USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Trabzonspor'da bireysel performanslar kadro istikrarını etkiledi

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de geride küsurat 13 haftada fevk caba ayrımsız kadroyla sahaya çıkamadı. Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın nazarıitibar çekmiş olduğu bireysel performanslar kadro istikrarını da etkiledi.

Trabzonspor'da bireysel performanslar kadro istikrarını etkiledi
14-12-2022 15:06

Trabzonspor, Süper Lig'de oynadığı 13 maçta, önceki 11'de ayrımlı isimlerle sahaya çıktı. Bordo-mavililer, geçtiğimiz mevsim yakaladığı kadro istikrarını ise bu mevsim geride artan kısımda tutturamadı. Transfer dolayısıyla yaşanmış bulunan değişimler, aktör sakatlıkları ve acemi arayışlar bordo-mavililerde kadro istikrarının önü geçti.

Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig'de önceki maçında deplasmanda oynadığı ve 2-0 yenmiş etmiş olduğu İstanbulspor karşılaşmasına şu 11'le çıkmıştı:

"Uğurcan Çakır - Larsen, Dorukhan Toköz, Vitor Hugo, Eren Elmalı - Siopis, Visca, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Trezeguet - Cornelius"

Tüm hesaplar değişti

Ligin 2. haftasında ise Hatayspor'u mihman fail Karadeniz ekibi; Uğurcan Çakır, Larsen, Denswıll, Hugo, Eren Elmalı, Siopis, Vısca, Bakasetas, Doğucan Haspolat, Cornelius ve Trezeguet'li ekibe sahaya çıkarken, Vısca bu maçta yaşamış olduğu pot sonrası etraflıca müddet sahalardan ayrı kaldı.

Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig'de önceki 2 haftayı kayıpsız geçerken, önceki 4 hafta önceki 11'de sahaya çıkan Cornelius'un aniden ayrılığı ve ondan sonra ise Dorukhan Toköz'ün sakatlığı Karadeniz ekibinde topu topu hesapların baştan yapılmasına bozukluk oldu. Kemik ekibinden 3 oyuncuyu çelimsiz müddette kaybeden Teknik Direktör Abdullah Avcı, acemi oyuncuların uzlaşma dönemleriyle ilgilendiren de dava yaşadı.

Savunma ve atılım hattı oturmadı

Geçtiğimiz mevsim savunmada ve atılım hattında istikrar ele geçiren Trabzonspor, bu mevsim ise bire bir istikrarı sağlayamadı. Bartra, acemi takımıyla 4. haftada 11'de sahaya çıkarken, Vıtor Hugo ile baş başa uzlaşma mizan noktasında eksiklikleri sürüyor. Savunmanın solundaki ad Eren Elmalı ise takımın en muvazeneli oyuncusu oldu. En etraflıca müddet sahada artan Eren, ulusal takımın da şeklini tuttu. Larsen ise forma giydirilmiş olduğu maçlarda performans adına istifham göstergesi bıraktı.

Trabzonspor'da Cornelius'un takımdan ayrılmasından sonradan atılım hattına para aktarımı edilen Umut Bozok ve Gomez ise Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasına 11'de baş başa başladılar. Deplasmanda oynanan maçta Trabzonspor, rakibi Adana Demirspor'a 3-2 yenmiş olmuştu. Karadeniz kadrosu Umut ve Gomez'den beklediği bireysel performansları ise elan yakalayamadı.

Bireysel performanslar

Geçtiğimiz mevsim tahsil edilen şampiyonlukta hisse sahibi bulunan Djaniny ise bu mevsim 9 maçta forma giydi. Henüz ligde golü namevcut değerli oyuncu, 4 pik 11'de başlarken, elden 1 maçın 90 dakikasını tamamlayabildi.
Savunmada geçtiğimiz mevsim ehemmiyetli işler önleyen Denswil de bu mevsim bu görüntüsünden ırak duruyor. Ligde 10 maçta fariza düzlük 29 yaşındaki oyuncu, 4 müsabakaya 11'de başladı ve dü maçın 90 dakikasını bitirebildi.
Yaşadığı sakatlıklar dolayısıyla bu mevsim mergup performansı ortaya koyamayan bordo-mavililerin kuzey oyuncusu Marek Hamsik de bu mevsim 90 ahit karşılaşma tamamlayamayan adlardan biri. 9 karşılaşmada forma giyen Hamsik, 7 pik 11'de başlamasına karşın 90 dakikalık dubara çıkaramadı.

Sezon başlangıcında takıma eklenmiş bulunan Doğucan Haspolat, tam performansı bir muhtelif yansıtamayan oyuncuların başlangıcında geliyor. 5 mücadelede oynayan Doğucan, 2 pik 11'de başlamasına karşın 90 ahit sahada kalamadı. Yusuf Yazıcı da fariza almış olduğu 4 maçın 2'sine 11'de başladı ve 90 ahit süresince müddet alamadı.

Gökmen Şahin
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler