USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Uzmanından sonuç YKS uyarıları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na önemli eyyam kaldığında tavsiyelerini ve değerlendirmelerini aktaran Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, “TYT süresinin 30 çağ uzatılması adaylar düşüncesince avantaj. Geçmiş zamanlarda ö?

Uzmanından sonuç YKS uyarıları
15-06-2022 10:02

Üniversite sınavına izlemsel eyyam kaldı. Hem senelerce bu imtihan düşüncesince etkin öğrenciler düşüncesince tıpkı zamanda onların başarısını dört gözle gözleyen veliler düşüncesince tavsiyelerde ve değerlendirmelerde mevcut Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt başkaca bu sene sınavla ilgilendiren meydana getirilen değişikliklere de değindi. Öğrencilerin baraj puanının kaldırılması kararı “daha çetince birlikte imtihan olacak” düşüncesinin kusur bulunduğunu aktaran Adil Kurt başkaca TYT'de uzatılan müddet ile ilgili, “çok şişman avantaj” dedi.

“TYT düşüncesince tekrara lazım yok, AYT düşüncesince çelimsiz madde özetlerine bakılabilir”

Öncelikli alegori sınava artan sonuç birlikte iki günde öğrencilerin öğüt çalışmalarını adım adım azaltmaları icap ettiğini kail Adil Kurt başta TYT adına AYT çelimsiz madde tekrarının muhtemel olabileceğinin altını çizdi.

Kurt hem öğrencilere tıpkı zamanda velilere vermiş bulunduğu tavsiyelerde şunlara toprak verdi:

“Bu imtihan evveli zamanlardan ayrımlı olmayacak. Ayrıca bu sınavların temelinde tanzim bulunduğu düşüncesince soruların çetince yada hazırlop olması tek ehemmiyetli değil. Bu sebeple adaylarımız artan devir içinde hâlâ ilkin girdikleri sınavlarda çözemediği soruların hal videolarını kesinlikle izlemeliler. Eksik bulunduğu noktaları hakeza tamamlamalılar. TYT düşüncesince gene yapmalarına lazım yok. AYT bilgiye mebni bulunduğu düşüncesince çelimsiz madde tekrarı yapabilirler. Cumartesi gününe denli adaylar çalışmalarını adım adım azaltsınlar. Mutlaka cuma namazı haset gireceği okullara gidip bakarak önden neresi bulunduğunu görsünler. Veliler öğrencinin kaygısı arttırılmamak düşüncesince sınavla ilgilendiren sohbetlerden kaçınmalı” dedi.

“Baraj kaldırıldı imtihan zorlaştı” algısı yanlış

Bu sene üniversitesine sınavına bağlı tadilat üzerine da değerlendirmelerde mevcut Kurt, baraj puanının kaldırılmasının kararı alegori hâlâ çetince birlikte imtihan olabileceği düşüncesinin temelsiz bulunduğunu söyledi. Kurt, “Baraj puanı kaldırıldı boydak tıp, mühendislik derece baraj puanları bire birlikte kalıyor. Öğrencilerimiz ‘baraj puanı kaldırıldı, sınava giren mektepli arttı, imtihan soruları baş döndürücü çetince olacak.' Algısına kapılamamalı. 2022 YKS evveli sınavlardan ayrımlı değil. Her sene sınavların mahsus birlikte formatı vardır. Geçen sene aritmetik zordu ihtimal bu sene Türkçe çetince olabilir. Hangi dersin çetince bulunduğu bilemiyoruz. talebe sınava girdiğinde sınavın çetince yada hazırlop bulunduğunu ansızın en birlikte tomar neti meydana getirecek halde imtihanı dobra yönetmesi gerekiyor. Eğer Türkçe bölümünde yukarı üstüne üstlük 3-4 istifham yapamadığında bilsin ki bu departman zor olsa lazım boydak hemen ona değil tamamı Türkiye'de sınava giren her insana zordur. Dolayısıyla netlerle değil yüzde epizot sınavın çetince yada hazırlop olmasını etkilememektedir” dedi.

“Sürenin uzaması baş döndürücü şişman üstünlük oldu”

Kurt laflarına şöyleki bitmeme etti; “TYT'de sürenin 165 dakikaya çıkmasının öğrenciye baş döndürücü şişman birlikte pozitif yanları olacak. Sayısal alandan sınava giren öğrenciler matematik, hile ve Türkçe'den istifham çözüyor boydak gayrı bölümlere vakitleri kalmıyordu. Şimdi bu şansa sahipler. 1 gün sorusu ile 1 aritmetik sorusu eş değerdedir. mesela birlikte mektepli 35 aritmetik sorusu yapar 5 kıta hâlâ çetince suali gerçekleştirmek adına gidip gün sorusu yaparak 40 nete ulaşabilir. Ya da gayrı alanlardan istifham çözerek de netini arttırmış olur. 165 dakika baş döndürücü ehemmiyetli birlikte avantajdır. Bu pozitif yanları dobra kullanırsa adaylarımız sınavda çalışmalarının karşılığı bulunan başarıyı almış olurlar.”

Eski TYT puanı ile bu sene sonuç kere YKS başvurusu yapılacak

Kurt başkaca birlikte evveli senenin TYT puanı ile YKS başvurusu imkanının bu sene sonuç kere uygulanacağını hatırlatarak, “TYT'de 200 benek boyun kemiksiz düzlük öğrenciler, YKS'ye müracaat şartı ile TYT puanını kullanabiliyordu. Ancak bu sonuç kere uygulanacak. ÖSYM'nin sonucuna layıkıyla 2022 YKS'den itibaren tahsil edilen TYT 200 ve boyun puanlar birlikte ahir sene kullanılamayacak” dedi.

“Bu sene Türkçe çetince olabilir”

Sürenin uzatılmasına eş bedel alegori bu sene Türkçe dersinin az buçuk hâlâ çetince olabileceğini anlatım fail Kurt, “Soruların külfet dereceleri gelişigüzel sene değişebiliyor. Geçen sene aritmetik zordu gelecek senelerde hikmet yahut dirim bilimi de çetince olabilir. Ama bu sene imtihan süresinin uzatılması ile koşut alegori Türkçe'de kıraat soruları artabilir ve Türkçe çetince olabilir. Öğrencilerimiz paniğe kapılmadan imtihanı bitirmelidir. Sınavı dobra komuta etmek gerekiyor. TYT'nin esas ilkesi soruları akıllıcasına okuyabilmek ve istifham içindeki tamamı detayları akıllıcasına kullanabilmektir. Ancak AYT'de ilmî bilim gerekiyor. Her dersteki terimlerin ne derk geldiğini o detayları nite kullanacağını ilmî kıymetlendirme kullanarak yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Her sene derslerin külfet oranları değişiyor”

ÖSYM verilerine layıkıyla sene bazında YKS'de derslerin külfet dereceleri ile ilgilendiren de yorumlarını aktaran Kurt, “TYT sorularında devir hin birtakımı dersler çetince birtakımı dersler ise hazırlop soruluyor. Türkçe imtihanı 2018,2019 ve 2020 senesinde mahsus birlikte düzenle gitmiş 2021 senesinde hâlâ da kolaylaşmıştır. Matematikte ise 2021 senesinde hâlâ çetince birlikte imtihan olmuş. Fen sorularının 2018'de kolay, 2019'da zor, ahir senelerde ise az buçuk hâlâ kolaylaştığı gözleniyor. Öte taraftan sabık sene hem TYT'de hem AYT'de eksiksiz derslerin içinde aritmetik dersi hâlâ çetince reşit ve çizge de hâlâ aşağıya akıllıcasına inmiştir. O nedenden dolayı imtihanı belirleyen aritmetik olmuştur. Grafiklere baktığımızda öğrenciler ne derste ne sorulacağını ansızın en birlikte tomar neti emisyon çalışsınlar” niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler