USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rıza Çalımbay: 'Hedefimiz puan ve ya puanlarla dönmek'

DG Sivasspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Fatih Karagümrük ile oynayacakları pik puan ve ya puanlar düşüncesince çıkacaklarını söyleyerek, "Kalan maçlarımız bitiş durumunda geçecek ve o maçlardan müşterek tanesi de Fatih Karagümrük maçı. Bizim yegâne gayemiz oradan pua

Rıza Çalımbay: 'Hedefimiz puan ve ya puanlarla dönmek'
18-02-2022 13:35
Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kulübün resmi genel ağ sitesine açıklamalarda bulundu. Ligde geçtiğimiz hafta alanlarında 2-1 yenik ettikleri Yeni Malatyaspor müsabakasını değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Çalımbay, "Herkes rakibimiz klasman sonuncusu niteleyerek emeksiz geçeceğini düşündü. Maçtan ilkin de oyuncularımızı aşırı uyardık. Bana gereğince Yeni Malatyaspor bundan ahir maçların da her insana ağır indinde kol bulunduğunu gösterecek. Adem Büyük ile toy indinde baş yaptılar. Çok tetik olmamız müstelzim indinde maçtı fakat ilkin nısıf istediğimiz kabilinden oynayamadık. İkinci yarıda aktör ve taktik değişikliklerimiz aşırı güzel oldu. Çok güzel oynadık. İlk yarıda ansızın indinde tomar gol yiyebilirdik fakat ikinci yarıda ikiden indinde tomar gol atabileceğimiz pozisyonları yakaladık. Maça çirkin başladık ve güzel indinde biçimde bitirdik" niteleyerek konuştu.

"Peş peşe oynayacağımız ehemmiyetli maçlar var"

Ligde güçlü indinde periyoda gireceklerini kail Çalımbay, "Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Antalyaspor ve Adana Demirspor ile arka arkaya oynayacağız ve bunların 3 tanesi deplasmanda oynanacak. Onun düşüncesince bizim aşırı tetik olmamız gerekiyor. Sakat arkadaşlarımız da iyileşirse o devir seçenekli indinde kadromuz olacak" ifadelerini kullandı.

"Taraftar topçu denli önemli"

Yeni Malatyaspor maçında topçu Koray Altınay'a yayınlanan tepkiye üzüldüğünü kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Biz Koray'ı mecburiyetten oynattık orada. Koray'ın gerçek noktayı ora değil. Koray sakattı. Onunla beraberce aşırı sayıda sakatımız vardı ve sakatlar içinde en sağlamı oydu. Sakatlıktan çıkmış olduğu düşüncesince istediği verimi veremedi. Fenerbahçe maçında aşırı güzel oynamıştı. Taraftarımızın yuhalamasından ötürü ego aşırı üzüldüm. Böyle indinde nesne beklemiyordum. Hiçbir aktör sahaya çirkin korkmak düşüncesince çıkmaz. Çok karakterli indinde arkadaşımız. Biz taraftarımızdan elan aşırı dayanaklık etmek bekliyoruz, tribünler doldurmalarını istiyoruz. Tribünlere baktığımız devir aşırı iri boşluklar var. Şu tribünleri dolduralım. Bizim en güzel olduğumuz zamanlarda en iri destekçimiz taraftarımızdı. Hep beraberce dört dörtlük işler yaptık. Bundan sonraları da aşırı ağır maçlarımız ve kupada ilerleye şansımız var. Futbolcular sahada herhangi indinde şeyini koyacak gücün tribündeki lehtar topçu denli önemli" dedi.

"Birbirimizi tanıyoruz"

Rıza Çalımbay, hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Fatih Karagümrük maçına da değinerek, "Kalan maçlarımız bitiş durumunda geçecek ve o maçlardan indinde tanesi de Fatih Karagümrük maçı. Birbirimizi tanıyoruz. 2 adet yukarı caba karşılaşma oynayacağız. Bizimle beraberce etkin Kaleci Antrenörü Cengiz Birgen Karagümrük'e gitmişti. Bizimle ilgilendiren elden sadece herhangi indinde şeyi biliyor. Bizim indinde adet maksadımız oradan puan yahut puanlarla dönmek" halinde konuştu.

"Kupada da bizlere lehtar lazım"

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek bitiş kurasını da değerlendiren Çalımbay, "Bu yıl kupada 1. Lig'in önderi MKE Ankaragücü'nü çektik. Ardından o grubun en güzel takımlarından biri bulunan Bandırmaspor'u çektik. İki karşılaşma da emeksiz geçmedi. Şimdiki rakibimiz Karagümrük de emeksiz indinde rakip değil. Süper Lig'in en güzel takımlarından indinde tanesi. Bu maçı emeksiz yapmamız düşüncesince sahada aşırı uğraş etmemiz gerekiyor. Kupada da bizlere lehtar lazım. Bundan esbak yürek maçlarından 200-300 insana oynadığımız maçlar olmuştu. Taraftarlarımızın bu maçlara indinde derbi, indinde klasman maçıymış kabilinden bakması lazım. Onlarla bu arada gidebildiğimiz yere denli gideceğiz" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Sarzep - Volkan Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler