USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: 'Takım burada kazanmayı can atıyordu ama olmadı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Antalyaspor maçının arkası sıra çok kalbi kırık bulunduğunu ve takımın burada kazanmayı çok istediğini tabir etti.

Önder Karaveli: 'Takım burada kazanmayı can atıyordu ama olmadı'
06-02-2022 22:44

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Antalyaspor'u evinde ağırlayan Beşiktaş rakibiyle ile golsüz berabere kaldı. Müsabakanın arkası sıra matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, bugün sezonun en erdemli peyrev sayısıyla oynadıklarını belirterek, ”Seyircimize, Beşiktaş camiasına yengi armağan eylemek isterdik ama olmadı. Oyuna 3-4-2-1 ile başladık. Bunu yeğleme ederken de az buçuk birtakım ahval bizi oraya götürdü. Bazı aktörleri önceden kullanamadık. Kullandığımız aktör tercihlerimizde ağız ağıza hem öz oyunumuzu kesinlikle elan güzel oynarız aynı zamanda rakibe gönül rahatlığı neler yapabiliriz, kesinlikle elan çok topa eş olabiliriz sanarak planladık. Özellikle merkezde Pjanic ve Can, önlerinde Alex ve İlkan ile oyunu rakip sahaya yıkıp, topa eş olup Rıdvan ve Rosier'i kenarlarda buluşturup bitirici pasla golü atmayı planladık.

Yeteri derece güzel olmadı. Merkez ölçülü sahada çok çok ferde kaybı yaptık topa eş olamadık ve oyunu az buçuk elan geride oyalanarak kurduk. Çok çok sayıda köşe atışı kazandık evvel yarıda. Kornerlerle ilgilendiren rakibi çözümleme ettiğimizde goller yediklerini gördük, oraya yoğunlaştık ve müşterek iki adet güzel köşe atışı geldi ama müşterek yönünü kullanamadık. İlk nısıf oynanan oyundan çok çok mutlu olmadık. Rakipte kaleye çok gelmedi. Gelen toplara da Ersin müsaade vermedi. İkinci yarıda formasyonu değiştirdik, 4-4-1'e geçtik. Biraz elan bizim el sahamızda geçti önceden ve müşterek müddet sonrada endamsız mütemadi kullanabileceğimiz aktörleri oyuna aldık. Larin'i ve Ghezzal'ı oyuna aldık. Onlardan muahharen rakip oyunu öz alanında kabullenmeye başladı. Gol önceleri gol pozisyonları mevcut ama en sonuç vuruşu akilane müşterek biçimde yapamadık. Ben öz adıma söylüyorum çok üzgünüm. Takım burada kazanmayı can atıyordu ancak anca olmadı” dedi.

”Batshuayi oyuna ulama verdi”

Batshuayi'nin performansı üzerine soruya yanıt sağlayan Karaveli, ”Sadece bugüne bu oyuna ilişkin adına yanıt vermem akilane değil. Güven değme devir oyuna başlayabilir. Onun başlaması düşüncesince Batshuayi'nin formda olmaması durumlarına gereksinimi yok. Bugünü kazanarak, Batshuayi gol atarak da bitseydi Güven'in oyuna start şansı değme devir vardır. Güven değme devir giranbaha müşterek oyuncu. Ben Batshuayi'nin oyuna ulama verdiğini düşünüyorum. Gol pozisyonlarını gole çeviremediği düşüncesince değme şeyi silmeyi akilane bulmuyorum. Batshuayi bu takımın süresince mevsim sonuna derece ileri uç oyuncusu bölgesinde bitmeme edecek. Bazen ayrıksı isimlerde olacak sahada ama oyunda biçimsiz bulunduğunu düşünmüyorum” sanarak konuştu.

”3 oyuncuyu önceden kullanamamamız formasyonla ilgilendiren değil”

Josef, Ghezzal ve Larin'in muahharen oyuna karışma bulunmasına yer veren Karaveli, ”Josef sakatlanıp print Malatya maçında ve otama ile geçti. Biz Adana Demir maçında kullanabiliriz sanarak geçti. Kendisi çok çalıştı ve tedavileri önünde gitti. O da takımda iktisap eylemek istedi. Bireysel antrenörle bulunan bölümü güzel geçti. Takımla bu arada 2 antrenmana print ve süresi endamsız olacaktı. Belki 15, 20 dakika planlıyorduk o sebepten dolayı onunla başlamadık. Ghezzal ise Antalya kampının evvel antrenmanını güçlükle tamamladı. Sonrasında meydana getirilen kontrollerde sorunu çıktı. 2 çağ otama he ve İstanbul'a döndü. Son 2 çağ antrenmana print o da. Başlama ihtimali on paralık yoktu. O da fedakarlık yaparak takımla iktisap eylemek istedi. O da endamsız müddet aldı. Larin kıtalar arası seyahat yaptı, maçta oynamıştı o da baş yapabilecek vaziyette değildi. Bir kısımda gitmek istiyorduk, hile Larin'e gerekseme duyarsa diye. Bu 3 oyuncuyu önceden kullanmamamız formasyonla ilgilendiren değildi” halinde konuştu.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler