USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ASELSAN 'Yeşil Dünya Elçisi' oldu

Şirket, İngiltere’de meydana gelen "Uluslararası Green Apple Çevre Ödülleri"nde sim rütbe aldı.

ASELSAN 'Yeşil Dünya Elçisi' oldu
16-11-2021 12:23
Ankara

ASELSAN, atılmış yönetimi emekleri dalında İngiltere’de meydana gelen "Uluslararası Green Apple Çevre Ödülleri"nde sim rütbe alarak "Yeşil Dünya Elçisi" oldu.

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, ASELSAN, topluma ve çevreye sunmuş olduğu bedel ve katkılarla evren arenasında ödüller almaya bitmeme ediyor. Atık yönetimi çalışmalarıyla İngiltere’de meydana gelen ve topu topu dünyada yöre otoriteleri kabilinden en prestijli yarışmalar ortada yayınlanan Uluslararası Green Apple Çevre Ödüllerinde sim rütbe meydan şirket, senelerdir sürdürdüğü "İklim Lideri" unvanına müşterek yenisini hâlâ ekledi. ASELSAN, bu ödülle baş başa "Yeşil Dünya Elçisi" oldu.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, sürdürülebilir hayat sorumluluğunun bilinciyle çevreyi korumayı rüçhan fariza onama ederek çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Çevreyi doğacak nesillere aktarılacak müşterek denyo kendisine gördüklerini tamlayan Görgün, şunları kaydetti:

"Günümüz çağdaş hayat şartları ve istihlak süreçleri dikkate alındığında günce yaşamda oluşan atıklara müteveccih hazırlık katılması erat ve firmalar düşüncesince mübrem müşterek yazık biçimine geldi. ASELSAN bünyesindeki atıkların yönetimini kapsayan, çalışan ve açık kabiliyetli müşterek atılmış yönetimi sistemi levent boylu senelerdir ilgilendiren mevzuata makul kendisine başarıyla yürütülüyor. Bireysel atıkların yönetimini de kapsayacak biçimde ASELSAN'ımız atılmış dümen sistemini geliştirdi ve 2019 bakımından Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni oluşturdu. Bu sistemle atılmış yönetimimiz hâlâ da güçlendi."

Görgün, atılmış yönetimine ortaklık ailesinin rastgele müşterek üyesinin ulama sağladığına ayraç ederek 2020'de meydana getirilen icraat kapsamında çöpe revan atılmış miktarının yüzdelik 45 azaltıldığını ve çevresel risklerin minimize edildiğini anlattı.

Sürdürülebilir hedeflere müteveccih içten ve realist planların toptan arenada prestijli ödüllerle ölçüm edilmeye bitmeme edildiğini vurgulayan Görgün, ASELSAN'ın kazanılmış olduğu "Yeşil Dünya Elçisi" unvanıyla yöre ve topluma ulama dair da ulusal kuvvet olmayı sürdüreceğini bildirdi.

Metal, elektronik ve kimyevi atıklar da ayrıştırıldı

ASELSAN'ın meydana getirdiği çalışmalarla ortaklık yerleşkelerindeki yemekhanelerine atılmış ayrıştırma istasyonları konularak plastik atıklar, aşındırmak artıkları ve başka atıklar ayrıştırılmaya başlandı. Ofislerden birleşen yararsız kutuları adına kağıt, plastik, metal, cam, biyobozunur, başka ve batarya atılmış kutularını içeren istasyonlar kuma yararlanma sahalarına yerleştirildi. Ofis ve emek vermek alanlarındaki atılmış ayrıştırma istasyonlarının yanı esna elektronik atıklar, nebati yağ atıkları düşüncesince atılmış kutuları ile kıyafet ve oyuncak kaydetme kutuları da kampüs antre ve park sahalarına konuldu. Yerleştirilen oyuncak ve kıyafet kaydetme kutularına mevrut malzemeler içtimai yazık projeleri kapsamında Türk Kızılaya konfirmasyon ediliyor.

Doğal pınar tüketimini indirmek amacıyla emek vermek alanlarındaki kağıt bardak kullanımına sonuç verilerek bunların adına kullanılmak kadar topu topu çalışanlara cıncık bardak ve porselen yürek realizasyon edildi. Atık ayrıştırma istasyonlarıyla birleşen biyobozunur atıklar ve aşındırmak inşası esnasında çıkan göveri atıklarından kompost basma istihsal eylemek amacıyla kompost makinesi alındı. Ayrıca makul aşındırmak artıkları düşüncesince efsanevi barınaklarıyla da barışma yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler