USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ASELSAN finansal teknolojiler ve sağlıkta müjdeler hazırlıyor

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, "Finansal teknolojiler dalında vereceğimiz muştulu istihbarat olacak. ASELSAN bu mesuliyeti aldı, dair düşeni adına bildirmek düşüncesince gayretle çalışıyor" dedi.

ASELSAN finansal teknolojiler ve sağlıkta müjdeler hazırlıyor
23-09-2021 12:16
Ankara

Türkiye'nin savunma ve elektronik teknolojilerindeki şef şirketlerinden ASELSAN, finans ve sağlık sahalarına müteveccih dünkü verim ve hizmetlerini duyurmaya, hizmete sunmaya hazırlanıyor.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) iletişim araçları paydaşı bulunduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST ile firmanın yürüttüğü çalışmalara bağlı AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Görgün, eylülün bundan sonra "TEKNOFEST ayına" dönüştüğünü, ziyaretçiler, katılımcılar, paydaşlar, aranjman kadrosu ve T3 Vakfı'nın bire müşterek heyecanla müşterek kat değişik araya geldiğini söyledi.

Festivalin gelişigüzel sene hakkında koyarak zımnında bitmeme ettiğini aktaran Görgün, meydana getirilen yarışmalardaki ilerlemeyi, meslek ve öğrencilerdeki gelişmeyi de gördüklerini anlatım etti.

TEKNOFEST'e elden sergilik açarak katılmadıklarını, yarışmalar düzenli ettiklerini tamlayan Görgün, su altı robotları yarışmasında bu sene 28'i lise, 30'u darülfünun edinmek neredeyse 58 erekçi takımın toprak aldığını bildirdi. Görgün, ulaşımda bileşimli zeka yarışmasını Baykar Cezeri ve TÜBİTAK ile yürüttüklerini, başkaca ayrımlı yarışmalara da fen personel desteği verdiklerini anlattı.

Görgün, "Burada 7'den 77'ye herkeste müşterek teknoloji farkındalığı, heyecanı, üretme, geliştirme, hakkında koyma, gelecekle ilgilendiren müşterek şeyler yapma, günah kabul etme namına müşterek çaba var. Gösterilen ilgiden aşırı memnunuz. 500 metrekarelik standımızda ürünlerimiz, füru düşüncesince kurguladığımız müşterek meydan var. Çocuklarımıza muhtelif yarışmalarla ve oluşturduğumuz kişiliklerle teknolojiyi sevdirmeye çalışıyoruz." sanarak konuştu.

ASELSAN'dan 50 ortaklık doğdu

Haluk Görgün, bu sene stantlarında müşterek teceddüt şekilde girişimcilik merkezine toprak verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle ASELSAN'ın start-up'larla bulunan iş birliğini, etkileşimini çoğaltmak istiyoruz. Start-up'larla aşırı yoğun, ayrımlı modellerle çalışıyoruz. Sadece start-up'la değil, ASELSAN içerisinden çıkma spin-off'lara da ehemmiyet veriyoruz. Şu anne derece ASELSAN'dan ayrılıp, ortaklık kurup ASELSAN'la etkin 50 ortaklık var. ASELSAN'da anlaşılan müşterek noktada kendini geliştirmiş, anlaşılan müşterek açığı görmüş, ayrılmış, ASELSAN'a plan vermiş, demincek ASELSAN ve gayrı defans uran firmalarına verim veren, emlak haricinde müşterileri bulunan 50 firma az değil. Bununla bu arada ilkin tahripkâr teknolojiler, yazılım sahalarında çalışkanlık yayınlayan start-up'larla ürünlerimize dünkü sağ açıklık getirecek mevzularda bu girişimcilik merkezi üstünde görüşmeler yapıyoruz."

Teknopark İstanbul'da bu sene 36 bin metrekarelik müşterek bina mensur ettiklerini ve bunun yarısının girişimcilik faaliyetlerine müteveccih olacağını aktaran Görgün, İstanbul ve çevresindeki ekosistemde toprak meydan akademisyen, öğrenci, start-up'lar, enstitüler, araştırı karşıcı kurumlar, defans sanayisine, teknolojiye lisan sağlayan herzaman beraberce bu faaliyetleri hızlandırmayı amaçladıklarını vurguladı.

CATS, TEKNOFEST'in yıldızlarından

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Görgün, elektro-optik keşif, bakma ve hedefleme sistemi CATS'in; TEKNOFEST'in yıldızlarından bir tanesi olduğunu, Bayraktar Akıncı ve Bayraktar TB2'nin üstünde sergilendiğini söyledi.

CATS'in hızlı üretime başladığını, Baykar'ın insansız iklim araçlarında emlak içi ve haricinde fariza yaptığını anımsatan Görgün, "Ayda minimum 6 pare üretecek biçimde hızlı istihsal bandımızı hazırladık, üretimimize bitmeme ediyoruz. Yeni evlat kameralara çalışıyoruz, geliştirdiğimiz, tasarladığımız yen evlat kameralarımız da var. Baykar'ın standında başkaca çakılı müşterek bölmede CATS kamerası, ekrana termal ve gün alıcı görüntüsünü yansıtıyor. Bu sene ASELSAN düşüncesince ilklerden müşterek tanesiydi." değerlendirmesinde bulundu.

Mobil X-Ray'da konfirmasyon süreçleri tamamlandı

Görgün, defans sanayisinde aşırı ağır kabiliyet biriktirdiklerini, bundan hareketle enerji, ulaşım, site güvenliği, kurnaz kentçilik ve sağlık dalında erdemli teknolojili mahsulat geliştirerek Türkiye'nin teknolojik ve iktisadi istiklaline ulama peylemek istediklerini anlatım etti.

Son biraz yılda taharri memuru polis sektörden elde ettikleri salname cironun mecmu cirolarının yüzdelik 15'ini bulduğuna ayraç fail Görgün, şunları kaydetti:

"Yakın sürede bu aşırı demin erdemli sayılara ulaşacak. Çünkü buradaki birikimi, kabiliyeti, kabiliyeti ve heyecanı görüyorum. Ülkemiz ve hayattaki pazarı da görüyorum. Bunları müşterek araya koyduğumuzda aşırı çabucak büyüyecek müşterek kesim var. Bunların içre sağlık, ilkin pandemiyle bu arada aşırı gündeme geldi. Biosys çeşidinden geliştirilen, Baykar ve ASELSAN'ın mühendislik yardımı ile hızlı üretime apiko duruma getirilen, Arçelik'in önce üretimlerini icra ettiği teneffüs cihazını burada da sergiliyoruz. MR aleti çalışmalarımız var. Mobil X-Ray cihazımızın kâffesi konfirmasyon süreçleri bitti. Çok andıran sürede müşterilerle paylaşıyor olacağız. Kalp-akciğer pompasını müşterek start-up firmasıyla geliştirdik, hızlı üretime apiko duruma geldi. Seri üretimini yaptığımız defibrilatör cihazını müşterek KOBİ ile geliştirip İtalya ve Fransa'ya ihraç ettik. O da aşırı güzel gidiyor. Sağlık dalında çizdiğimiz müşterek biçim haritamız var. Bu biçim haritasında ülkemizin bu alandaki dışa bağımlığını azaltmak, teknolojik şekilde hakkında katmak, arsıulusal bölgede kompetitif olmak, iklim ekonomisine ve firmanın gelirlerine ulama peylemek istiyoruz."

ASELSAN'ın sağlık sektörüne bağlı yapılanmasının ne olacağına bağlı istifham hakkında Görgün, "Bu alanla ilgilendiren gelişmeler proses bünyesinde ne olması icap ettiğini gösterecek. ASELSAN dinamik, fırsatları güzel değerlendiren müşterek firma. Bunları baştan sona bu arada görüşeceğiz." dedi.

Finansal teknolojilerde ASELSAN çözümleri

Haluk Görgün, taharri memuru polis alandaki çalışmalarının müşterek parçasının da "fintech" denilen finansal teknolojiler bulunduğunu belirtti.

Bu bölgede donanımsal ve yazılımsal şekilde ASELSAN'ın günah alması icap ettiğini düşündükleri birtakımı meydan ve mahsulat bulunduğunu aktaran Görgün, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunları müşterek biçim haritasına koyduk. En akıbet Merkez Bankası ile imzaladığımız müşterek eş çalışma, iş birliğiydi. Dijital TL dair müşterek platform. Partnerleri TÜBİTAK BİLGEM, HAVELSAN, ASELSAN ve Merkez Bankası. Merkez Bankası'nda aşırı ağır fen müşterek kadro var. Hakikaten aşırı güzel kurgulamışlar süreci. Herkesin eksperlik alanındaki fariza paylaşımlarına değgin müşterek uyuşma yaptık. Görev paylaşımlarıyla ilgilendiren art planda icraat doğrusu bitmeme ediyordu. Başka alanlar da var. Bunları aşırı andıran sürede kamuoyuyla paylaşacağız. Finansal teknolojiler dalında vereceğimiz muştulu istihbarat olacak. Israrla gidiyoruz, bu işin arkasındayız. ASELSAN, bu mesuliyeti aldı, hakkında düşeni namına gelmek düşüncesince gayretle çalışıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler