USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Savunma sanayisinin mühendisleri bu üniversitede yetişiyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, öğrencilerine defans müesseselerinin kapılarını aralarken üniversiteden yetkilendirilmiş olanlar iş arayan değil yeğleme edilen mühendisler olacak.

Savunma sanayisinin mühendisleri bu üniversitede yetişiyor
20-01-2022 13:20
Savunma sanayi üstünde ihtisaslaşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, faziletli lisans ve doktora öğrencilerinin emekleri ile cezaevi doldururken 2022-2023 pedagoji bilimi ve tedris senesinde lisans düzeyinde de mektepli bildirme etmeye hazırlanıyor. Üniversite ile Türkiye'nin cezaevi bebeği bulunan defans kuruluşları ortada meydana getirilen anlaşmalar kapsamında öğrenciler, TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, TÜBİTAK, HAVELSAN kabil ehemmiyetli kuruluşlarla beraberce emek vermek olanağı buluyor. Bir baş döndürücü mektepli yetkilendirilmiş yapılmaksızın bu kuruluşlarda iş imkânı bulup çalışmaya başladı. Savunma dalında geleceğin mühendislerini yetiştiren üniversite ayrımsız sürede öğrencilerine faziletli özellikte iş bulma fırsatı da sunuyor. Bu üniversiteden yetkilendirilmiş olacak öğrenciler şimdiden hususi sektörde yeğleme edilecek mühendisler ortada gösteriliyor.

“Savunma kuruluşları ile eş cereyan ediliyor”

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Türkiye'nin ehemmiyetli defans kuruluşları ile teşrikimesai içinde olduklarını belirtip, “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 2019 senesinde yapılış çalışmalarına başladı. İlk evvela üniversitemizin farklılaşması, borda bordaya görev dahilinde borda bordaya görünüş gerçekleştirebilmesi düşüncesince icraat gerçekleştirdik. Bu kapsamda defans sanayi dalında ihtisaslaşan borda bordaya üniversite olma maksadı koyduk. Bu sebeple devletimizde önde gelen; TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, TÜBİTAK, HAVELSAN kabil defans müesseselerinin yukarı dozaj yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirdik. Yeni borda bordaya üniversite adına bu kurumlarımız ile beraberce üniversitemizi şekillendirmek, eğitimlerimizi beraberce modellemek dair destek sunar istedik. Çok müspet baktılar. Bu kapsamda önceki işimiz bu kuruluşlarla türlü pedagoji bilimi ve plan anlaşmaları yükseltmek oldu.” dedi.

Okurken ülkelerine işlev ediyorlar

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, öğrencilerinin pedagoji bilimi görürken ülkemize de işlev ika imkânı bulduklarını tabir edip, “2020'nin başlarında Savunma teknolojileri dalında faziletli lisans ve doktora programlarımıza başladık. Üniversitemizde tahsile başlamış bulunan faziletli lisans ve doktora öğrencilerimiz çabuk emekleri düşüncesince bu kuruluşlarda görevlendirildi. Bunların madun yapılarını oluşturduk. Bu kapsamda TÜBİTAK SAGE'de, ASELSAN'da, TAİ'de, ROKETSAN'da şu anda etkin faziletli lisans öğrencilerimiz var. Bunların borda bordaya bölümü araştırı görevlimizdir. Bu kurumların fiziki ortamlarında tezlerini geliştirirken ayrımsız sürede bu kurumlardaki mamüllerin geliştirilmesine de katkıda bulunuyorlar. Öğrencilerimiz bu defans kuruluşlarımıza ulama sağladıkları kabil ülkemize ve üniversitemize de ulama elde etmiş oldular.” dedi.

“İş arayan değil yeğleme edilen mühendisler yetişiyor”

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversitelerinde iş arayan değil yeğleme edilen mühendisler yetiştirdiklerini vurgulayarak, “Buradaki amaçlarımızdan birisi, öğrencilerimizin ve ilerideki gizil tedris üyesi adaylarımızın sahada yetişmesini, akademinin haricinde hususi bölüm içinde de tecrübeler kazanmalarını sağlamaktı. Yani eğitimin indinde iş tecrübesi de kazandırmaktı. Bunda da güzel olduk. Bazı öğrencilerimiz şu anda TAİ kabilinden işe alındılar. Bir bölümü da işe alınma aşamasında. Üniversitemizde 7+1 pedagoji bilimi modelini uygulayacağız. Öğrencilerimiz sonuç sınıfta ağız ağıza hususi sektörde, defans kurumlarında çalışacaklar. Böylece yetkilendirilmiş yapılmaksızın şişman borda bordaya iş tecrübesi de nail olacaklar. Bu sayede hem üniversitede sunulan kullanışlı eğitimde hem de defans şirketlerinde başladıkları yetişmen mühendis programı sayesinde, yetkilendirilmiş olduklarında borda bordaya iş tecrübesi de nail olacaklar. Bu gençlerimiz aranan mühendis özelliğinde olacaklar. İş arayan değil de yeğleme edilen, aranan nitelikteki mühendisler adına yetkilendirilmiş olacaklar” dedi.

İlk kere lisans talebesi alacak

Yüksek lisans ve doktora programlarına mektepli bildirme fail Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 2022-2023 pedagoji bilimi ve tedris senesinde önceki kere lisans öğrencilerini de bildirme edecek. Kul, ülkemizin savunmasına işlev kılmak talip gençleri çağırma ederek şunları söyledi. “Sivas'ta ve Sivas dışındaki hepsi gençlerimizi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemizdeki lisans, faziletli lisans ve doktora programlarına çağırıyoruz, çağırma ediyoruz. Hiçbir üniversitede sıfır fırsatlar sunmaktayız. Ülkemizin cezaevi bebeği bulunan defans müesseselerinin kapısını açmaktayız. Bu vesile eşsiz bulunur.”

İleri defans teknolojileri geliştiriliyor

2020 yılının başlarında faziletli lisans ve doktora programlarında mektepli bildirme fail Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde; TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, TÜBİTAK, HAVELSAN kabil kuruluşlarla beraberce ondan sonra defans teknolojileri üstünde icraat yürütülüyor. Çalışmalar ortada insansız iklim araçları da arazi alıyor.

Önemli programlarda arazi düzlük üniversite öğrencileri Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yüksek lisans öğrencilerinden İremnur Duru icra ettiği açıklamada, “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini, defans sanayisinde ihtisaslaşacağını duyduğumda yeğleme kılmak istedim. Çünkü defans sanayi dalında çalışabilen üniversite baş döndürücü az. Sivas'ta bu fırsatı görebilmek beni baş döndürücü bahtiyar etti” dedi.

Merve Gençtürk ise “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde ayrıntılar baş döndürücü iyi. Çünkü defans sanayisi hesabına borda bordaya ayrıntılar uydurma konusu. Bu multidisipliner borda bordaya müfredattı ve benim ilgimi çekti. Lityum yükün pilleri de sonuç senelerde pop bulunan borda bordaya materyal şekli aslında. Bu nedenden dolayı ego de lityum yükün pilleri hesabına kendimi ihya planıyla burada faziletli lisansımı başlattım. Daha ondan sonra doktora yapmış olup bu bölgede bilirkişi olmayı planlıyorum” dedi.

Deniz Aktürk ise “Yüksek lisans çabuk vaziyet doğal taş yağı lambası yağı atomizasyonda inkısam mekanizmasının modellenmesi üzerine. Gaz atomizasyondan özetle bahsedecek olursak, faziletli hızlara ehil doğal taş yağı lambası yağı akşının etkisiyle hazır para gazlara ayrışır. Daha sonradan bu esrar damlacıklar küreselleşir, soğur ve hâlâ ondan sonra katılaşır. Elde edilen sonuncu verim ise defans sanayisinde kabak bap adına kullanılacak bulunan esrar tozudur. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin yeğleme edilmesinin gerçek nedenlerinden borda bordaya tanesi lisans müfredatının defans sanayi hesabına odaklı olmasıdır. Buraya doğacak öğrenciler defans sanayisinde engellenmeyen ve aktüel mevzular üstünde çabuk çalışmalarını gerçekleştirecek ve ayrımsız sürede da oradaki bilirkişi hocalarımız kabilinden müşavirlik elde edeceklerdir.” halinde konuştu.

Nurullah Özkan ise düşüncelerini şöyle tabir etti. “Benim Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini yeğleme etmemin sebebi, bu üniversitenin defans teknolojileriyle ve defans kuruluşlarıyla ilişik olmasıdır. Bundan çevre faziletli lisansımda bu üniversiteyi seçtim. Hem bilimsel niteliği bulunan adına bu bölgede adam olmak hem de defans kuruluşlarıyla eş icraat muktedir olmak düşüncesince Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini yeğleme ettim.”

Demet Karakuş - Mert Taha Varol
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler