USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'nin 2024'te tamamlanması be

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'ni 2024 yılının evvel yarısında tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'nin 2024'te tamamlanması be
09-01-2023 16:06
İstanbul

Yapımı bitmeme fail Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'nin yapı yeri sahasını görüşme fail Karaismailoğlu, burada gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, Cumhuriyetin 100. yılının kutlandığı 2023'ün, Türkiye Yüzyılı'nın da ayraç fişeği olacağını söyledi.

Karaismailoğlu, "Türkiye'mizi dünyanın tasrif merkezine dönüştüreceğiz, gençlerimize toy istihdam alanları açmaya bitmeme edeceğiz. İşte bu amaçlarla hizmete aldığımız ve inşasını sürdürdüğümüz yatırımlarımızla yolumuzda kararlılıkla ilerliyoruz." dedi.

Yakın sürede hizmete tahsil edilen planlara yer veren Karaismailoğlu, "Bildiğiniz gibi, sabık hafta Bursa'da 7 ayrı yağız yolu projemizin açılışını ve TEKNOSAB Kavşağı'nın asliye atma törenini gerçekleştirerek Cumhuriyetimizin toy yüzyılına çelimli ortak baş yaptık. Cumartesi haset Sayın Cumhurbaşkanımızla Antalya'daydık. Tamamladığımız projelerimizi milletimizin hizmetine sunduk." ifadelerini kullandı.

2023'ün de gene aşırı iri projeleri tamamlayacakları ortak sene olacağını tamlayan Karaismailoğlu, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Başta İstanbul peyda etmek az daha Türkiye'nin dört indinde adeta ortak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı fırtınası esecek. Çevreci, konforlu, güvenli, aceleci ve teknolojik eriştirme projelerimize bitmeme edeceğiz. Ülkemizi kuvvetli ağlarla örmeyi sürdürecek, Cumhurbaşkanımız liderliğinde vebal alanımızdaki değme sektörde Türkiye Yüzyılı'nı şaha kaldıracak planlara imza atacağız. Bildiğiniz üzere, İstanbul'u, Avrupa'nın ve dünyanın en kaslı erişim altyapısına cemaat şehirlerinden bir tanesi gerçekleştirmek düşüncesince yeniden başa çağcıl raylı manzume ağlarıyla donatıyoruz. Dünyanın en ibdai ve çağcıl site içi raylı manzume projelerini hepyek yaşama geçiriyoruz. Metro imal çalışmalarının başarıyla sürdüğü ve planların bundan böyle tamamlanma evresine geldiği ortak seneyi geride bıraktık. Kadıköy-Kartal metrosunu Pendik'ten Sabiha Gökçen Havalimanı'na denli uzattığımız 7,4 kilometre uzunluğundaki metro hattını Sayın Cumhurbaşkanımızla baş başa 2 Ekim'de açarak hizmete sunduk."

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca-Bosna Bulvarı Metro Hattı

????80 km/saat hız
????Günlük 300.000 geçici kapasiteli pic.twitter.com/DQDHgR2LWs

— Adil Karaismailoğlu (@akaraismailoglu) January 9, 2023

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı bu ay açılıyor

Adil Karaismailoğlu, tam öteki metro ağları olduğunu, huzur olarak, imalat süreçlerini tamamladıkları, sinyalizasyon testleri bitmeme fail 32 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın bu ay açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi.

Ardından Başakşehir-Çam ve Sakura kent Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nı hizmete alacaklarını aktaran Karaismailoğlu, sonra ise Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'ni ve Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı projelerini de tamamlayıp İstanbulluların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metro hatlarının, açıldığı an bakımından dünyanın en ibdai site içi raylı manzume projeleri arasına gireceğini belirterek, "Saatte 120 kilometrelik hızı ile Türkiye'nin en hızlısı olarak, bel fırtınamızın ortak kararı kendisine İstanbul'un ve dünyanın hizmetine sunulacak." dedi.

Türkiye'nin üretim, istihdam, yatırım, dış satım ve akan ortak tomar ile büyümesinde çelimli ortak manivela rolü gören planlar ortada arazi düzlük raylı manzume yatırımlarının hoppadak İstanbul ile hudutlu olmadığını vurgulayan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Çalışmaların sürdüğü Ankara'da AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu, Kocaeli'de Gebze Sahil-Darıca OSB Metrosu'nun huzur evresini ve Kayseri'de Anafartalar-HT Tramvay Hattı'nı da gelecek günlerde hizmete alacağız. 2023 yılı içinde yağız yollarında da aşırı iri projeleri tamamlayıp milletimizin ve dünyanın hizmetine sunacağız. Aydın-Denizli Otoyolu'nun ehemmiyetli ortak bölümünü trafiğe açacağız. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu, Antalya-Alanya Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun Kınalı-Malkara kesiminin imal çalışmalarına başlayacağız.

Ülkemizin ve Avrupa'nın en derinliğine koşa tüplü yağız yolu tüneli olacak Zigana Tüneli'ni, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü, Ankara da Çayırhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli'ni, Yağdonduran Tüneli ve huzur evresini hizmete açtığımız Malatya Çevre Yolu'nun ehemmiyetli ortak bölümünü hâlâ milletimizin ve dünyanın hizmetine sunacağız. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'ni de tamamlıyoruz. Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı da 2023 yılının huzur çeyreğinde hizmete alarak iklim yolu erişim ağımızın gücüne kuvvet katacağız."

"152 kilometre uzunluğundaki site içi raylı manzume inşaatlarını sürdürüyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, kuvvetli yollarında, nedeniyle hem kentler arası bununla beraber site içi ulaşımda başlattıkları reformun kararlılıkla bitmeme edeceğini belirterek, şu anda Türkiye genelinde ayrımlı hatlarda, 152 kilometre uzunluğundaki site içi raylı manzume inşaatlarını sürdürdüklerini bildirdi.

Karaismailoğlu, "İstanbullulara ortak uydurma verdik; 'kaderini kimsenin keyfine bırakmayız' dedik. Bu sözümüzü tutuyoruz. İstanbul'da kentsel hareketliliği motivasyon edecek ve insanımızı canlı hareketliliğe, şişko nakil ve öteki kurnaz erişim çözümlerine yönlendirecek çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz. İstanbullular kendilerine kâr sağlayacak projeleri yakından izleme ediyor. Bizim derdimiz hizmet, bizim derdimiz İstanbulluların adalet etmiş olduğu ve metin ortak halde etkin şişko erişim taleplerinin ortak an önceki karşılanması, bizim derdimiz İstanbulluların anahtar rahatlığıyla, hızla, konforla, korkmadan gezi edebilmeleri. İstanbullular da gerçekleri dobra biliyor. Milletimiz suyu getirenle, testiyi kıranı oldukça dobra görüyor. Her projenin takipçisiyiz. Milletimizin yaşamının çileye dönüşmesine müsaade vermedik, vermeyiz." sanarak konuştu.

"İstanbul'da kestirmece 96 kilometre uzunluğundaki 6 ayrıca 7/24 esasıyla çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz"

Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'ni 2024 yılının huzur yarısında tamamlamayı hedeflediklerini duyuran Karaismailoğlu, İstanbul'da kestirmece 96 kilometre uzunluğundaki 6 ayrıca 7/24 esasıyla çalışmalarına bitmeme ettiklerini söyledi.

Proje ile ilgilendiren bilgileri paylaşan Karaismailoğlu, hattın; Üsküdar-Ümraniye Çekmeköy Metro ve metrobüs hatlarını Çamlıca, Ferah Mahallesi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan kestirmece 4,5 kilometre uzunlukta ve 4 istasyonlu ortak raylı manzume projesi bulunduğunu söyledi.

Projenin, Çamlıca Tepesi'ne ve dip yerleşimli Kısıklı, Ferah, Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerine misyon vereceğini bildiren Karaismailoğlu, "Bu bölgeler; hem gezinsel bununla beraber tapınma gayeli kendisine aşırı görüşme edilen alanlar. Proje kapsamında toplanmış 4 bin 615 mt. tünel imalatı yapılacak. Bugüne denli geceli gündüzlü çalışmalarla günde sayı farkı 10 mt. tünel açarak yüzdelik 36 seviyesinde gelişim kaydettik. İstasyonlarda mevcut toplanmış 542 sayı fore aldatılma imalatının da 412'sini tamamlayarak gelişim seviyesini yüzdelik 76'ya yükselttik." sanarak konuştu.

"Bosna Bulvarı-İstanbul Havalimanı arası gezi süresi de 50 dakika olacak"

Adil Karaismailoğlu, hattın sağlayacağı kolaylıklara değinirken, "Altunizade istasyonundan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ve gene Altunizade'de metrobüs hattı ile bütünleşmiş olacak projenin hizmete alınmasıyla Bosna Bulvarı-Gayrettepe arası gezi süresi 19 dakika, Bosna Bulvarı-Çekmeköy arası gezi süresi 32 dakika, Ferah Mahallesi-Söğütlüçeşme arası gezi süresi 11 dakika, Ferah Mahallesi- Taksim arası gezi süresi 33 dakika, Ferah Mahallesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası gezi süresi 50 dakika ve Bosna Bulvarı-İstanbul Havalimanı arası gezi süresi de 50 dakika olacak." dedi.

Tüm eserlerle zaman, mahrukat ve yağız yolu pres ve bakım maliyetlerinden artırım ederek iri hasılatlar da sağlandığına ayraç fail Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Kıymetli Arkadaşlar, İstanbul erişim anne planı; İstanbul'un 1.100 kilometre metro hattına gereksinimi bulunduğunu gösteriyor. İstanbul'un değme köşesine raylı sistemi eriştirmemiz lazım. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kendisine adımlarımızı bu yönde atıyoruz ve çalışıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle peyda etmek az daha hükümetimizin İstanbul'daki misyon süreci bitmez. Biz değme devir İstanbul ve İstanbulluların indinde ve yakınındayız. Bu düşüncelerle projemizin imal çalışmalarını başarıyla tay tay arabası en yukarı kademesinden en madun kademesine denli hepsi müteahhit şirket ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkürname ediyor, başarılarının devamını dilek ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler