USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Ukrayna'da okuyan öğrencilerin başvurusu 3 bin oldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Biz YÖK namına Ukrayna’da okuyan darülfünun öğrencilerimiz düşüncesince ilk önce üniversiteler ortada ufki intikal imkanını sağlayan, o koşulları hesabına getiren öğrencilerimiz düşüncesince müşterek suhulet gerçekle

YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Ukrayna'da okuyan öğrencilerin başvurusu 3 bin oldu
11-03-2022 17:29
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Biz YÖK kendisine Ukrayna’da okuyan darülfünun öğrencilerimiz düşüncesince en önce üniversiteler ortada ufki intikal imkanını sağlayan, o koşulları adına getiren öğrencilerimiz düşüncesince müşterek kolay realizasyon edeceğimizi anlatım etmiş olduk” dedi.Abone ol

YÖK Başkanı Erol Özvar, YÖK binasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ile teşrikimesai protokolü imzalanmasının peşi sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ukrayna’dan mevrut Türk yurttaşı darülfünun öğrencilerinin yetişek periyodunun ne olacağıyla ilgilendiren istifham üstüne Özvar, “Ukrayna’da okuyan öğrenciler harp dolayısıyla ülkemize dönmüş oldular, yılgı müşterek gidiş lakırtı konusudur. Biz YÖK kendisine Ukrayna’da okuyan darülfünun öğrencilerimiz düşüncesince en önce üniversiteler ortada ufki intikal imkanını sağlayan, o koşulları adına getiren öğrencilerimiz düşüncesince müşterek kolay realizasyon edeceğimizi anlatım etmiş olduk” dedi.

“Yatay intikal şartlarını adına getirenler Türkiye’de kıraat olanağı bulabilecek”
Yatay intikal şartlarını adına getiren öğrencilerin Türkiye’deki mutluluk üniversitelerinde kıraat olanağı bulabileceklerini açıklanan Özvar, "Öğrencilerimiz ortada bu ufki intikal şartlarını adına getirenler ortada Türkiye’deki başvuracakları mutluluk üniversitelerine koşulları, koşulları adına geldiyse kıraat olanağı bulabilecekler. Yatay intikal şartlarını karşılayamayan öğrencilerimiz düşüncesince ise YÖK kendisine düşündüğümüz yöntem, öğrencilerimizin yükseköğretim hayatlarından ırak kalmamaları, dışarıda bulunmamaları, kıygın olmamalarıdır. Burada hususi mektepli statüsünde oradan mevrut öğrencilerimiz üniversitelere müracaatta bulunabilecekler. Ülkemize mevrut öğrencilerimizin ne üniversitede okudukları, ne programa bitmeme ettikleri, kaçıncı derslik oldukları, bunların detayları yükseköğretim açısından görülmedik önemli. Biz bu nedenle Ukrayna’dan mevrut öğrencilerimizin tahsil bilgilerini bildirme edecekleri müşterek genel ağ sayfası tasarladık ve bu genel ağ sayfasına girerek tahsil bilgilerini bizlerle paylaşmalarını istedik. Başvurular halen bitmeme etmekte. Bugün bakımından bu müracaatlar 3 bini bulmuş vaziyettedir. Bu başvuruların aynı bakımından birçok olacağını şu an kestirmemiz gibi değil. Oradaki eksiksiz öğrencilerin tamamının buraya gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz” niteleyerek konuştu.

“Öğrencilerimizi dışarıda artırmak istemeyiz”
Üniversitelerine dönememiş, harp dolayısıyla Türkiye’de bulunan öğrencilerin tahsilden ırak durmamasını dilek ettiklerini tamlayan Özvar, Ukrayna’da birçok Türk darülfünun talebesi bulunduğunun kesin sayısını bilmediklerini kaydetti. Özvar, şunları söyledi:

“Burada hakkaniyeti, adaleti, okazyon eşitliğini kesinlikle gözetmemiz de gerekmektedir. Aynı sürede şu an bakımından üniversitelerine dönememiş, elan dönmemiş, harp dolayısıyla vatanımızda bulunan öğrencilerimizin de boşta kalmamasını, yükseköğretimden ırak durmamasını dilek ediyoruz. hususi mektepli statüsünde de öğrencilerimiz burada Türkiye’de müşterek süre misafir, misafir mektepli kendisine bitmeme edebileceklerdir. Öğrencilerimizi dışarıda artırmak istemeyiz. Kesin kesin sayıları hepimiz de şu anda meydana getirmeye çalışıyoruz. Ukrayna’da birçok pare darülfünun öğrencimiz mevcuttur, onları inşallah hepimiz de tasdik ettikten sonraları sizlerle paylaşma dolayısıyla gideceğiz. Savaş bitmeden Türk yurttaşı öğrencilerin yine Ukrayna’ya dönebilmeleri gibi değil. Bunu kesinlikle dikkate alarak, adisyona katarak tahsil sürelerinin matematik edileceğini büzüşmek isterim.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler