri giderdik, ehemmiyetli oranda dövizin ülkede kalmasını sağladık. 6 havalimanında kabil ürünlerimiz kullanılmakta. Türkiye'nin herhangi yan yana durumunda ürünlerimizi müşahede olanağı bulunmaktadır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler