USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Akıllı Telefonunuzu Mahveden 5 Kötü Alışkanlık

Akıllı telefonunuz olması icap ettiğini düşündüğünüz derece derinlemesine müddet dayanmadı mı? İşte belli kusur yapmış olduğunuz ilkokul nesne ve biçimsiz alışkanlıklarınızı düzeltmenin yolları.

Akıllı Telefonunuzu Mahveden 5 Kötü Alışkanlık
19-03-2022 17:44

Bu günlerde, kurnaz telefonların yalnızca biraz ay sonraları modası eski kabil geliyor. Telefonunuz ortak ilerleme düşüncesince amade olduğunda, biraz ay süresince mağazalarda dünkü ortak çıkarma çıkacaktır. Mevcut herhangi ortak dünkü telefonu satın kabul buyurmak dışında, telefonunuzun muhtemel olduğunca levent boylu müddet şimdiki kalmasını tam olarak sağlarsınız? "Planlı eskitme"ye inansanız da inanmasanız da, zat biçimsiz alışkanlıklarınızın devir süresince telefonunuza adım adım dokunca bırakma ihtimali yüksektir. İşte kaçınılması müstelzim birtakımı şeyler.

1. Ucuz Kablolar Almak (ve Onları Kötü Kullanmak)

Akıllı Telefonunuzu Mahveden 5 Kötü Alışkanlık

Telefonunuzu namevcut edebileceğiniz en patlayıcı yolla başlayalım: ucuz, markasız yükleme kabloları. Anker kabil güvenilen üreticilerden yahut Made For iPhone sertifikasını taşıyanlardan bahsetmiyorum, kenar mağazada 1 dolara bulduğunuz bilinmeyen USB kablolarından bahsediyorum.

Bu kabloların bir çok aşırı cihazınıza mihman yerine dokunca verebilir yahut elan kötüsü sizi coşkunluk yahut yalıtım çarpması riskine sokar. Kısa vadeli tasarruflara değmez: Şarj cihazlarınızı bildik ortak markadan satın alın.

Ardından, nitelikli kablolara cemaat olduğunuzda, bunlara hizmet gösterin. Bunları kötüye kullanırsanız, zat süresince coşkunluk tehlikesi bulunan iç kabloların yıpranmasına sebep olabilirsiniz. Bu nedenle, kablolarınızı aşırı disiplin sarmayı bırakın ve kablodan duvardan hariç çekmekten kaçının—düzgünce fişten çekin. Başka ortak batarya patlamasının kurbanı yerine tün ezanı haberlerine adam olmak istemezsiniz.

2. Bir Kılıf (veya İyi Bir Garanti) Kullanmamak

Akıllı Telefonunuzu Mahveden 5 Kötü Alışkanlık

Ekranı çatlamış yahut şikeste birçok isim tanıyorsunuz? Hepimiz bunun bizlere olamayacağını düşünüyoruz... olana kadar. Kılıfsız ortak telefonun elan bembeyaz görünümünü yeğleme edebilirsiniz, fakat bu riske değmez; önemsiz çizikler ve darbeler güçlü strüktürel bütünlüğü bozabilir ve iri ölçekli hasarı elan muhtemel bir duruma getirebilir. Sadece bu değil, ayrımsız sürede bu önemsiz hasarlar, telefonunuzu arttırmak istediğinizde telefonun baştan adanmış kıymetini bozabilir.

Jony Ive aşkına, telefonunuzu ortak kılıfta saklayın! Kenarında "dudak" mevcut dobra ortak zarf idealdir ve katı ortak görüntülük esirgeyici da dobra ortak fikirdir (çünkü hayır, ekranınız çizilmeye huzur dayanabilen değildir). Silk, Spigen, Speck ve OtterBox kabil markalar, sağlam, devir süresince imtihan edilmiş esirgeme düşüncesince doğmak düşüncesince dobra yerlerdir.

Kesinlikle kılıfsız takılacağım diyorsanız, kaymakamlık olursa onarımlar düşüncesince ifa hazırlamaya amade olun. ve bu kazaların beklediğinizden elan kalın gerçekleştiğini ayırt ederseniz, söz gelişi yılda ortak kez, o devir AppleCare+, SquareTrade yahut Zagg Protect kabil ortak sigorta planı düşüncesince gerçek adaysınız demektir. Pahalıdırlar (ve bu sigorta projelerinde güçlü onarımlar parasız değildir), fakat ilkin beceriksizseniz ve ortak zarf kullanmıyorsanız, buna bedel olabilir.

3. Pilinizi Çok Sık Boşaltma

Akıllı Telefonunuzu Mahveden 5 Kötü Alışkanlık

Telefon pilleri giderek bozulur; biraz sene sonraları azami batarya ömrü, cihazların dünkü bulunduğu zamanki derece faziletli olmayacak. Bunlar kaçınılmazdır, fakat biçimsiz alışkanlıklar bu bozulmayı hızlandırabilir ve pilinizi elan er bitirebilir. Bunu karşılamak için, düzenli, sathi deşarjlar gerçekleştirmeli ve telefonunuzu ölmeden ilkin yükleme etmelisiniz; herhangi ortak devir %0'a indirmek istemezsiniz. Gece süresince yükleme ika yahut dondurucuya koyma dair endişelenmeyin (bu söylence tam olarak başladı?). Sadece melez %30'un üstünde tutmaya çalışın, sensörleri kalibre buyurmak düşüncesince aralık esna boşalmasına müsaade verin ve pilinizi muhtemel olduğunca levent boylu müddet mıhlı tutacaksınız.

4. Çok Fazla Sualtı Selfisi

Akıllı Telefonunuzu Mahveden 5 Kötü Alışkanlık

Bazı reklamların söylediğinin aksine, hakkıyla "su geçirmez" telefon diyerek ortak bilinçlilik yoktur. (Sony Xperia fiyaskosunu hatırlıyor musunuz?) Bazı cihazlar suya öbürlerinden elan dayanabilen olabilir, fakat suyun hapis giriş ihtimali herhangi ortak devir olmaktadır ve cihazınızı suya ne derece aşırı sunulan bırakırsanız, direncini o derece düşürürsünüz. Bu nedenle, cihazınız IP67 yahut IP68 yerine derecelendirilmiş olsa bile, suda becerikli kullanın. Telefonunuza doğrudan dokunca vermeyebilir, fakat giderek ve yeni baştan yine sunulan kalındığında, yalnızca belanızı arıyorsunuzdur.

5. İyi Güvenlik Uygulamama

Akıllı Telefonunuzu Mahveden 5 Kötü Alışkanlık

Çok ortak tomar insan, çabuk gönül tokluğu düşüncesince güvenliği rüzgara çarpmak düşüncesince hızlıdır. misal olay: yazılım güncellemeleri. Telefonunuzda sâdır bu "güvenlik" yamaları bunaltıcı ve çabuk değilmiş kabil görünebilir, fakat bunlar cihazınızı biçimsiz gayeli yazılımlardan ve başka ağırbaşlı sorunlardan koruyabilir. Onları ertelemeyin. Uygulamalarınızın da güncellendiğinden tehlikesiz olun, zira bunlar bir çok aşırı kez sizi güvende markajcı benzeri vebal düzeltmeleri ve asayiş güncellemeleri içerir.

İşin en uç noktasında, yüklediğiniz uygulamalara ve edepli ayarlara ilgi edin. Yarım yamalak ortak yürütüm mağazası kullanarak ücretli uygulamaları korsanlaştırmaya çalışıyorsanız, biçimsiz devir geçireceksiniz. Sadece yapmayın: 3 dolarlık tasarruf, biçimsiz gayeli yazılım kabul ika riskine banko değmez. Telefonunuzda resmi App Store yahut Google Play mağazasına ilişkin kalın.

Aynı zamanda, bu mağazalardaki gerçek olmayan uygulamalara huzur titiz olun. Bunlar bir çok aşırı kez her insanın kullandığı pop hizmetleri benzetmek düşüncesince düşünülmüş reklam yazılımıyla mahmul icraat yahut size on paralık kaydolmadığınız hizmetler düşüncesince satmaca kesen dokuncasız asistan programlar biçimindeki premium SMS dolandırıcılıklarıdır. Ne indirdiğinize yakından bakın, yorumları okuyunuz ve uygulamanın resmi sürümü bulunduğu için tehlikesiz olun. Yeterince yakından bakmadığınız düşüncesince biçimsiz gayeli yazılımların telefonunuzu tehlikeye atmasını istemezsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler