USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tatilde Dünya’yı kurtaralım

Öğrenci ve öğretmenlerin; okullarda buluşmuş olduğu ortak zamanın akıbet ibret zili çalıyor. Yarıyıl tatilinde birinci sınıf saat geçirmenin önemine yer veren Barış Sezgin, “Öğrenciler tatilde sevdikleriyle beraberce gani çokça doğada saat geçirebilir. Bunun yanı esna Dü

Tatilde Dünya’yı kurtaralım
18-01-2022 12:18

Online eğitimle bitmeme fail 1,5 salname sürenin arkası sıra bu sene okullarda öğretmenleri ve arkadaşları ile buluşan öğrenciler evvel zamanın sonuna geldi. 2021-2022 terbiye tedris sürecinin evvel yarıyılı 21 Ocak Cuma haset sona eriyor. Öğrenciler dü haftalık tatilin arkası sıra 7 Şubat'ta ikinci çağa başlayacak.

Eylül ayında iri ortak sevinçle okullara koşan öğrencilerin iyi ortak tatili doğruluk ettiklerini kail Uğur Okulları PDR ve AR-GE'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin “Dijital terbiye platformları sebebiyle öğrenciler bundan sonra bilimsel nitelikli gelişimlerini hem beniz yüze bununla beraber online platformlarda sürdürebiliyorlar. Ancak bu sene meslek zarfında buluşma; öğrencilerin sosyal, romanesk ve fiziki inkişaf alanlarındaki eksikliğin giderilmesi ilişkin ehemmiyetli ortak dayanaklık eylemek oldu. Bazı öğrencilerde bilimsel nitelikli manada yaşanmış bulunan eksiklerin de telafisi ile öğrenciler beniz yüze tahsile intikal periyodunu başarıyla tamamlamış oldular. Bu zamanın en ehemmiyetli kazanımları; öğrencilerin okullarına dönüşleri, hile oynama isteklerini karşılamaları, evde uygulayım bilimi kullanımına sınırlar konulması, emektar öğüt ve meslek düzenlerine dönülmesi diyebiliriz. Ayrıca öğrencilerin duygularını paylaşıp bilimsel nitelikli yönden gelişme göstermesi motivasyonlarını ve muvaffakiyet düzeylerini arttırdı. Bu hali topu topu gözyaşı kademelerinde gözlemledik. Öğrenciler tatilde zarifçe dinlenip, ikinci çağa şimdi motive ergin şekilde başlayacaklar” dedi.

Başarılar motive edilmeli
Bugünün karne haset şekilde değil, art ihbarname haset şekilde değerlendirilmesi icap ettiğini tamlayan Barış Sezgin, "Başarılı ve başarısını geliştirmesi müstelzim öğrencilerimiz var, mutluluklar ve hüzünler iç içe. Aileler bu bir vaziyete vakıa şekilde bakıp çocuklarına akilane art bildirimler vermeli. Başarıları motive eylemek icap ettiğini düşünüyorum. Ayrıca karneye yaklaşımda, yargılayıcı sıfır ortak değerlendirmede bulunulmalıdır. Ebeveyn şekilde yaklaşımımız bireyi hayat hedefine, alçalma etmiş yer aldığı konulara, çelimli yer aldığı alanlara yönlendirmektir. Bilmeliyiz ki çocuğumuz o nottan ibaret değildir” diyerek konuştu.

Yarıyıl tatilinde öğrencilere hem sevinçli sayaç nakil bununla beraber zorlandıkları mevzularda öğüt tekrarı yapmaları önerisinde mevcut Sezgin “Karne tatilini dişi kılabilmenin nice yolu var. Henüz kıraat ve yazmayı öğrenmemiş bulunan meslek evveliyat kademesindeki öğrenciler düşüncesince harfleri tanıyacakları, kelimelerle tanışacakları ayrışık aktiviteler uygulanabilir. Örneğin; evde hazırlanmakta bulunan hile hamur harcını temas duyusunu harekete geçirirken, pertavsız ve dürbünler sebebiyle rüyet duyusu ile araştırı becerileri gelişecektir. Tatil süresince ailelerin çocuklarına işaret okumaları hem kognitif gelişime bununla beraber lisan gelişimine ehemmiyetli katkılar sağlayacaktır. Çocukların şimdi baş döndürücü doğaya döndüğü ve tabiat zarfında yapılacak yürüyüşler, at binme kabilinden etkinliklerle akım etmeleri de sağlanmalı” dedi.

Lise ve darülfünun sınavına hazırlanmakta bulunan öğrenciler düşüncesince ise tatillerin hem rahat eylemek bununla beraber eksikleri bertaraf eylemek yerine ortak punt bulunduğunu tabir fail Sezgin laflarını şu şekilde sürdürdü:

“Özellikle sınava tedbir senesinde bulunan 8. ve 12. dershane öğrencilerimizin okuldan baş döndürücü kopmadan fakat tatilde de derse yoğunlaşarak sıkılmadan, rahat ortak proses yaşamaları önemli. Sınav hazırlığı sürecinde öğrenciler menfaatlerini ferdî ortak konkur zarfında hissettikleri düşüncesince öğrencinin bireysellikten sıyrılması yerine kadro emekleri yaptırılabilir. Bunun düşüncesince dostlarıyla yahut ailesiyle kutu oyunları, takip ve kadro oyunları oynama kabilinden kadro bilincini güçlendirecek faaliyetlerde bulunulabilir.”

Doğayla telaki ve öz kıymetlendirme düşüncesince fırsat
Uğur Okulları terbiye uzmanlarının, sevinçli ve dişi ortak dinlence görmek düşüncesince öğrencilere müteveccih hazırladıkları tavsiyeler şu şekilde sıralanıyor:

Ailenizle baş başa en baş döndürücü alçalma ettiğiniz bölgeleri gezebilir yahut gitme olanağı bulamadığınız bölgelere düşsel ortak gezi düzenleyebilirsiniz. Hayal ettiğiniz yerle alakalı araştırı yaparak hem acemi şeyler öğrenip bununla beraber sevinçli devir geçirebilirsiniz.

Dünya'yı siper bilinciyle evindeki atılmış malzemelerden hayır mahsulat kasten içerikleri hem ailenize bununla beraber arkadaşlarınıza anlatabilirsiniz.

Arkadaşlarınız ve ailenizle baş başa tabiat yürüyüşü yapabileceğiniz rotalar belirleyebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla baş başa fotoğraflı ortak dinlence günlüğü tutup, acemi devre başladığında çapraz paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Okuduğunuz kitapların ve izlediğiniz filmlerin ortak listesini oluşturabilirsiniz. Hatta ihtimal kendinize ilgilendiren beyaz perde ve işaret blogları hazırlayarak, arkadaşlarınıza önerebilirsiniz.

Ailece acemi ortak lisan öğrenmeye başlayabilirsiniz.

İklim krizine müteveccih meydana getirilen emekleri inceleyip arkadaşlarınız ve ailenizin yardımıyla siz de hisse senedi planları yapabilirsiniz.

Aile bireylerinin hepsinin ortak arada bulunmuş yer aldığı saatlerde topu topu teknolojik taşıt ve gereçlerden ırak ortak devir geçirerek geleceğe ilişkin lakırtı edebilirsiniz

Arkadaşlarınız yahut fasile üyeleri ile baş başa acemi aş damı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.

Öz kıymetlendirme yapabilirsiniz. Derslerde kem kaldığınız mevzuları yeniden edip, testler çözebilirsiniz.

Gelecekte seçmeyi hedeflediğiniz meslekle alakalı tetkikat yapabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler