USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sumudica: "Deliler gibi ocak ayındaki transfer sezonunu bekliyorum"

Spor Toto Süper Lig'de fevk fazladan 3 yenilgi düzlük Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Marius Sumudica, kendisinden geçmiş meydana getirilen transfer politikasını eleştirerek, "6-7 oyuncumuzun kalitesi Süper Lig kalitesinde değil. Bunu hacısı hocası biliyor. Ben deminden ne başk

Sumudica:
24-11-2021 16:59

Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdüren Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Marius Sumudica, kendisinden evvela meydana getirilen transferlerin hata bulunduğunu söyleyerek, önceki yarının bitimini beklediklerini belirtti.
Antrenman evveliyat matbuat personellerinin sorularını cevap veren Rumen beceri adam, geride artan Giresunspor mağlubiyeti ile ilgilendiren oyuncularının eksikliğinden çağ vurdu. Takımda sakatlıkları mevcut oyuncuların baş döndürücü bulunduğunu tamlayan Sumudica, maçın hakemi Cüneyt Çakır'a da sitem etti. Türkiye'nin en güzel hakemlerinden bir tanesi yerine yayınlanan Cüneyt Çakır'ın kendilerine huzur tek halde adil davrandığını düşündüğünü tamlayan Sumudica, “Bizim yandan kimesne bunun üzerine konuşmadı. Tamam Karim Hafez'in icra ettiği penaltıydı lakin Miraç'ı yere düşürdüler, müşterek firikik pozisyonumuz vardı, Adem'e meydana getirilen müşterek faul vardı. Kimse konuşmadı. Malatyaspor ıvır zıvır müşterek ekipman değil, hacısı hocası ıvır zıvır müşterek ekipman gibi görüyor. Anadolu ekibi olabiliriz lakin kimesne Malatya'yı ıvır zıvır görmesin. Bir Galatasaray müsabakasını haftalarca konuşulabiliyorsa Malatya'yı 10 dakika üstelik konuşmadan geçebiliyorlar. Ben buna karşıyım. Biz de şişman ekipler gibi değme gündüz buraya geliyoruz, futbolcularımız da değme gündüz onların futbolcusu gibi çalışıyor. Buradaki personel de onlarınki gibi çalışıyor, hacısı hocası aş parası düşüncesince buraya geliyor. Burada futbolcularımız arak döküyor, günlerce, haftalarca idman yapıyor lakin sunulan hata müşterek karardan çevre kaybedince bu can sıkıcı oluyor" diyerek konuştu.

Futbolda hak olmasını istediğini tabir fail Sumudica, bu hafta alanlarında oynayacakları Galatasaray maçında değme dü tarafın da futbolu ile konuşulmasını istediğini dile getirdi.

Kendisinden evvela meydana getirilen transfer çalışmalarına da göndermede mevcut Sumudica, "Ben Adana Demirspor ve Altay maçında mükemmel kol ile çıktım. Daha sonradan biraz oyuncunun sakatlanması ve ulusal takıma gitmesiyle anlaşılan gerçeklerle yüzleştim. Bu bizim gizliliğimiz, mahremimiz baş döndürücü da bahsetmek istemiyorum lakin şurası beyan etmek istiyorum. Bazı yerlerde Sumudica'nın kalitesi üzerine konuşuluyor. Bu benim kalitem değil, oyuncularımı da alıcı uğrunda kötülemedim halen de kötülemeyeceğim lakin birtakımı gerçekleri de görmemiz lazım. 6-7 oyuncumuzun kalitesi Süper Lig kalitesinde değil. Bunu hacısı hocası biliyor. Ben demin kesinlikle farklılık yapacağım, kesinlikle oyuncumu rotasyona götüreceğim, dinlendireceğim? Deliler gibi ocak ayındaki transfer sezonunu bekliyorum. Başkanla konuştuk, 5-6 aktör transfer edeceğiz. Daha sonradan Malatya yukarılara oynayacak" halinde konuştu.

Kulüp Başkanı Adil Gevrek ile de bunları danışma ettiklerini dile getiren Sumudica, şunları söyledi:
"2. Lig, 3. Lig'deki aktörleri buraya getirerek Süper Lig'de rastgele müşterek nitelik beklenemez. Tabi ki Malatyaspor da gençleri kullanmak, kader özgülemek arzuladı ihtimal lakin bence seçimlerinde yanıldılar. Ama bunu düzelteceğiz, hocanın rolü bunları düzeltmektir. Bunları danışma ederiz başkanla. Gerçekleri de beyan etmek lazım, değme şeyi saklayamayız elden gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Bizim Süper Lig'de ikamet etmek düşüncesince minimum 8 oyuncuya ihtiyacımız var. Ben ferahlığı muhip müşterek sarıklı değilim, buraya da mal düşüncesince gelmedim. Bu kulübü kurtarmak, araştırma görevlisi peyda etmek düşüncesince geldim. Benim 20 salname kariyerime bakarsanız tek devir grup düşmeye oynamadım. Burada yaşananları aldığımız sonuçların da bana yüklenilmesini istemem, bu nedenle bunları açıkladım. Ocak ayından sonradan yapacağım transferler ile biçimsiz neticeler alırsam o devir karşıma gelin, değme şeyi söyleyin. Ama şu anda ego elimdeki oyuncularla elimden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyorum. Giresun maçında 5-6 oyuncum yoktu, hâlâ sonradan çalıştığımız organizasyonları sahaya yansıtamadık. Onlar müşterek ceza vuruşu ile maçı kazandılar. Yani elimde materyal bulunmayan lakin ego takımıma aşındırmak gerçekleştirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ki?"

Nurettin Soykan Tesisleri'nde bitmeme fail antrenmanlarda sabık hafta sakatlığı zımnında şekil giyemeyen Tetteh takımdan ayrı çalışmalara başlarken, futbolcular bu hafta alanlarında Galatasaray'a huzur galip gelmiş şekilde biçimsiz gidişata dur erişmek istiyor.

Erdal Akbuğa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler