USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası 2 saat 15 ahit olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sonuç 20 yılda 1 trilyon 600 bilyon liranın üstünde envestisman yaptıklarını söyleyerek, "Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı Projesi bittiğinde Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demiryolu seyahati kesinti

Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası 2 saat 15 ahit olacak
16-07-2022 19:04

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni'ne eklenmek az daha Bilecik'e geldi. Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan bünye yeri alalını gezen Bakan Karaismailoğlu, peşi sıra müşterek matbuat açıklaması yaptı.

Marmara'nın yıldızı, çelimli sanayisi, tarımı ile Türkiye ekonomisini kalkındıran yeşil Bursa ve Marmara Bölgesi'nin yükselen yıldızı Bilecik'te Bursa-Balıkesir Hızlı Tren Hattı Işık Görme Programı'nda olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Millete en iyisiyle görev eylemek düşüncesince aralıksız demeden çalıştıklarını özetleyen Bakan Karaismailoğlu, "Son yirmi yılda, 1 trilyon 600 bilyon liranın üstünde envestisman yaptık, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Filyos Limanı, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüleri derece dev eriştirme projelerini başarıyla tamamladık ve hizmete açtık. Ülkemizin doğusunu batısını, kuzeyini güneyinden fark etmeksizin, total kalkınmayı önceliklendiren, gelişigüzel müşterek vatandaşımıza kâr sunacak, yarınlarımızı güvence dibine ilişki envestisman anlayışını yaşama geçirdik.100 salname kalkınma ihtiyacımızı 20 yıla sığdırmayı başardık. Bin 440 kilometre aceleci katar hattı yaptık. Toplam demiryolu ağını, 13 bin 50 kilometreye çıkardık. 2003 yılından itibaren erişim modları ortada stabil müşterek çözülüm iletmek amacıyla, demiryollarımızı dünkü müşterek tatlı ele aldık. Ülke genelinde; 400 kilometrelik Ankara Sivas 313 kilometrelik Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, 508 kilometrelik Ankara-Afyon-Uşak-İzmir,142 kilometrelik Yerköy-Kayseri, 229 kilometrelik Halkalı-Kapıkule, 200 kilometrelik Aksaray Niğde Mersin ve 201 kilometrelik Bursa -Yenişehir Osmaneli Balıkesir aceleci katar hatlarının imal çalışmalarına bitmeme ediyoruz" dedi.

"Bursa-Yenişehir-Osmaneli bölümünün fevk çatı ve elektromekanik işleri ile Yenişehir-Osmaneli kesiminin enfrastrüktür işleri aceleci müşterek biçimde ilerliyor"

Bakan Karaismailoğlu, açıklamasının devamında, "84 milyona dokunan, 20 yıla yayılan, daima baş başa yazdığımız Cumhuriyet tarihinin en şişman kalkınma öyküsünden alanımızda doğruluk etmiş olduğu oranı almaktadır. Ve şimdi, bölgenin erişim ağına çelim katacak, beniz seyelan projemizde ehemmiyetli müşterek evreye gelmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. Güney Marmara Hattı'nın ehemmiyetli demiryolu projesi bulunan Osmaneli - Yenişehir - Bursa-Balıkesir Hızlı Tren projemizin yapımına çabucak bitmeme ediyoruz. 24 bilyon müfret aceleci katar projemiz, 201 kilometre boyunda 56 kilometrelik Bursa-Yenişehir bölümünde fiziksel ilerlememiz yüzdelik 84 e ulaşırken, enfrastrüktür çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz.95 kilometrelik Balıkesir-Bursa kısmı ile birlikte, 50 kilometrelik Yenişehir-Osmaneli bölümünde ise plan emekleri tamamlandı. Bursa-Yenişehir-Osmaneli bölümünün fevk çatı ve elektromekanik işleri ile Yenişehir-Osmaneli kesiminin enfrastrüktür işleri aceleci müşterek biçimde ilerliyor" ifadelerine arsa verdi.

"Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demiryolu seyahati, kesintisiz, aceleci ve konforlu müşterek biçimde kısaca 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı Projesi bittiğinde Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demiryolu seyahati kesintisiz, aceleci ve konforlu müşterek biçimde kısaca 2 saat 15 dakika olacağını belirtti. Karaismailoğlu, "Balıkesir-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı üstünde 7 nüsha gar, istasyon, yekûn uzunluğu 16,5 kilometre bulunan 13 tünel, yekûn 8 kilometrelik bulunan 11 kaçış tüneli, 1 kilometrelik bulunan 5 aç-kapa tüneli, yekûn uzunluğu 4 kilometre bulunan 28 nüsha demiryolu köprüsü, gene yekûn uzunluğu 4 kilometre bulunan 4 köprü yol ve yekûn uzunluğu 1,5 kilometre bulunan 66 altgeçit ile baş başa 155 nüsha göz imalatı yapılacak. Bursa, Bilecik ve Balıkesir'i aceleci demiryolu ağına bütünleşmiş ettiğimiz bu projemize, 22 Kasım 2021 tarihinde başladık. Hızlı katar hattı Gürsu, Yenişehir güzergâhını izleme ederek Osmaneli mevkiinde yapılacak müselles geçek ile Ankara-İstanbul HT Hattı'na bağlanacak" dedi.

"Bursa'nın batısında TEKNOSAB, Karacabey ve Kuş Cenneti istasyonlarından geçerek demiryolu bağlantısı sağlayacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamasının devamında, "Aynı sürede Bursa'nın batısında TEKNOSAB, Karacabey ve Kuş Cenneti istasyonlarından geçerek demiryolu bağlantısı sağlayacağız. 12 Şubat'ta Mudanya Bulvarı'ndaki aceleci katar hattımızın viyadüğünde müşterek araya gelmiş, o devir çalışmalarına dünkü başlanan tünellerimizle deli dolu bağlanak kurmuştuk. Azimle, kararlılıkla akıntı edince, çalışmalarımızın meyvelerini dercetmek da baht oluyor. O tünellerden bir tanesi olan, kısaca 500 m. uzunluğundaki T4 tünelimizde bugün ışığı göreceğiz. Toplam uzunluğu 14 kilometre bulunan tünellerimizin, 5 maaş müddet ortamında 3,2 kilometresini tamamladık.T4 Tünelimizin hafriyat çalışmalarında, 612 bin metreküplük arazi hareketi gerçekleştirdik,140 bin m. mefruşat iyileştirmesini tamamladık. Diğer tünellerimizdeki çalışmalarımızı da çelimsiz devir içinde art arda tamamlayacağız. Altyapıya müteveccih çalışmalarımız sürerken, üstyapıyla ilgilendiren hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı mücahede kesmeden 7/24 sürdürerek, 2,5 sene içinde bitireceğiz. Yıllık 30 milyon geçici ve 59 milyon titrem ağırlık taşıyabilecek bulunan aceleci katar projemiz, imal esnasında ve işletmeye alındığında bölgemiz ve türkiye düşüncesince refah, istihdam, hesaplı kalkınma sağlanacak" dedi.

"Bursa'nın aceleci katar ulaşımına dobra müşterek alternatif sunuyoruz"

Bakan Karaismailoğlu, Bursa'nın raylı dizge altyapısı ve geleceği düşüncesince çalışmaların sürdüğü müşterek bambaşka projelerinin Bursa Emek-Hızlı Tren Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı bulunduğunu anlatarak, "Mevcutta işletmede bulunan Emek-Arabayatağı Metro Hattı temdit emek vermesi ile Mudanya Bulvarı'nı büküm ederek, HT Gar ve sonunda Bursa kent Hastanesi'ne ulaşacak. Emek-HT Gar-Şehir Hastanesi mahal altı treni hattımızın 4 istasyonlu ve yekûn uzunluğu 6 kilometredir. Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı ile, metronun bütünleşmiş edilmesiyle, Bursa'nın aceleci katar ulaşımına dobra müşterek alternatif sunuyoruz. Projemizde hafriyat çalışmasında yüzdelik 19, beton dökümünde yüzdelik 21 ve fore aldatılma yapımında yüzdelik 30 seviyelerine geldik. Yaptığımız şişman erişim ve muhabere yatırımlarının meyvelerini görmenin mutluluğunu daima baş başa yaşıyoruz. İzmit Körfezi'ni araba ile bulunan yolu kullanarak devrolmak müşterek buçuk saati, araba vapuru ile devrolmak ise araba vapuru a bindikten sonraları 45 ila 60 dakika sürüyordu. Yoğun günlerde bekleme süresi saatleri buluyordu. Artık, Osmangazi Köprüsü'yle haliç 6 dakikada geçilebiliyor" dedi.

"8 Temmuz'da Osmangazi Köprüsü'nden dört dörtlük 80 bin 624 taşıt geçerek müşterek üstün dereceli kırıldı"

Osmangazi köprüsü olmasaydı bu denli otomobilin feribotla taşınması beklenen olamayacak seyahatler kesintiye uğrayacak erişim sağlandığını özetleyen Bakan Karaismailoğlu, açıklamasını şu biçimde sürdürdü;
"İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate düşüren Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolu projesi ile 5 Temmuz-11 Temmuz tarihleri ortada yekûn 2,5 milyon saat artırım sağlandı. Yakıttan ise 1,5 milyon litre artırım elde edildi. 8 Temmuz'da Osmangazi Köprüsü'nden dört dörtlük 80 bin 624 taşıt geçerek müşterek üstün dereceli kırıldı. Yakıttan, vakitten ve emisyondan sağlanan yekûn artırım bedeli 85 milyon teklik oldu. Çanakkale Boğazı'nda da tarihte geçmiş yol okunabilen karayolu bağlantısını sağlayıcı 1915 Çanakkale Köprüsü ile geçit intikal süresi de 6 dakikaya indi. Saatler devam eden araba vapuru çilesi 1915 Çanakkale Köprüsü ile sona erdi. Devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan 2 bilyon 545 milyon EURO imal maliyeti ile meydana getirilen 1915 Çanakkale köpründen açılışı üstünden elan 4 ay fark geçmeden 4 Temmuz'da 7 bin 31 araç, 8 Temmuz'da 14 bin 275 taşıt Çanakkale köprüsünü kullandı. 8 Temmuzda Yavuz Sultan Selim Köprüsünü 132.377 taşıt kullandı. 8 Temmuz haset İstanbul havalimanını 1422 tayyare 230 bin geçici kullandı. İstanbul hava meydanı Avrupa'nın en derin ve en elleme hava meydanı oldu. Antalya Havalimanı'nda 2 Temmuz'da 1026 tayyare trafiği ile üstün dereceli kırmıştık. Kurban Bayramı'nın müşterek numara gününde bu rekoru tazeledik. Toplamda bin 34 tayyare trafiğine görev verildi. Yolcu trafiği de yekûn 182 bin 150 oldu.20 yılda, 100 salname kalkınma ihtiyacını istikbal yapmak gelişigüzel iktidara baht olacak müşterek muvaffakiyet değildir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çabucak aynısı benzeşim görülmeyen müşterek eksiği kapatmakla kalmadık ülkemizin önümüzdeki 30 salname enfrastrüktür ve enformasyon yatırımlarını da planladık. 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planımızı hazırlayıp, halkoyu ile paylaştık. Planımıza layıkıyla hepsi geçici taşımalarımızda, demiryollarımızın payını yüzdelik 1'den, yüzdelik 6,2'ye yekûn ağırlık taşımasında demiryollarının payını yüzdelik 5'ten, yüzdelik 22'ye çıkaracağız. Hızlı Tren bağlantısına eş bulunan il sayısını 8'den 52'ye yükselteceğiz. Yıllık geçici taşımacılığını 19,5 milyondan 270 milyona yolcuya ulaştıracağız. Emniyetli, hızlı, velut ve çalışan demiryolu ağımızın altyapısını tamamlayacağız. Demiryollarındaki yekûn erke ihtiyacının yüzdelik 35'ini yenilenebilir erke kaynaklarından karşılayacağız."

Zuhal Ceyhan - Cem Kaan Toka
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler