USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde kuralar çekildi

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonu fikstür çekimi Riva'da gerçekleştirildi. Türk futbolunun esaslı kulüplerinden Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, tarihlerinde evvel kere Turkcell Kadın Ligi'nde bökelik düşüncesince uğraş ederken öncesiz raki

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde kuralar çekildi
09-12-2021 14:04
Türk ayak topu tarihinde ‘4 büyüklerin' geçmiş el şampiyona savaşı vereceği Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin startı fikstür çekimiyle verildi. TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde meydana gelen fikstür çekimiyle 24 takımın karşılaşma programı anlaşılan oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ile Trabzonspor'un da toprak alacağı ligde cümbüş 18 Aralık'ta oynanacak maçlarla başlayacak.

Fikstür çekimine eklenmiş bulunan TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, “Geçtiğimiz zaman TFF Yönetim Kurulu ve sponsorumuz Turkcell'in iri destekleri, kulüplerimizin özveren yaklaşımları, keyif çalışanlarımızın meslek harcamaları ve TFF mensuplarının koyu gayretleri ile oynattığımız Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi, eş futbolu açısından adeta müşterek milat oldu. Karşılaşmaların aktif yayınlanması eş futbolunun bilinirliğini ve bu branşa bulunan merakı ağırbaşlı miktarda artırdı.

Bunun indinde bu dobra organizasyonu gören kulüplerimizi eş futbolu dünyasının süresince toprak almaları düşüncesince tetikledi. Bu gelişmeler sonucunda dakika 24 takımlı Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin kura çekimi düşüncesince müşterek araya geldik. Futbolumuzun 8 seçme kulübünün elan aramıza alınması devlet verici. Sporseverlerin heyecanla beklediği acemi sezonun yararlı olmasını diliyorum. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin başlaması Milli Takımlarımıza da iri ulama sağlayacak. Türkiye'de eş futbolunun gelişimi düşüncesince himmet sağlayan her insana teşekkürname ediyorum" ifadelerini kullandı.

“Turkcell Kadın Ligi'nde zamanı müşterek zaman bizi bekliyor”

‘4 büyüklerin' de toprak alacağı 24 takımlı eş ayak topu liginde, acemi müşterek zamanın başlayacağının altını çizen Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar, “TFF ile iş donanmasına değişik manalı müşterek gündüz bulunan 8 Mart'ta Kadın Futbol Süper Ligi'ne dayanak vereceğimizi açıklamıştık. Bunu yaparken rüçhan amacımız; TFF ile eş futbolunun gelişimine ulama iletmek ve dünya geneline yayılmasına dayanak olmaktı. Bu sezon, Beşiktaş'la baş başa Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kabil iri kulüplerimizin yanı esna Türkiye'nin ciharıyek yanından eş ayak topu takımlarının da bu ligde toprak alması bizi sonuç aşama heyecanlandırıyor ve bahtiyar ediyor. Bu dobra tablonun ortaya çıkmasına ulama sağlayıcı topu topu kulüplerimize teşekkürname ediyor, acemi sezonda başarılar diliyoruz” sanarak konuştu.

Toplam 24 ekipman şampiyona düşüncesince savaşım edecek

Geçen zaman Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde savaşım fail 16 ekipman ile en fevk hevesli ligde mevcut kulüpler arasından kriterleri sağlayıcı ve lige iştirak başvurusunda mevcut 8 takımın katılımıyla 24 takımın toprak almış olduğu sezonda ekipler geçmiş namına 12'li 2 gruba ayrılacak. Çift devreli lig usulü halinde oynanacak ekipman mücadeleleri böylece geçmiş 4 sırayı düzlük ekipler play-off turuna yükselmeye doğruluk kazanacak. Türkiye şampiyonu olacak ekipman ise biricik maçlı eliminasyon sistemiyle oynanacak turlar sonundaki finalle anlaşılan olacak ve ülkemizi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde anabolizma ika hakkını kazanacak.

Kura çekiminin peşi esna ligde oluşan gruplar ve geçmiş hafta programları şöyle:

A GRUBU

Ataşehir Belediye Spor
Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı
Karadeniz Ereğli Belediye Spor
Fatih Vatan Spor
1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü
Kocaeli Kadın Futbol Kulübü
Ankara BB Fomget Gençlik ve Spor
Kireçburnu Spor Kulübü
Amed Sportif Faaliyetler
Fenerbahçe
Hatayspor
Altay

B GRUBU

Konak Belediye Spor
Trabzonspor
ALG Spor
Bitexen Adana İdman Yurdu Spor
İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor
Kayseri Kadın Futbol Kulübü
Dudullu Spor Kulübü
Hakkarigücü Spor
Galatasaray
Fatih Karagümrük
Sivasspor
Çaykur Rizespor

İLK HAFTA MAÇLARI

A GRUBU

1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü - Karadeniz Ereğli Belediyespor
Ankara BB Fomget Gençlik ve Spor - Kireçburnu Spor Kulübü
Amed Sportif Faaliyetler - Hatayspor
Altay - Fatih Vatan Spor
Kocaeli Kadın Futbol Kulübü - Ataşehir Belediye Spor
Beşiktaş Kadın Futbol Takımı - Fenerbahçe

B GRUBU

Galatasaray - Sivasspor
Fatih Karagümrük - Çaykur Rizespor
Hakkarigücü Spor - Kayseri Kadın Futbol Kulübü
Bitexen Adana İdman Yurdu Spor - Trabzonspor
Konak Belediye Spor- ALG Spor
İlk Adım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor - Dudullu Spor Kulübü

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler