Politika

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Yakalandın, bununla beraber bitik yakalandın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmailağa Cemaati'ne müteallik Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının 6 yaşlarında evlendirilmesine müteallik açıklamalarına reaksiyon gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Yakalandın, bununla beraber bitik yakalandın!
13-12-2022 09:05
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmailağa Cemaati'ne dair Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının 6 yaşlarında evlendirilmesine dair açıklamalarına aksülamel gösterdi. Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsmailağa Cemaati'ne dair Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının 6 yaşlarında evlendirilmesine dair toy kalem kavgası başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Çocuğun er yaşta evlendirilmesi' dedi, Kılıçdaroğlu, "Yakalandın, aynı zamanda kötü yakalandın!" niteleyerek yüklendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabin toplantısının ardından, "Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda muhik halde tepkiye kez açan müşterek kızımızın er yaşta eşiyle olan evliliği ile öncesinde ve sonra yaşanmış olan sıkıntılar hususundaki görüşlerimi de sizlerle kırışmak istiyorum" demiş, "Her şeyden evvel çağımız şartlarında 13 yaşlarında nişan, 14 yaşlarında dünyaevi kabil müşterek vaziyeti onama edebilmemiz katiyen belkili değildir. Hele özellikle elan ıvır zıvır yaşlardaki sömürme iddiaları dört dörtlük müşterek faciadır" niteleyerek de eklemişti.

Kılıçdaroğlu ne yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına aksülamel yayınlayan CHP önderi Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üstünden şu paylaşımı yaptı: "Erdoğan “Çocuğun er yaşta evlendirilmesi” mi dedin sen? Ne evlendirilmesi, ne anlatıyorsun sen! 6 yaşlarında bebek dizgesel tecavüze uğradı, şürekan senelerce sümenaltı etti. Yakalandın, aynı zamanda kötü yakalandın…" 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER