USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Trabzonspor’da savunma ve hücum sanatı

Geçtiğimiz zaman Trabzonspor'un ekip savunmasındaki başarısı ön plana çıkarken, bu zaman ise hücum hattındaki zenginliği ile rakiplerine avantaj sağlıyor. Hem hücum hattında, aynı zamanda savunmada beraberce akıntı fail müşterek ekip kurmayı hedefleyen Teknik Direktör Abdulla

Trabzonspor’da savunma ve hücum sanatı
05-10-2021 12:29

Süper Lig'de, bu mevsim minimum gol yiyici dört kadro ortada arazi düzlük Trabzonspor'da gol yiyecek payı nısıf yarıya düştü. Karadeniz ekibi, geçtiğimiz mevsim Abdullah Avcı'nın görevde bulunmadığı önceki 8 haftalık kısımda 10 gol atıp 15 gol yerken, nakıs 5 ortalamaya sahipti. Bu mevsim ise 16 gol buldu ve ağlarında 8 gol görerek, pozitif 8 ortalamayla için bitmeme ediyor.

10 Kasım 2020'de göreve mevrut Abdullah Avcı ile baş başa ligde iri ortak çıkışa güzeşte Trabzonspor, bu mevsim ise şampiyonluğun en iri adaylarından bir tanesi namına önceki tam arazi alıyor. Geçtiğimiz mevsim iri ortak aksiyon ortaya koyan bordo-mavililerde, kadro savunması ön plana çıkmıştı. 13 maçta kalesini gole kapatan bordo-mavililer, 17. bayağı gelip ligi 4. tam tamamlamıştı.

Savunmada ve hücumda denge

Geçtiğimiz mevsim kadro savunmasıyla ön plana çıkan Trabzonspor, bu mevsim hücum hattında durum zenginliği ile uyanıklık çekiyor. Hem hücumda bununla müşterek savunmada baş başa akım fail ortak kadro kurmayı hedefleyen Teknik Direktör Abdullah Avcı, Süper Lig'in 8. haftası geride kalırken, bu erek doğrultusunda çağ geçtikçe taşları adına koyuyor. Karadeniz ekibi, bu mevsim ligde 16 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü. Bordo-mavililer, 2 maçta kalesini gole kapatırken, 6 yarışmada ise bunu başaramadı.

Konyaspor ve Alanyaspor örneği

İH Konyaspor ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında Trabzonspor'un hem savunmadaki bununla müşterek hücum hattındaki tesiri ön plana çıktı. Bordo-mavili takım, dü maçta da 10 insan savaşım etmesine karşın sahadan beraberliklerle ayrıldı.

6 aktör 16 takımdan elan çok gol attı

Trabzonspor'da bu mevsim 6 aktör golle tanıştı. Bordo-mavililerin gol yollarındaki sansasyonel adları Bakasetas (5) , Nwakaeme (4), Cornelius (3), Gervinho (1), Djaniny (1) ve Hamsık (1), Süper Lig'de savaşım fail 16 takımdan elan çok gol attılar. Bordo-mavililerin gol ayakları 15 gol bulurken, 1 golü ise rakip aktör öz kalesine atmıştı.

Ligde Fenrebahçe ve Konyaspor 12 gol, Altay 15 , Karagümrük ve Adana Demirspor 14, Galatasaray 13, Kayserispor ve Gaziantepspor 10, Sivasspor 11, Antalyaspor, Başakşehir ve Kasımpaşa 8 gol, Malatyaspor ve Göztepe 7, Çaykur Rizespor 6, Giresunspor 3 gol kaydetti.

Gökmen Şahin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler