USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'Yarını kodlayanlar' projesinden köy okullarına teknoloji sınıfları

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği kabilinden 5 sene ilk yaşama geçirilen 'Yarını Kodlayanlar' projesinde acemi birlikte aşama hâlâ atıldı. Proje kapsamında, rustik bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini tasarruf etmek amacıyla 20 köy mektebinde teknoloji sınıf

'Yarını kodlayanlar' projesinden köy okullarına teknoloji sınıfları
30-09-2021 16:54

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği çeşidinden sayısal geleceğe amade nesiller yetiştirilmesi hedefiyle yaşama geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinde, eğitimde punt eşitliği bildirmek az daha atık adımlara müşterek yenisi hâlâ eklendi. Beşinci yılına giren projede, rustik bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini bırakmak amacıyla 20 köy mektebinde mükemmel kuvvetli teknoloji sınıfları açıldı. Projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, terbiye bilimi bilimi ve STEM kitleri, Zoom yazışma ve aktiflik araçlarının toprak almış olduğu sınıflarda öğrencilere kodlama ilkin iktisap etmek az daha türlü teknoloji eğitimleri verilecek. Ekim sonuna derece toplanmış 30 okula kavuşması hedeflenen projede, müşterek yılda 60 öğretmenle mekân köyler karışma iktisap etmek az daha toplanmış 6 bin çocuğa ulaşılacak. Ayrıca, ailelere müteveccih düzenlenecek hususi iltisak ve eğitimlerle tahminî 2 bin 500 veliye ulaşılması hedefleniyor.

Proje kapsamında kırsalda kurulan teknoloji sınıfları için, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Cüre, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve sanatkâr Aras Bulut İynemli'nin katılımıyla Kocaeli Derince İshakcılar Ortaokulu'nda açım töreni düzenlendi.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şu biçimde konuştu: “Şirket olarak, yaptığımız gelişigüzel işin müşterek hedefe dokunması gerektiğine inanıyoruz. Çocukların teknoloji okuryazarlığını bırakmak hedefiyle 5 sene geçmiş Habitat Derneği işbirliğiyle başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar' projesiyle bugüne derece 81 ilde 195 bine andıran çocuğumuza kodlama öğrettik. Geçtiğimiz Nisan ayında ehemmiyetli müşterek aşama hâlâ atarak, ülkemizin değişik noktalarındaki 30 köy mektebinde mükemmel kuvvetli teknoloji sınıfları açacağımızı duyurmuştuk. Bugün de bu sözümüzü tutmanın ve toplanmış 20 köy mektebinde teknoloji sınıflarımızı öğrencilerimizin kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye küsurat 10 okulumuzda da Ekim sonuna derece teknoloji sınıflarımızı açmayı hedefliyoruz. Köy Okulları projesinde öğrenci, hoca ve velileri havi 3 değişik terbiye bilimi bilimi programı uyguluyoruz. Bu programlarla, önümüzdeki müşterek salname süreçte, 30 ilde toplanmış 60 öğretmenle mekân köyler karışma iktisap etmek az daha 6 bin bebek ve 2 bin 500 veliye ulaşmayı hedefliyoruz. Köy okullarında kurduğumuz teknoloji sınıflarıyla, dijitalleşmeye gereksinim duyan fakat ulaşım olanağı sıfır öğrencilerimiz düşüncesince müşterek punt penceresi açmanın, teknolojiyi evlatlarımızın ayağına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sınıflarımızdan hepimizi gururlandıracak dünkü muvaffakiyet hikayelerinin çıkması, en iri dileğimiz. Teknolojinin enerjisini kullanarak çocuklarımıza eğitimde punt eşitliği bildirmek düşüncesince kaynaklarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz".

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, “Teknolojinin elden kullanıcısı değil ayrımsız sürede üreticisi de olacak gailesiz nesillerin yetişmesine katkıda mevcut iktisap etmek düşüncesince 5 sene geçmiş işbirliğiyle başlattığımız projemizin kapsamını gelişigüzel sabık güneş artırmanın yerinde luğu ve gururu içerisindeyiz. Bu bağlamda, ülkemizin değişik noktalarında türlü köy okullarına mükemmel kuvvetli teknoloji sınıfları kurduk ve kurmaya bitmeme ediyoruz. Özellikle pandemi çağında dezavantajlı bölgelerdeki evlatlarımızın terbiye bilimi bilimi ve teknolojiye ulaşım vaziyetleri hâlâ da zorlaştı. İnanıyoruz ki bu sınıflar vesilesiyle evlatlarımızın bilgiye erişimi, teknolojiyle öğrenme metodları kolaylaşacak ve 21. asrın gerektirdiği yetkinlikleri kazanabilmek yerine olanakları artacaktır. Çünkü biliyoruz ki 21. asır mükemmeliyet sahibi bireylerin toplumları dönüştüreceği müşterek devir dilimi olacaktır. İçerikleri zenginleşen ve hâlâ müşterek tomar çocuğun yararlanacağı bu altın proje ile toplumları muhavvil ve önderlik fail bireylerin ortaya çıkmasına dayanaklık etmek olacağız" dedi.

Aras Bulut İynemli ise şunları söyledi: “Dijital gelecekte evlatlarımızın en ehemmiyetli ihtiyaçlarından bir tanesi kodlama bilgisi olacak. Bu bilgiyle sayısal dünyaya taraf verebilecekler. Kodlama, bundan böyle cihanşümul müşterek dil. Dolayısıyla, tamamı evlatların kodlamayı öğrenmesi ehemmiyet taşıyor. Bugün açılışı meydana getirilen teknoloji sınıfları da köy okullarında okuyan çocuklarımıza eğitimde punt eşitliği sunması itibarıyla aşırı kıymetli. Bu projeyi içten destekliyorum. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği'ne çocuklarımıza kazandırdıkları tamamı imkânlar düşüncesince teşekkürname ediyorum".

Toplam 30 ilde kurulacak
Proje kapsamında teknoloji sınıfı kurulan köy okullarının bulunmuş olduğu vilayetler şöyle: Kocaeli, Trabzon, Çankırı, Karaman, Kırklareli, Çanakkale, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Burdur, Amasya, Ordu, Ardahan, Kars, İstanbul, Bilecik, Bolu, Ankara ve Sivas. Ekim sonuna derece Tunceli, Siirt, Hakkari, Van, Şırnak, Adana, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde de kurulumların tamamlanması hedefleniyor.

3 anne başlıkta 35 değişik mevzuda eğitim
Teknoloji sınıflarında öğrencilere 3 anne başlıkta 35 değişik mevzuda terbiye bilimi bilimi kabul etme imkânı sunuluyor. Buna göre, beşinci sınıf ve rüştiye öğrencilerine “İlk Kodumu Yazıyorum”, “Kendi Kuklamı Çiziyorum”, “Görsel Efektler”, “Kendi Oyunumu Tasarlıyorum”, “Balık Avı Oyunu” derece başlıklar altında Scratch eğitimleri; beşinci sınıf öğrencilerine “Anahtarlık Yapımı”, “Hediye Kutusu Yapımı”, “Desenli Kalemlik Tasarımı”, “Şampiyonluk Kupası”, “Lego Tasarımı” derece başlıklarda Tinkercad eğitimleri; rüştiye öğrencilerine de “Micro:bit ve Sensörler”, “Dot Matrix Kullanımı”, “İki Buton ile LED Kontrolü”, “Geliştirme Kartı ile Çalışma” derece başlıklarda Micro:bit eğitimleri veriliyor. Ayrıca, gelişigüzel sınıfta müşterek ilim kitaplığı köşesi de bulunuyor.

Her okulda 2 hoca fahri şekilde dayanaklık etmek verecek
Teknoloji sınıfları düşüncesince gelişigüzel köy mektebinde 2 hoca olacak biçimde toplanmış 60 şahsiyet hususi müşterek eğitmen ekibi terbiye bilimi bilimi süreçlerine dayanaklık etmek hasretmek düşüncesince fahri oldu. Yarını Kodlayanlar Projesi Eğitmen Eğitimi'ne karışma edilen bu öğretmenlere “Scratch ile Kodlama Öğrenme”, “Tinkercad ile Üç Boyutlu Dünyalar”, “Micro:bit ile Elektronik Dünyalar”, “Dijital Pedagoji”, “3D Yazıcı ve 3D Kalemle Üretim” başlıklarında eğitimler verildi. Aylık buluşmalarla öğretmenlere gündeş bilgelik aktarımının sürdürülmesi hedefleniyor.

Ailelere dijitalleşme eğitimleri
Köy Okulları projesi kapsamında ailelere müteveccih hususi buluşmalar ve eğitimler de düzenlenecek. Bu buluşmalarda, “Dijitali Güvenli Kullanma”, “E-devlet, E-bankacılık Gibi Elektronik Uygulamalar” ve “Dijital Ebeveynlik” derece mevzularda eğitimler verilerek ebeveynlerin 21. asır yetkinlikleri, sayısal dünyada yararlanabilecekleri kaynaklar ve ilgi etmeleri müstelzim ehemmiyetli mevzular kendince bilgelik sahibi olmaları sağlanacak.

Köy okullarında kurulan teknoloji sınıfları, “Yarını Kodlayanlar” okulları ve kulüpleri oluşturulmasının yanı esna okullararası bilirkişi buluşmaları derece “teknoloji kardeşliğine” müteveccih icraat yapılması açısından da punt sunacak. Bu sınıflar sayesinde, çocuklarla ve öğretmenlerle derinliğine terbiye bilimi bilimi yapmak, çocuklardaki hasiyet ve değişiklikleri izleme etmek, dünkü fırsatlar bildirmek ve muvaffakiyet hikâyeleri peyda etmek beklenir olacak. Aynı sürede müşterek paylaşma kültürü oluşturulmasına vesile olacak bulunan teknoloji sınıfları, 3D yazar ve 3D tür ile kırsalın gereksinimlerine müteveccih analizör üretmeye, eş düzentileme kültürünü gayrı köylerle beraberce sayısal süreçlerle oluşturmaya, sınıfın ve malzemelerin bambaşka öğrenciler ve anne babalar çeşidinden kullanılmasını sağlamaya da olanak verecek.

195 bine andıran çocuğa ulaşıldı
Projeyle Türkiye'nin ciharıyek indinde yaşları 7-14 ortada mütebeddil küçüklere fahri eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, infaz yapma, hikâyeleme tekvin ve düzen etme derece mevzularda nazari ve kılgısal eğitimler veriliyor. Eğitimlerde küçüklere programlama kendince düşün sahibi olma, zat manzara dünyalarını oluşturma, zat oyunlarını çoğaltma imkânı sunuluyor. Proje kapsamında 1 yılda elde edilmiş toplanmış içtimai bedel tahminî 6,6 milyon TL olurken, projeye meydana getirilen gelişigüzel 1 TL'lik envestisman 4,4 TL mesabesinde içtimai kâr oluşturdu. Projeyle bugüne derece 81 ilde 195 bine andıran çocuğa ulaşıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler