USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Aras Kargo e-ticaretin yoğun kampanya sezonuna hazır

Son zamanlarda büro ve para aktarımı merkezlerinde dijitalleşme yatırımlarına odaklanan Aras Kargo, mütebeddil mahveden alışkanlıklarıyla baş başa uğurlama paketlerinin küçülmesiyle, önemsiz oylumlu paketleri ayrıştıran sorter sistemi yatırımlarına himmet verdi. Toplam önem

Aras Kargo e-ticaretin yoğun kampanya sezonuna hazır
03-11-2021 14:00

Türkiye'nin önde mevrut kargo şirketlerinden bulunan Aras Kargo, yatırımlarına gayret kesmeden bitmeme ediyor. Aras Kargo 2016 senesinde başlamış bulunduğu sayısal inkılap yatırımlarına, pandeminin de etkisiyle mütebeddil mahveden alışkanlıklarını ve küsurat e-ticaret hacmini en güzel halde yönetebilmek düşüncesince yenilerini ekliyor. Transfer merkezlerini teknolojiyle bütünleşmiş fail kargo şirketi, ıvır zıvır paket ayrıştırma sistemi şekilde bildik ‘mi sorter' yatırımlarına odaklandı. Mevcut sorterlarına arttırma şekilde İstanbul'daki Boğaziçi ve Orhanlı, İzmir'deki Ege aktarma merkezlerinde yatırımlarını bütünler kargo şirketi, Marmara ve Antalya aktarma merkezlerinde ise sistemi devreye kabul etmek üzere. Bu yatırımlarla beraberce kargo şirketinin ‘mi sorter' sayısı 15'e çıkarken, saatlik paket ayrıştırma kapasitesi de 300 bin bandına yaklaştı.

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, ameliyat şirketinden uygulayım bilimi şirketine inkılap sürecinde olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Pandemi süreci, küsurat e-ticaret hacmi, mütebeddil mahveden trendleri işimizde toy beraberinde manken oluşturdu. Artık baş döndürücü hâlâ beraberinde tomar adrese uğruyor ve hâlâ ıvır zıvır paketler taşıyoruz. 1-5 desi arası ıvır zıvır paket uğurlama hacmini hâlâ güzel yönetebilmek düşüncesince geçtiğimiz dü yılda İstanbul'un dü yakası ile İzmir, Ankara, Bursa ve Adana'da ıvır zıvır paketleri ayrıştıran otomobil yatırımlarını devreye aldık. Bu yatırımlarımızda en önce e-ticaret kütlesinin en yoğun bulunduğu İstanbul'a odaklandık. 2016'da yapıldığı çağda Avrupa'nın en levent boylu sorter sistemi bulunan İkitelli Transfer Merkezimize yaptığımız 2 sayı mi sorter yatırımı ile buradaki saatlik el işi kapasitemizi 30 bin bandına taşıdık. Yine Avrupa yakasında Beşiktaş ve Şişli kabilinden ticaretin yoğun bulunduğu bölgelerimize dağıtma karşılayıcı Boğaziçi Transfer Merkezimize yaptığımız loop mi sorter yatırımı ile kapasitemizi 20 bine çıkardık. E-ticaret depolarının yoğun bulunduğu Anadolu yakısındaki dü aktarma merkezindeki mi sorter yatırımlarımızla buralarda da herhangi beraberinde birinde saatlik 20-25 bin el işi kapasitesine ulaştık. İstanbul'un yanı esna gene ticaretin yoğun bulunduğu şişman şehirlerimizde yaptığımız benzeri yatırımlarla İzmir'de saatlik el işi kapasitemizi 25 bine, Ankara'da 20 bine, Adana ve Bursa'da 10'ar bine çıkardık. İstanbul Marmara ve Antalya'da ise mi sorter yatırımlarımız devreye dönüşmek üzere. Transfer merkezlerimize bu sene yaptığımız arttırma yatırımlarla ıvır zıvır paket ayrıştırıcılarımızı 15'e çıkararak, saatlik istihsal kapasitemizi 300 bin adete benzeyen seviyelere taşıdık. Yine bu süreçte yaşama geçirdiğimiz 46 direkt dağıtma depomuz ile küsurat muamelat hacmini hâlâ da güzel yönetebilmek düşüncesince operasyonel kapasitemizi artırdık. Önümüzdeki çağda de Anadolu'daki değişik şehirlerimizde bu yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz.”

“Yeni döl mi sorterlarımız bire beraberinde sürede mekân dostu”
İyi müteharrik beraberinde ekonominin, çevrenin, başta de natürel kaynakların korunması ve dişi kullanılmasına ilişkin bulunduğunu hatırlatan Ayyarkın, “Türkiye'nin kılavuz kaptan ve yenilikçi kargo şirketi şekilde çevresel riskleri örgen dökmek namına üzerimize düşeni yapmayı sürdürüyoruz. Boğaziçi ve Marmara Transfer Merkezleri'mizde devreye alacağımız toy döl loop mi sorterlarımızın herhangi beraberinde birinde saatlik 12 binin üstünde kapasiteye eş olmanın yanı sıra; düşüt erke tüketimi ile sürdürülebilir beraberinde çevreye dayanak noktası oluyoruz. Daha da düşüt ahenk seviyesi emek vermek arkadaşlarımızın konforuna da yarar sağlıyor” dedi.

“Günde 3 milyon adrese uğrayabilecek kapasitedeyiz”
Aras Kargo'nun geçmişten bugüne yerleşen büyüklenme kültürünün ehemmiyetli beraberinde bileşeninin enerjik ve ihtiyaca akla yatkın misyon modeli sunabilmek bulunduğunun altını çizen Ayyarkın, “Bu doğrultuda günümüzün gerektirdiği birtakımı sistemsel değişimleri ilkin yaşama geçirdik. Hizmet kalitemizi, verimliliği ve veri yönetimini düzeltmek neredeyse ameliyat ve uygulayım bilimi altyapımıza envestisman yaptık. Saatlik el işi kapasitemizde gerçekleştirdiğimiz 3 katlık artışla bu piyasanın otomasyonla iş üreten en ehemmiyetli oyuncusu biçimine geldik. Yatırımlarımızın meyvesini e-ticaret ve kargo sektörlerinin miktar ve sıklık sebebi ile şişman artışlar kaydettiği çağda topluyoruz. Tam kapanmada, online alışverişin en yoğun bulunduğu çağda günde 2 milyonun üstünde adrese uğrayarak üstün dereceli seviyeye ulaştık. Şu anda ise toy yatırımlarımızla aktarma merkezlerimizde ulaştığımız saatlik 300 bine benzeyen uğurlama el işi yetenek ile günde 3 milyon bap çalabilir durumdayız. Yılın sonuç çeyreği, e-ticaret kampanyalarının da etkisiyle kargo alanının en neşeli dönemi. Son çeyrekte güzeşte senenin üstünde beraberinde miktar bekliyoruz. Bu zamanın hazırlığını senenin en esasen itibaren planladık. Tüm bu yatırımlarımızla ulaştığımız yetenek ve operasyonel yetkinliğimiz ile senenin en neşeli zamanına hazırız” niteleyerek konuştu.

5 yılda 1 bilyon TL'lik yatırım
Süregelen yatırımları ve operasyonel tecrübeleri sebebiyle dakika bu piyasanın en ehemmiyetli oyuncularından birisi olduklarını anlatım fail Ayyarkın, “Önceliğimizi ‘kalite' şekilde belirledik. Entegrasyon, rota optimizasyonu, bütünleşmiş dümen sistemleri yatırımları ile kalitemizi hâlâ da doğacak beraberinde seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Değişen gerekseme ve mahveden alışkanlıklarına gereğince kendimizi yenilemeye bitmeme edeceğiz. Operasyon şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştüğümüz beraberinde zamanın içerisindeyiz. Bu değiş ve dönüşümün en çelimli oyuncularından birisi şekilde önümüzdeki 5 sene içinde ise IT altyapımızı güçlendirme, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik çalışmalarımıza müteveccih 1 bilyon TL envestisman planlıyoruz. Tüm bu yatırımlarla kapasitemizi hâlâ da artırmayı, alıcı deneyiminde nitelikli misyon anlayışımızı hâlâ da doğacak seviyeye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler