Politika

AK Parti'li Özkan: İYİ Parti, evlilik dışı ortak bağlaşma zarfında peçe vazifesi görüyor

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "İYİ Parti, evlilik dışı ortak bağlaşma içre peçe vazifesi görüyor." dedi.

AK Parti'li Özkan: İYİ Parti, evlilik dışı ortak bağlaşma zarfında peçe vazifesi görüyor
02-02-2022 15:04
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun "Biz olmasak CHP, Cumhur İttifakı'ndan ne derece oy alabilir?" ifadesine bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Cumhur İttifakı'nın, Türk milletinin ölümsüzlük mücadelesini, üretim, istihdam, bolluk ve iri Türkiye idealine erişme gayretini ortaya koyduğunu tamlayan Özkan, "Cumhur İttifakı sektöre derece değil, mezara derece bitmeme edecek bulunan birlikte ittifak. Diğer yandan Cumhur İttifakı'na hakkında Kandil ve onun politik uzantısı HDP ile anlaşma fail Millet İttifakı'nın ulus gözetiminde karşılığı yok." niteleyerek konuştu.

Ağıralioğlu'nun, Millet İttifakı'nın, birlikte meşruluk problemi ile hakkında karşıya bulunduğunu teşmil ve duyuru ettiğini kail Özkan, "Bu laflarıyla birlikte yandan İYİ Parti'nin evlilik dışı birlikte anlaşma içre peçe vazifesi gördüğünü ve ulus gözetiminde karşılığı olmayan, ağırbaşlı meşruluk problemi bulunan Millet İttifakı'nın adeta dobra yüzü bulunduğunu tabir etmeye himmet ediyor. Açıkçası bu, CHP'nin başını çekmiş olduğu ve maatteessüf Türkiye'yi karanlığa sevk gayreti arasında bulunan bu ittifaka hakkında birlikte tenkit olsa da İYİ Parti'nin yapması müstelzim birlikte özeleştiri başlığı da taşıyor." görüşünü paylaştı.

Ağıralioğlu'nun çıkışının, "CHP'nin, Atatürk'ün kurduğu tümen olmaktan uzaklık açıklık uzaklaştığını da tabir ettiğini" dile getiren Özkan, "Bu, Türkiye düşmanlarıyla anlaşma yapan, yıldırı örgütünün politik uzantısını içerisine meydan ve arkadaşlarıyla iktidara yetişme gayreti arasında bulunan ittifaka hakkında iltifattır." ifadesini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın, Türkiye'nin ulusal bütünlük ve beraberliğinin, ayrılamaz bütünlüğünün, ölümsüzlük mücadelesinin karargahı bulunduğunu vurgulayan Özkan, şunları kaydetti:

"İYİ Parti'nin, böylesi birlikte hainlik arasında bulunan ittifaka peçe vazifesi değerlendirmek yoluyla etraflı bu kötülükleri, etraflı evlilik dışı halleri perdelemeye çalışmasının birlikte manası yok. Bu açıdan ehemmiyetli bulunan İYİ Parti'nin ilk önce nereden geldiğini ve nereye gittiğini, birtakımı asimilasyon ettiğini, Türkiye düşmanlarıyla bire birlikte anlaşma arasında olmanın ne derk geldiğini özlük arasında de sorgulaması. Bu kapsamda 2023 seçimlerinin, inşallah ölümsüzlük savaşı veren, refahını 85 milyona teşmil ve paylaştırma gayreti arasında bulunan Cumhur İttifakı'nın başarısı ile sonuçlanacağına inanıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER