Politika

Meral Akşener’den CHP’nin HDP’yle görüşmesine yeşil ışık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP ile bakma alışverişinin gibi olmadığını, CHP'nin HDP ile görüşmesine müspet baktığını, fakat kendilerinin buna ırak duracağını belirtti.

Meral Akşener’den CHP’nin HDP’yle görüşmesine yeşil ışık
07-03-2023 23:06
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP ile görü alışverişinin beklenir olmadığını, CHP'nin HDP ile görüşmesine müspet baktığını, fakat kendilerinin buna ırak duracağını belirtti.Abone ol

Türkiye birlikte taraftan hareket felaketi sonrası kayıplarının yasını tutarık yaralarını sararken, öteki taraftan da seçme atmosferine giriyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunmuş olduğu Teke Tek programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

6'lı masada ilkin İYİ Parti çeşidinden ağız dalaşı konusu olan "HDP ile temas" sorusuna Meral Akşener'in cevabı şu şekilde oldu:

"Bu dilin düzeltilmesi lazım"

Bir Abdullah Uçar vardı. İçim yanıyor. Kemal Bey'le eş mitingler yaptım. Bursa'dan yavuklu göstermişiz. Abdullah'ı çağırdım, mitinge çıkaracağım. Kemal Bey de yanımda. Başka ihvan da var. 'Abdullah ne diyeceksin oğlum' dedim. 'Abla diyeceğim ki, Kürdüm amma PKK'lı değilim' dedi gözleri dolu. 'PKK ile kesinlikle uğraş ettiğimi evren alem bilir' dedim. Dün ile bugün arasındaki ayırt bu. Abdullah diyor ki, 'Kürdüm amma PKK'lı değilim'. Bu dilin düzeltilmesi lazım. Bu dili başlatan sayın Erdoğan. Bu ucube sistemden kurtulacaksak, hacısı hocası bu gerçekliğin bilincinde olmalı.

"HDP ile görü alışverişi olamaz"

Dün gürültü edilmeyen mevzuda mülakat güçlü iş yaratıyorsa her insanın özen edilmesi lazım. O masada tekraren tez edilmiş olduğu gibi, o masada HDP yok. Mithat Hoca'nın dediğine gereğince kendileri de arz ediyor. Zaman devir HDP yöneticilerinden ayrımlı söylemler oldu. Ben o söylemlerin herhangi birlikte birtanesini bu ucube manzume ateşine odun atmaktır dedim. Bu sağduyunun bitmeme etmesi ve derinleşmesi gerekiyor. Bakanlık kabilinden alım satım olması beklenir değil.

"CHP, HDP ile görüşebilir, fakat bizlere getiremez"

Diyalog apayrı birlikte şeydir, CHP diyebilir, tatlı karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu ayrımlı haydi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, gerçek ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bizlere katiyen getiremez.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER