USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'

Ara tatilde çocuklarına yararlı peyda etmek talip anne babalara ehemmiyetli tavsiyelerde mevcut Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Uzmanları başkaca karne hediyesi ile ilişik kendisine da “Aileler başarıya maddesel bir ödülle yanıt verebiliyor. Ancak yapılm

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'
19-01-2023 12:08

Bu sene açıklık dinlence 23 Ocak'ta başlamış olacak ve 3 Şubat tarihinde sona erecek. Her sene bulunduğu kadar bu yarıyılda da öğrenciler ile veliler ayrımlı kalp ve beklentiler içinde. Genelde sömestir tatili dallar düşüncesince bıkılmayan coşku beklentisi, anne babalar düşüncesince ise evlatlarının zamanını akilane değerlendirebilmeleri dair kaygılandıkları bir çevrim oluyor. Hal böyleyken ebeveynlerin aklına, “Karneye kesinlikle tepkime verilmeli? Hediye alınmalı mı? Tatilde duraç ve uç olmalı mı? Ders çalışmalılar mı?” kadar nice istifham takılıyor. Türkiye'nin şef pedagoji bilimi kurumlarından bulunan Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Uzmanları, ailelere karnenin başarının biricik ölçütü olmadığını hatırlatıyor. Ailelerin evlatlarının gelişimindeki tamamı süreçleri dikkate alarak hemen bilimsel nitelikli başarıya odaklanmaması icap ettiğinin altını çizen büro uzmanları “Her çocuğun tatile gereksinimi vardır. Çocuğun karnesi beklentilerin altında olsa güçlü tenkit adına bir müddet düşüncesince onun bu sıkıntıdan uzaklaşmasını sağlamalısınız. Yarıyıl tatilinde yavrunuza verebileceğiniz en güzel hediye, onlara göstereceğiniz uyanıklık ve ayırdığınız zamandır. Birlikte yapacağınız etkinlikler eş içi iletişiminin ve eş bağlarının güçlenmesini destekleyecektir” dedi.

Tatilde birtakımı kavait baştan gözden geçirilmeli

Yarıyıl tatili öğrencilerin bedeniyle ve ruhen dinlenmeleri düşüncesince olsa da dişi değerlendirildiğinde öğrencinin gelişimine ve yenilenmesine ulama sağladığını hatırlatan Kolejin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, evladı beşinci sınıf çağındaki anne babalara tatili dişi eylemek düşüncesince şu tavsiyelerde bulunuyor:
Çocuklar genel anlamda anda yaşarlar ve esbak ile doğacak dair kıymetlendirme gerçekleştirmek düşüncesince yetişkinlerin desteğine gerekseme duyarlar. Bu sebeple geçirdikleri devri gitmek düşüncesince akilane sorularla onları yönlendirin. “Geçtiğimiz çevrim kendinle alım çalım duyduğun bir anını öldürmek lüzum misin? Yeni neler öğrendin? İlk defa denediğin bir obje he mu?” kadar sorularla devri değerlendirmelerine dayanaklık etmek olun.
Karne dönemlerinde aileler başarıya maddesel bir ödülle cevap verebiliyor. Ancak yapılması önerilen; elde edilmiş başarının ayırt edilmesi, ahbapça bir “Aferin” ve sıcak bir kucaklaşmadır.

Tatiller kuralların elastik bulunduğu vakitler olsa da uç ve duraç evlatların menfaatlerini güvende hissetmeleri düşüncesince bir ihtiyaçtır. Bu sebeple meslek dönemindeki kuralları gözden geçirerek tatile uyarlayabilirsiniz. (Uyku düzeni, görüntülük süresi gibi.) Bu tensikat çocuklarla yaşanabilecek çatışmaların önüne geçer. Tatil başlangıcında bu kuralları belirlemek, küçüklere enstantane “Hayır!” ve ya “Yeter!” demekten şimdi etkilidir.

Oyun ve huy dallar düşüncesince en dişi öğrenme ortamlarıdır. Doğadaki renkleri konuştuğunuz, ağaçtaki yaprakları saydığınız, gözlerinizi kapatıp en uzaktaki sesleri güçlü duymaya çalıştığınız bir huy yürüyüşü ve çabucak aşırı yönergenin izlem edilmesi müstelzim oyunlar, dallar düşüncesince nice yarar oluşturur.
Ev çalışmalarını tamamlamaları ve ya çelimsiz kesiksiz esasen yapmaları beklenen öğrenme kayıplarının önüne geçse de tatilin bir koyuverme bulunduğu unutulmamalıdır.

Tatiller, dallar düşüncesince tiyatro, sinema, müzikal kadar sanat içerikli ameliyat düşüncesince de çokça alternatifin bulunduğu dönemlerdir. Bu gidişat okazyon namına değerlendirilebilir. Bunun yanı esna bir bebek kitabını beraberce okuyup üstüne geveze etmek, kitaptaki karakterleri canlandırmak, kitaba acemi bir kap niyetlenmek kadar aktiviteler hem sevinçli saat geçirmenizi bununla beraber evladınızın kıraat alışkanlığı edinmesini sağlar.

Merkezi sınava hazırlanmakta bulunan öğrenciler düşüncesince bu dü hafta iyice değerli

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü ilkin LGS ve YKS hazırlığında bulunan öğrenciler düşüncesince de dü haftalık bu tatilin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu hatırlatıyor. Ebeveynlerin tatilde öğüt emek vermek dair çocuklarına dayanaklık etmek vermesi icap ettiğinin altını çizen Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, “Ancak bunu yaparken evladı sıkmamalı ve hırpalamamalısınız. Böylelikle tatilde çocuğun derslerden kopmamasını sağlarsınız” diyor.

Bölüm gayrı önerilerini ise şöyleki sıralıyor:

LGS ve YKS hazırlığında bulunan öğrenciler düşüncesince bu dü hafta iyice kıymetli. Bu sebeple sınava hazırlanmakta bulunan çocuklar, bu arayı en önce kalık oldukları mevzuları telafi ederek geçirmelidir. Konu testleri ile çalışmalarını bitirdikten sonraları müddet tutarık sınama imtihanı yapmalı ve öğrenme periyodunu tamamlamalıdırlar.
Kitap okuyarak çabuk anlayabiliriz, hafızamızı güçlendirebiliriz ve lafız hazinemizi geliştirebiliriz. Bu sebeple dinlence programında, çocuğun yaşına layıkıyla değme güneş minimum 20-40 zaman im kıraat aktivitesi bulunmalı.
Bazı dallar düşüncesince sömestir tatili monitör ve genel ağ anlamına geliyor. Bundan çevre da anne babalarından bıkılmayan kullanma hakkı istem edebilirler. Bu da evlatların içtimai yaşantılarının zenginleşmesine, zihnî süreçlerinin tazelenmesine ve dinlenmesine aksi bir bulaşık oluşturacaktır. Bu sebeple televizyon, elektronik beyin ve genel ağ süreleri aşırıya kaçmadan arama altında alınmalı ve haftanın minimum 1 haset “ekransız gün” halinde geçirilmelidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler