USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Antarktika bilgi seferinde kullanılacak olan ulusal teknolojiler, yol kadrosuna konfirmasyon edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde lakırtı sahibi olmaktır." dedi.

Antarktika bilgi seferinde kullanılacak olan ulusal teknolojiler, yol kadrosuna konfirmasyon edildi
20-01-2022 19:02
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerel imkanlarla geliştirilen nice teknolojik ürünü sınav yapılmak kıl payı Antarktika kere kadrosunun hizmetine sunduklarını belirterek, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde yalan sahibi olmaktır." dedi.

"6. Ulusal Antarktika Bilim Seferinde Kullanılacak Milli Teknolojilerin Tanıtım ve Teslim Töreni", Ankara Valisi Vasip Şahin'in de katılımıyla TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleşti.

Bakan Varank, burada meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'yi herhangi ortak bölgede mürşit ülkelerden bir tanesi gerçekleştirmek kıl payı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hesaplı planların topu topu hızıyla bitmeme ettiğini söyledi.

Savunma sanayiinden sayısal teknolojilere, elektrikli araçlardan gök çalışmalarına denli ayrımlı bölgelerde iri ve çelimli Türkiye'yi bina eylemek kıl payı çalıştıklarını vurgulayan Varank, polar araştırmalarının da bu vizyonla yürüttükleri ehemmiyetli faaliyetlerin ortada arazi aldığını kaydetti.

Varank, 2017'den buyana kıtaya ilkokul hilekârlık seferi düzenlediklerini anımsatarak, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde yalan sahibi olmaktır." ifadesini kullandı.

"Bugün ortak icra vekili Antartika'ya gitse, 'tatile gitti' derler"

İki çağ sonra, 20 şahsiyet ortak ekiple altıncı sefere çıkacaklarını bildiren Varank, şu şekilde konuştu:

"Bunun polar bilimine kıstak verenler düşüncesince aşırı coşku donör ortak proses bulunduğunun farkındayım. İnanın ego de minimum sizler denli heyecanlıyım. Çok istememe karşın bu kadroya karışma olmadım. Belki bakanlıktan sonraları baht olur. Biliyorsunuz Türkiye'de siyasa zor. Bugün ortak icra vekili Antarktika'ya gitse 'bakan kutuplara dinlence hazırlamaya gitti' derler. Onun düşüncesince şimdilik hemen ekibimizi destekliyoruz."

Varank, natürel ortak laboratuvar hüviyetinde bulunan kutupların dünyanın tarihine de bugününe de foto dokunabilecek ortak yapıya erbap bulunduğunu dile getirdi.

Kıtada yapılacak herhangi ortak tek numara keşfin doğanın, canlıların ve yerkürenin anlaşılması noktasında aşırı zikıymet bulunduğunu anlatım fail Varank, ülke değişikliği ilkin kazanmak kıl payı nice probleminin çözümünün esasen kutuplarda duyurulmayan bulunduğunu belirtti.

Varank, topu topu dünyayı alakadar neticeler doğurabilecek bu çalışmalarda, Türkiye'nin en ön sıralarda arazi almasından hakkıyla alım çalım duyduklarını vurguladı.

Ekibi tahminî ortak buçuk maaş kuvvetli ortak yolculuğun beklediğini anlatım fail Varank, Kovid-19 önlemleri ve topu topu dünyada yükselen vakaların, seferin zorluğunu hâlâ da artıracağını söyledi.

"Türkiye'yi hilekârlık ve uygulayım bilimi yarışında baştan sona en ön sıralarda tutmaya çaba edeceğiz"

Varank, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nasıl ki bugün polar araştırmacılarımızı sefere uğurluyorsak, DOĞRU gelecekte gök kontrolleri meydana getirecek insanlarımızı da uğurlayacağız. Biz buna inanıyoruz. Birileri bu gösterimi ortaya koyduğumuzda, ulusal gök programından bahsettiğimizde kendi başlarınca küçümsemeye çalışabilirler ancak kılıç onların bu tavırlarına alıştık. Artık bu tavırlarına şaşırmıyoruz. Zamanında İHA'lar için, TOGG için, Turcornlar düşüncesince baştan sona aynısını yaptılar ancak hedefler birer birer gerçekleşince susup kaldılar. Bu nedenden biz, onların ne söylediğine aldırış etmeyeceğiz, kişi işimize odaklanacağız."

Türkiye'yi hilekârlık ve uygulayım bilimi yarışında baştan sona en ön sıralarda tutmaya çaba edeceklerini anlatım fail Varank, ekibin arazi bilimleri, enerjik bilimleri kıl payı ayrımlı alanlardaki 14 plan kapsamında araştırı yapacağını söyledi.

Bakan Varank, bahis konusu planların 29 kurumun iş donanmasında yürütüleceğinin bilgisini verdi.

Bu sefere ilişik arsıulusal iş birliklerinden de bahseden Varank, "Biri Portekiz'den bir tanesi de Bulgaristan'dan kazanmak kıl payı 2 ecnebi araştırman kere ekibimize karışma edildi. 2 Türk araştırman da elhak halihazırda Güney Kore'ye ilişik polar istasyonunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu gidişat dünkü başladığımız polar araştırmalarında ne denli resmiyet kaydettiğimizi de esasen gösteriyor. Ama bu seferi altın kılan ehemmiyetli ortak konu hâlâ var. Milli uygulayım bilimi hamlesi ruhuyla, yerel imkanlarla geliştirilen nice teknolojik ürünü sınav yapılmak kıl payı kere kadrosunun hizmetine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Varank, bu adımı polar çalışmalarının ve gayrı nice ilmî araştırı projesinin geleceği açısından aşırı zikıymet bulduğunu söyledi.

"Bunlar faziletli teknolojili fiyatlı ürünler"

Kutuplardaki çalışmaların aşırı kuvvetli ülke koşulları altında gerçekleştirildiğini tamlayan Varank, ekibin güvenliği ve çalışmaların kalitesi açısından kullanılacak bulunan otomobil ve teçhizatın yetkinliğinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Makine donatı dair dışa tabi olunması yerinde çalışmaların sürdürülebilirliğinin riziko dibine gireceğini dile getiren Varank, şunları kaydetti:

"Bunlar faziletli teknolojili fiyatlı ürünler. Sürekli dışardan aldığınızda ağırbaşlı ortak maliyet ortaya çıkarıyor. Daha da önemlisi, bu teknolojik ürünleri realizasyon ettiğiniz bölgeler aşırı ferah ferah size tedariği sonlandırabilir. Savunma uran ilkin kazanmak kıl payı nice bölgede kılıç bu yaklaşımları şahsen yaşadık. Kutup kontrolleri da hem üretebileceği kazançlı bedel bununla birlikte ilmî saygınlık itibarıyla iri ortak potansiyele sahip. Bu sebeple burada da koyu ortak arsıulusal rakiplik yalan konusu. İşte kılıç de ülkemizin, bu bölgede ego de varım iddiasını yükseltmek düşüncesince polar çalışmalarımızı ulusal uygulayım bilimi vizyonumuzla harmanlıyoruz. Ülkemizi eleştiri teknolojilerin hemen pazarı değil üreticisi etme hedefiyle atığımız adımlara polar çalışmalarını da karışma ediyoruz."

Varank, seferlerde ekiplerin kullanacağı faziletli teknolojili otomobil ve teçhizatı yerel ve ulusal imkanlarla geliştirmeye ve üretmeye bitmeme edeceklerini söyledi.

Seferde kullanılacak bulunan mahsulat kendince hilekârlık veren Varank, ASELSAN'nın kere kadrosunun yazışma ihtiyacını istikbal onarmak düşüncesince telsiz ve parçalı hareketli tekrarlayıcı telsiz realizasyon edeceğini bildirdi.

ASELSAN çeşidinden geliştirilen taşınır melez çelim dayanak biriminin de çarpıcılık altyapısının bulunmadığı Antarktika'da hilekârlık insanlarına erke desteği sağlayacağını anlatım fail Varank, firmanın gayrı yeteneklerini de kıtaya çekmek istediklerini aktardı.

Varank, TÜRKSAT'ın da "uydu telefonları" ve BGAN (Broadband Global Area Network) cihazları ile araştırmacılara telefon ve genel ağ hizmeti sağlayacağını bildirdi.

HAVELSAN da bu kere düşüncesince ulusal ortak küresel konumlandırma sistemi ortak GNSS alıcısını ürettiğini bildiren Varank, "Kutup emekleri düşüncesince dünkü özellikler ve donanımlar dahil bulunan bu ürün, araştırmacılarımıza asıl zamanlı konum, çaba ve devir bilgisi ile akıcı düzentileme performansı elde etmiş olacak." dedi.

Varank, TÜBİTAK SAGE'nin de geliştirip ürettiği termik batarya teknolojisi ile kuvvetli Antarktika koşullarında araştırı kadrosuna kolay sağlayacağını söyledi.

Söz konusu pilin, kadrosunun çabuk hallerde gerekseme duyacağı istinas ve nakit su ihtiyacını da karşılayabileceğine aksan önleyen Varank, TÜBİTAK SAGE'nin bu uygulayım bilimi ile Türk defans sanayiinin gayrimenkul dışına bağımlılığını ortadan kaldırdığını kaydetti.

Varank, topu topu bu teknolojik mahsul ve hizmetlere ek namına Anadolu Ajansı'nın da yapacağı yayınlarla kere kadrosunun yapacağı emekleri ve bu serüvenini her insana aktaracağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler