USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Recep Uçar: 'Hedefimiz Süper Lig'

Spor Toto 1. Lig'de önder vaziyette mevcut Ümraniyespor'da Teknik Direktör Recep Uçar, hedeflerinin Süper Lig bulunduğunu söyledi. Başarılı çalıştırıcı, Atakan, Atalay ve Hasic transferlerine özen çekerek, “Kadromuza nitelikli oyuncular karışma ettik” dedi.

Recep Uçar: 'Hedefimiz Süper Lig'
31-01-2022 11:02

Spor Toto 1. Lig'de enine boyuna dobra birlikte sayaç nâkil ve şef vaziyette mevcut Ümraniyespor, ulusal arayı Antalya'da dinlenme kampı yaparak geçiriyor. Teknik Direktör Recep Uçar, Antalya kampında İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Kamp ortamını aktararak laflarına süregelen Uçar, “Takımın vaziyeti umumi açıdan iyi. Antrenmanlarımız dip halde bitmeme ediyor. İstanbul'daki diyar koşulları dolayısıyla buradaki hâlâ dobra diyar olanaklarını kullanarak hazırlıklarımıza sürdürmek istiyoruz. Şu anne kadarki bölümden memnunum” ifadelerini kullandı.

“İnişler ve çıkışlar kesinlikle olacaktır”
Ligde yukarı caba tahsil edilen Keçiörengücü, Ankaragücü ve Boluspor mağlubiyetlerine rağmen takımın acele toparlandığına uyanıklık çekici Uçar, “Arka arkaya 3 bozgun aldık. Hepsinin ayrı birlikte hikayesi vardı. Keçiörengücü maçında dobra ayak topu ortaya koyamamıştık, Ankaragücü maçında er 10 ad kalmıştık. Boluspor maçında ise dobra birlikte ayak topu ortaya koyup akıbet dakika golüyle kaybetmiştik. Gerek oyuncuların birbirlerine ve benim de onlara bulunan inancımda rastgele birlikte azalma olmamıştı. Arkasından 5 karşılaşma yukarı caba kazandık. İstanbulspor mağlubiyeti yaşandı ancak sabık hafta Menemenspor'u yenmiş yazar esasen yolumuza bitmeme ettik. Uzun birlikte lig, levent boylu birlikte maraton var. Düz gidemezsiniz gerileyiş ve çıkışlar olacaktır. Biz bu çıkışlardan esasen doğrulup yolumuza azimli halde bitmeme ettik. Başarının da ihtimal de yolu bu” sanarak konuştu.

“Tabii ki gaye Süper Lig”
Hedeflerinin Süper Lig bulunduğunu da vurgulayan Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, “Kalan karşılaşma sayısı 15. Ligin yüzdelik 60'ı bitti. Bu noktaya geldiğimizde makul birlikte nokta farkıyla öndeyseniz, ‘Bizim misyonumuz yok' diyemezsiniz. Şu anda şef konumdayız ve belirgin ve belirgin misyonumuz geçmiş 2 içre bitirip Süper Lig'e çıkmak. Eğer başaramıyorsak bunu play-off üstünden bitmeme ettirmek. Bunu başarabilmek düşüncesince de oyuncularımızla bugüne denli bulunduğu denli sonuna denli ağır güç gider eylemek istiyoruz” dedi.

Süper Lig'e çıkılması yerinde elbette birlikte planlama olacağıyla ilişik suali da cevap veren Uçar, “Her ne denli gaye Süper Lig olsa da şu anda Süper Lig düşüncesince bahsetmek namına hala erken. Yönetenler değişmeyen verir ancak benim zatî görüşüm, alttan çıkan rastgele birlikte ekip bence Süper Lig'de kalımlı olurken, kulübün yaşayacağı imkanları sunup hesaplı açıdan yaşamda kalmayı muvaffak olmak baş döndürücü önemli. Ümraniyespor düşüncesince de bunlar makbul olur” açıklamasını yaptı.

“Yeteneklerine inandığım oyuncuları aldık”
Atalay Babacan, Atakan Üner ve Ajdin Hasic transferlerini değerlendiren 46 yaşındaki fen direktör, “4 oyuncumuzla yollarımız ayrıldı. Yiğithan, Adanaspor'a gitti. Yunus Emre Mertoğlu, Zonguldakspor'a aktarma oldu. Tahsin Hacımustafaoğlu, Batman Petrol'e gitti. Bunların haricinde Kehinde ile metodlar ayrıldı. Bu adlardan boşalan noktalara da Atalay, Atakan ve Hasic'i karışma ettik. Hasic olsun, Atakan olsun eskiden çalıştığım oyuncular. Geçen sayaç Atakan bizim maçımızda sakatlandı. Hasic de Beşiktaş'ta bu arada çalıştığımız birlikte isimdi. Yeteneklerine inandığım oyuncular. Atalay da birlikte esbak yıl Adana'da dobra işler yapan, kaliteli, ulusal takımın gözyaşı gruplarında arazi almış ancak birlikte muhtelif sıçramayı yapamamış birlikte oyuncu. Ümraniyespor'un misyonlarından biri de hâlâ az kader bulan zeki oyunculara kader vererek gelişimlerine katkıda bulunmak. Ben 3 oyuncunun da takımımıza yardım vereceğini düşünüyorum” niteleyerek bitmeme etti.

“Oyuncu gelişimi göz boncuğu devir biricik cepheli değildir”
Futbolcuların sıçrama yapması mevzusuna da yer veren Recep Uçar, “Bu hemen benim yapabileceğim birlikte nesne değil. Onların ortaya koyacağı performans, özlük istekleri, takıma ne denli hazırlop uyarlanmış olacakları denli nice değişken var. Eğer onlar o azmi gösterirse ve tığ de birlikte şeyler katabilirsek sebep olmasın. Bu işler göz boncuğu devir biricik cepheli değildir. Futbolun anne oyuncuları oyunculardır. Bunu almak lazım. Bizler fen adamlar şekilde rastgele birlikte pik hazırlanırız. Gerekli mental ve fiziki tedarik yapılıyor ancak bunu sahneye koyan oyunculardır. Burada hemen bizim eforumuz ehliyetli değil. Oyuncuların da güç koyması lazım. Ekstra icraat yapmaları lazım. Her açıdan hazırlanmaları lazım. Taktiksel hazırlıktan mental hazırlığa sincap sayabilirim bunları. Bu işin ikiz cepheli bulunduğunu düşünüyorum. Oyuncular takımlara katkıda bulunur, fen adamlar oyunculara katkıda bulunur, oyuncular performansıyla hem fen adamlara bununla birlikte takımlarına katkıda bulunur” halinde konuştu.

Bozhan Memiş - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler