USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'VAR kayıtları açıklandıysa artık devam etmeli'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, VAR kayıtlarının açıklamasıyla ilgilendiren kendisine meydana getirdiği açıklamada, "Bir şeyi açtılar, açıkladılar ve devam etmeliler. Şu saatten sonradan arka fark etmek de zor. Açılmamalıydı lakin artık devam etmeli. Her maçın k

Şenol Güneş: 'VAR kayıtları açıklandıysa artık devam etmeli'
04-01-2023 15:06
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında branşında oynayacağı Kasımpaşa müsabakasını hazırlıklarını sürdürürken, Teknik Direktör Şenol Güneş, basına açık namına gerçekleşen antrenmanda açıklamalarda bulundu. Her maçın eleştiri ve ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Güneş, "Lig müşterek yarışma ve derinliğine müşterek maraton. Birçok karşılaşma mevcut elan devir olmadı. Sürekli uğur boncuğu ekip bitik gitmez, sonsuz elleme gitmez. mühim bulunan düşüşlerde nokta kaybetmemektir. Gaziantep maçında 2 nokta kaybettik, aldatmaca tempomuz düşüktü lakin kazanabilirdik. Sonrasında Adana Demirspor müsabakasını kazandık. Kasımpaşa maçına hazırlanıyoruz. mühim bulunan aldatmaca felsefemizi geliştirebilmek. Puan açısından götürümlü olacak halde da değiliz. Kaybedilen puanlar arka gelmiyor. Kasımpaşa maçıyla müşterek sıkı gerçekleştirmek istiyoruz. Adana Demirspor maçının arkası sıra 3 nokta kabul kılmak istiyoruz. Takımın umumi vaziyeti iyi. Kerem Atakan Kesgin, Salih Uçan, Oğuzhan Akgün ve Ghezzal'ın vaziyetleri negatif görünüyor. Salih daha takıma katılmadı, Kerem ayrı çalışıyor. Çok ağırbaşlı değil lakin 3-5 gündüz sürebilir. Bugün idmanda sıfır Weghorst'un ehemmiyetli müşterek vaziyeti yok. Dinlenmesini istedik ve özelliğine bakacağız. Takımın umumi namına mevsim başından buyana bulunmuş yer aldığı yerden kimesne kıvançlı değil. Bunu üst boşaltmak düşüncesince çalışıyoruz ve eldeki oyuncuların da buna elleme yanıt verdiğini düşünüyorum. Bu maçtan 3 nokta alırsak doğacak düşüncesince elleme olacağını düşünüyorum" niteleyerek konuştu.

"Masuaku gayrı oyuncular kabilinden bizim oyuncumuz"

Siyah-beyazlıların sol berk oyuncusu Arthur Masuaku ile ait çıkan nakil haberlerinin sorulması üstüne tecrübeli uygulayım direktör, "Aynı şeyi söyleyip değişik şeyler konuşuluyorsa, benim yapacağım müşterek nesne yok. Ben düşüncelerimi açıkça söyledim. Gizli müşterek görüşmem olmadı. Bütün oyuncularla ait dediğim şeyler yer aldığı tabir ediliyor. Açık peyda kılmak geçişsiz lakin gelişigüzel şeyi gelişigüzel yerde de konuşmamak lazım. Bazen gizli bölgelere giriyoruz, bu da ülkenin sıkıntısı. Kozmik odadan girip de hakemler odasına, ailenin odasına girerseniz eksiksiz eş değerleri kaybedersiniz. Masuaku gayrı oyuncular kabilinden bizim oyuncumuz. Bugün bakımından Semih'i de çağırdım idmana. Bütün bütünü bizim oyuncularımız. Devre arasına denli eksiksiz aktörleri elleme değerlendireceğiz. Kimin gidip kalacağına ise ben, pakt ve aktör değişmeyen verir. Birlikte değişmeyen verirken de teknik, yönetsel ve hesaplı değişmeyen vereceğiz. Kimin gideceğini ego de yüzdelik 100 bilmem lakin bu hafta kimin oynayacağına tedbir yapıyorum. Bunların içre de Masuaku'nun 11'de olma ihtimali baş döndürücü fazla. Oynattığımız oyuncuyu şu anda göndermiyoruz lakin erte nasıl sonuçlanacağını da bilmiyoruz" halinde konuştu.

"Taraftarlara söyleyeyim, on paralık düşkünlük etmesinler"

'Futbol bilimle eş bedel değildir' diyen Şenol Güneş, "2 artı 2 ara sıra 4 değildir. Bazen ofsayttır ara sıra değildir. Bunlar yoruma açıktır ve tartışılacaktır, o nedenden dolayı el âlem konuşuyor. Fiziksel verileri baş döndürücü elleme bulunan oyuncunun ara sıra sahadaki gayrı verileri elleme bulunmadığı düşüncesince verimi elleme olmuyor. Koşu mesafesi baş döndürücü konuşuldu, hararetli koşulardan bahsedildi. Sonra atletik oyuncular konuşuldu lakin uygulayım de önemli. Dünya Kupası'nda atletik oyuncuların ne denli elleme bulunduğunu anladık lakin gelişigüzel atletik aktör da elleme aktör değil. Yetenekli oyuncunun atletik olması iyi. Özellikle zenci oyuncuların öne çıkmasındaki müşterek faktör buydu. Yeteneğini elleme kullanamayanlar da enerjisini elleme kullandı. Biz de denir ki, yeteneğin var, fiziki enerjisini kullan, mental namına da bunu takımla birleştir. Bunu sağladığın devir elhak gestalt kolay. Masuaku da bunlardan birisi. Geçen yıl yoktu Masuaku. Birçok aktör sabık yıl yoktu, bu yıl var. Biz de gittik ve geldik. mühim bulunan bu kulübün değerli olması, ilkeleri, ilkeleri olan, tarihe kaşe vuran müşterek pakt namına bunu sürdürmesi. Biz bunun müşterek parçasıyız. İşimizin getirmiş yer aldığı salahiyet ve sorumluluklar var. Taraftarlara söyleyeyim, on paralık düşkünlük etmesinler. Ben ‘Sabırlı olun' lafını kullanmayı sevmiyorum. Doğru, prensipli olduğumuz devir bizlere dayanak noktası olacaklar, işlerimizi elleme yapacağız ve son alacağız. Biz kusur işler yaparak son kabul kılmak istemiyoruz. Böyle beyanlarımız olmadı, hakeza yapanlara da huzur çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Haksızlığı doğruluk görüyorsak neyi konuşalım"

2018 senesinde VAR ile ait müşterek lafının hatırlatılması üstüne Güneş, "30 yıl önceye de gidip birtakımı sözlerimi alırsanız onlar da hala geçerli. Dün tün ezanı hasbelkader emektar maçları seyrettim. Trabzonspor'daki maçlarda önde pres, müşterek tane topta attığımız goller var. Şimdi onları söylemeye çalışıyoruz, bizlere yaşlandı diyorlar. O gündüz yaptığımızı bugün siz yapıyorsunuz. Yeni geldiniz, latifçe geldiniz. Haklı kabarmak ehemmiyetli değil. Söylediklerimizi paylaşmak, eş değerde kavuşmak ehemmiyetli olan. Biz bu arada yaşıyoruz. Yönetimi, uygulayım heyeti, oyuncusu, medyası beraberce yaşıyoruz. Burada birbirimizi dövüp antagonizm mı istiyoruz yok ise yârenlik hürmet mı istiyoruz. Menfaat düşüncesince bunu bulunmayan ediyoruz. Aslında bulunmayan ettiğin kendin. Karşı tarafı bulunmayan edersen kendini de bulunmayan edersin. Bugün 4 kibar de Anadolu kulüpleri de Türk futbolunun seçilmiş kulüpleri. Rekabet düşüncesince en iyisini arz kılmak lazım. Gaziantep maçında sözde astık kestik. Mağdur bulunan biziz. Ne kusur yapıldı, yargıcı al yaşlı gösterebilirdi. Açıklaması da yapılmış, vebal yaptı. Bu müşterek kabahat değil hatadır. Hata, yanlışlıkla meydana getirilen müşterek şey. Gördüğünde kusur değişmeyen verdi. Ama rakibin 15-16 faulü var. Bunun içre kılıç hücuma giderken, soluk kartla beraberce atılması müstelzim oyuncular var. Biz ağzımızı açmadık ve mahkum olduk. Kırmızı kartlık konuma denli elhak kılıç elan iyiydik. Bizim aktör da vebal yaptı, provokasyona, tuzağa düştü. Hakem de provokeyi görmüş yer aldığı düşüncesince ölçüm hakkını soluk karttan yana kullandı, bana uyarınca de kusur yaptı. Biz 2 nokta kaybettik. 2 nokta kaybettiğimiz biçimde kabahatli oluyoruz, 3 nokta alıp bizi suçlayanlar oluyor. Haksızlığı doğruluk görüyorsak neyi konuşalım kılıç sizinle. Onun düşüncesince susmakta üstünlük mevcut diyorum. Buradan müşterek nesne çıkmayacak. Diyecekler ki ‘Menfaati var' zira yaşama hakeza bakıyorlar. Hatalarımız elbette ki olacak lakin kabahat işlemeyelim. Şu anda yargıcı camiasını bulunmayan ederiz sonraları bu hakemlerle sürdürmek istiyoruz. O devir ayrıksı müşterek nesne istiyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.

"Bir şeyi açtılar, açıkladılar ve devam etmeliler"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun evvel VAR kayıtlarını açıklamasıyla ait namına ise tecrübeli uygulayım direktör, "Beşiktaş'ın da, Galatasaray'ın da, Fenerbahçe'nin de, Trabzonspor'un da lehine müşterek vebal olması esasen aleyhine müşterek hatadır. 1 hafta evvela Gaziantep maçı oynanmış arkası sıra Adana Demirspor maçına çıkmışız. Şimdi dönüyoruz esasen maça. Tamam gelişigüzel konumu beraberce izleyelim, yargıcı bizlere 1 nokta düşüncesince araştırma görevlisi mı oldu, 2 puana mı bariyer oldu. Bu tip konuşmalarla gayrı maçlara edisyon yapmış olup ortalığı türap yaman etmeye çalışıyorlar. Bunu dedikten sonraları Kasımpaşa maçında nahak yere müşterek değişmeyen verilirse ego tasalı olurum. Şu anda emektar ve toy hakemleri dinliyorum sözde kuralları bilmiyor gibiler. Kuralları kendilerine uyarınca yorumluyorlar. VAR sistemi düşüncesince o nedenden dolayı söylemiştim bu sözü. Bilime uyarınca 2 artı 2 elan 4 eder. Futbolda ise bu son 3 veya 5 olur. Bilimle çözmeye kalkarsanız vebal yaparsınız. Tartışmalı kararlar bulunmaktadır ve bunun üstünden gidersek menfaatler ortaya çıkarsa, o devir kesmek elan iyidir. Bizi niçin bu vakaya eş ettiniz? Beşiktaş'a hayıf yapıyorsun demeye mi çalışıyorsunuz. Biz elhak gerideyiz. Bırakın yakamızı ya. Biz işlerimizi yapacağız. Futbol oynamaya çalışıyoruz. Hakemler, oyunu aceleci oynayanlara müsaade versin. Gaziantep maçında bizlere müsaade vermedi. Mesela önceki serbest vuruş konumu bana uyarınca al karttı. Aynı konumu seneler evvela maksatlı namına bastı niteleyerek halkoyu oluşturanlar vardı. Haksızlık mevcut ise elhak hakemler ukubet alır. Merkeze girip, bu biçimde itibarsızlaştırmak markayı kurtarmaz, batırır. Artık arka fark kılmak de zor. Bir şeyi açtılar, açıkladılar ve devam etmeliler. Şu saatten sonraları arka fark kılmak de zor. Açılmamalıydı lakin artık devam etmeli. Her maçın kayıtları açıklanmalı o zaman. Bu cins konuşmaları da akıllıca bulmuyorum. İşimizi elbette elleme yapmaktayız niteleyerek düşünüyoruz ve bizi de bu cins oyunların içerisine sokmasınlar niteleyerek düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

"Futbolun sahibi hepimiziz"

'Futbolun sahibi hepimiziz' niteleyerek laflarına devam fail Şenol Güneş, "İnsanlar elleme ayak topu eğlenmek düşüncesince mülk veriyor. Yöneticiler, antrenörler, hakemler, kuvvetler ayrılığı içre olmalı. Hepsi engellenmeyen olmalı, zat içlerinde hataların hesabını kesebilmeli. Federasyondan müşterek tane başına bunu bekleyivermek akıllıca değil. Bugün yöneticiler konuşuyor. Ben şu anda konuşurken kusur yaptığımı düşünüyorum. Oysa yöneticilerin kusur yaptığını düşünmesi lazım. İnanın Kasımpaşa maçında dü ekip da elleme ayak topu oynayıp, bunun konuşulmasını istiyorum. Futbolculara da ‘Siz sahada kendinizi konuşturun ki, ayrıksı nesne konuşulmasın' dedim. Akşam Newcastle - Arsenal müsabakasını izledim. Adam 18'e mahkum etti lakin karşılaşma 0-0 bitti. Hakem vebal yapmış oldu lakin bu konuşulmadı. Bu yapılanlardan bildik veya menfaatlenenler mevcut ki, bir tanesi diğerine sezdirmeden edisyon meydana getirmeye çalışıyor. Bu bitik müşterek şey. Sonra bellik kıymeti elleme olsun. Kimse Türk futbolunu ve bellik kıymetini düşürmesin, el âlem zat işini düşünsün. Ben de zat işimi düşünüyorum" dedi.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler