USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'Durumumuz hala sıkıntılı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Alanyaspor karşısında galip gelmelerine karşın şimdi kuşkulanmak istedikleri oyunun birlik oturmadığını ve bunun sonucunda de sıkıntılı bağlam yaşadıklarını söyledi.

Şenol Güneş: 'Durumumuz hala sıkıntılı'
28-01-2023 10:05

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, bölgesinde Corendon Alanyaspor'u 3-0 aşınmış etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, mücadelenin arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Güneş, “Rakibimiz zat özgüveniyle oynayan birlikte dubara formatıyla, topa ehil olan, önde edisyon yapabilen birlikte takım. Maça baktığımızda düşündüğümüz dubara tarzının hepsini denemeye çalıştık. Yağmurlu havada bizim edisyon anlayışımız da işlerimizi kolaylaştırdı. Takımımız dubara içindeydi genelde. Oyunun hakimiydik ancak pozisyonlar verdik. İzleyenler düşüncesince elleme karşılaşma oldu. Genelde yüzdelik 50 topa ehil bulunan Alanyaspor'a yarar iletmek güzeldi. Oyuncuların elleme niyetlerini ortaya koyması ve lehtar kitlesinin sahaya görevdaşlık vermesi ve oyuncuların yanıt vermesi önemliydi. Bizim düşüncesince hem dubara hem 3 nokta sevindirici. Gol yemedik ancak eşya pozisyonlar verdik. Çok işimiz var. 3 nokta müjdeli ancak bitti. Karagümrük maçımız var. Onlar da dinlendi. Sonra Sivas deplasmanı var. Bu 2 karşılaşma önemli, Karagümrük'ün de benzeri dubara anlayışı var” ifadelerini kullandı.

“Şu andaki durumumuz hala sıkıntılı”

Taraftarlara verdikleri destekten ötürü teşekkürname fail Güneş, “Bizim şu andaki durumumuz hala sıkıntılı. Öyle birlikte durumdayız ki hem kol oluşturacağız hem yarışacağız, geriden geliyoruz. Beşiktaş şişman birlikte topluluk ve bu camiayı coşturan taraftar. İşin sahibi de onlar. Biz gelip gidiyoruz, lehtar kaybolmuyor. Samimi yerine hem eleştiren hem takıma ehil çıkan onlar. Futbol oynayıp neticeler da ulaşınca dayanak noktası artıyor. Bunu elan da birlikte tomar heyecanlı duruma getirebiliriz. Taraftara teşekkürname ediyorum. Oyunculara da teşekkürname ediyorum, buna yanıt verdikleri için. Müsabakalar azaldıkça dubara da güzelleşmeye başlıyor. Hala bizim aradığımız yerde değiliz. İşimizin zorluğu bu. Artık rekabetin elan birlikte tomar olduğu, elleme futbolun öne çıkacağı fasıl olacak” halinde konuştu.

“Büyük ekipman rakibe az durum vererek oynamalı”

Oyunun dü kısmını de elleme oynamaları gerektiğine ilgi çekici görmüş geçirmiş çalıştırıcı, “Adana Demirspor maçında iyiydik. Hem oynatmayıp hem saldırı etmeye çalıştık. Konya'da bunu hazırlamaya çalıştık, Kayseri'de zeki oynadık. İlk kısımda ceza atışı gelene denli rakibi çıkartmadan oynamaya çalışıyoruz. Golden sonraları geçmiş konumu onlar yakaladı. Oyuncular değişiyor, bu değişikliğe ahenk sağlamaya çalışıyorlar. Performansı dalgalanan oyuncular var. Bazen rakibe ve oyuna uyarınca yapıyoruz. Bu birlikte senaryo, tutarsa iyi, tutmazsa eleştiriler geliyor. Bugün de yanlışlar var. Büyük ekipman sonsuz adım yapıp, rakibe az durum vererek oynamalı” cümlelerine toprak verdi.

“Baskı rastgele maçta var”

Baskının rastgele maçta bulunduğunu dile getiren Şenol Güneş, “Rahat karşılaşma sanarak birlikte nesne bulunmayan futbolda. Bu oyunun zarfında var. Oynamak, kenara gelmek, on paralık oynamamak derece baskılar var. Bizim sıkıntımız oyun, hâlâ oturmadı. Oyun oturduktan sonraları gene nokta kaybedebiliriz. Bazen nasip iane ayar ancak şansı bırakmak düşüncesince akla yatkın oyunu oynamamız lazım. Öndeki oyunculara işletme yaptırdık. O presle de golü bulduk, durum bulduk. Oyunda aşırı ehemmiyetli işler yaptık. Bunu yaparken arada birlikte geç kaldık. Saiss yoktu, Redmond, Rosier yoktu. Onun da baskısı olacak. O baskıyı yenecek anlayışta olacağız. Galatasaray ve Fenerbahçe bizlere uyarınca önde ancak arkadan Başakşehir, Trabzonspor geliyor. Zaman devir zarfında kopmalar olacaktır. 3-4 nokta farkla ulaşınca rakipler de baskıya girecektir. Fiziksel formu fevk ölçüde derinliğine müddet bitmeme yol açmak çetin olabilir. Bugün oyuncular elan emniyetli oynadılar ancak buna güvenirsek tığ de biteriz” sanarak konuştu.

Sakatlığı mevcut Ghezzal'ın durumunun sorulması dair Güneş, “Antrenmana kontrollü çıkıyor. O da birlik müheyya bulunduğu devir gelecek. Hazır yapılmaksızın oynayan oyuncular riske giriyor. Burada hakikatı yakalamak, ilkeyi benimsetmek de devir alıyor” yanıtını verdi.

“Kimseye spot hükmümüz yok”

Dele Alli'nin performansıyla ait de mütekellim siyah-beyazlıların beceri direktörü, şöyleki konuştu:

“Koşmak düşüncesince burada. Bizim spot hükmümüz yok. Oyuncuyla tartışmadık. Buraya gelenler şişman oyuncular. Kaliteli, takıma imdat karşıcı aktör oynayacaktır. Bugün elleme oynadığını düşünüyorum. Fiziksel yerine problemi yok, ürün yerine da yapması lazım. Bugün attığı golün haricinde ferde kopan birlikte oyuncuydu.”

Şenol Güneş, Aboubakar ile Cenk Tosun'un gol sevinciyle ilgili ise, “Geçmişteki güzellikleri adlandırmak güzel. Bugün de acemi birlikte fasıl başlıyor. O dönemin güzelliklerini yaşayalı, eksiklerini giderelim” dedi.

“Ben gittikten sonraları ötekisi da gelse Beşiktaş'ın başarısı düşüncesince çalışacak”

Bir matbuat mensubunun, ‘Keşke saat başlangıcında göreve gelseydim diyor musunuz?' sorusunu görmüş geçirmiş çalıştırıcı, “Benden evvela fariza edenlerin de yardımı var. Eksiği varsa, düzeltiriz. Takımda ki görevdeyse hepsine ehil olup, sahada en elleme futbolu tehyiç etmek lazım. Medyada yazılır ancak bizlere birlikte yardımı yok, hareket de ansızın evet zaten. Ben gittikten sonraları ötekisi da gelse Beşiktaş'ın başarısı düşüncesince çalışacak. Hep elleme tarafları konuşalım, eksikleri hallederiz” sanarak cevaplandırdı.

“Cenk elan aşırı çalışmalı”

Cenk Tosun'un hem eksileri bununla birlikte artıları olduğuna ilgi çekici Şenol Güneş, “Yetenekli oyuncular kabiliyetlerini kaybetmezler. Daha aşırı çalışmalı, kenara gelip ferde çıkardığı devir işini yapıyor, arada birlikte saklandığı da oluyor. Çok çalışırsa bu golleri atmaya amelî birlikte oyuncu. Muleka'nın teknik, taktik eksiği var” değerlendirmesinde bulundu.

“Bizde zat insanımızı bulunmayan ika anlayışı var”

Wout Weghorst'un, İngiltere'de verdiği birlikte röportajda, Beşiktaş'ta meydana getirilen antrenmanlardan kıvançlı olmadığına müteveccih söylemlerine de yanıt verici Güneş, “Dünya Kupası'na giderken bana gereksinimi bulunduğunu söylüyordu. Son anda çağrıldı takıma. Burada kalben oynuyordu ancak gitti, orada maçta oynadı. Burnley'den Beşiktaş'a geldi, bizde oynadığı oyunla Manchester United'a gitti. Sorunun yanıtı gizli zaten. Eğer birlikte yerden mafevk gidiyorsan elleme yanıt almanız lazım. Oyuncu benim oyuncum, Allah razı olsun. Bir oyuncunun söylemiyle benim antrenörlüğümü tartışacaksak, benim birlikte söylemimle aktör uçar. Kim Min-jae, Fenerbahçe'ye geldi, oradan Napoli'ye gitti. Biz rastgele daim kötümseriz, bizim hocamız yapamaz, ne antrenmana geldiniz, nite hikmet gücümüz arttı o zaman. Yalan direkt kaçar, doğruları söylerseniz onlar arasında kalmaz. Bu çeşit söylemler piyasada prim yapıyorsa kusur yapıyorsunuz. Biz kişiye insanoğlu gözüyle bakarız, fark yapmayız. Bizde zat insanımızı bulunmayan ika anlayışı var” halinde konuştu.

Uygar Aydın - Oğuzhan Ort
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler