USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Tek hedefimiz var, şampiyon olmak'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu zaman yegâne hedeflerinin Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olmak bulunduğunu söyledi.

Okan Buruk: 'Tek hedefimiz var, şampiyon olmak'
07-10-2022 16:59
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında oynayacakları Kayserispor maçı düşüncesince icra ettikleri alıştırma önceleri matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Geride küsurat haftaları değerlendiren Buruk, "Son 5 yılın en erdemli puanı. Yeni nezdinde takım. Gelişimde bulunan nezdinde takım. En güçlü fikstürü oynamış nezdinde takım. 5 çetince deplasman oynadık. Bütün maçlar kazanacak halde geçti. Bizim bu ahit yaptığımız nezdinde pare günah içi sahada kaybettiğimiz Giresunspor karşılaşması. Kendimizde fire yerine sonlandırma görebiliriz. Bu da belirgin nezdinde halde gol sayımızda ortaya çıkıyor. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Sonlandırma şişman nezdinde sıkıntı yaşıyoruz. Bunu değiştirmeye çalışacağız. Bunun ilişik bu günah icraat yapıyoruz. Genel yerine baktığımızda güzel yoldayız. Bu yıl Galatasaray taraftarı şişman nezdinde coşku yaşıyor. Bunu yaşatan nezdinde ekipman var. Bunu sürdürecek bulunan nezdinde takım. Mutlu ve ateşli Galatasaray taraftarı var. Biz geçmiş çağ hedefimiz bökelik dedik. Bugün de nezdinde pare hedefimiz var, şampiyon olmak" niteleyerek konuştu.

"Biz gol alaşağı etmek düşüncesince oynuyoruz"

Eleştirileri alışılagelen karşıladğını da vurgulayan Okan Buruk, "Çok erdemli gol sayılarına ulaşmadığımızı biliyoruz ancak sabık yılın tersine az gol yiyici nezdinde Galatasaray ekibi var. Bu da beslemek gerekiyor. Biz gol alaşağı etmek düşüncesince oynuyoruz. Dominant nezdinde aldatmaca oynuyoruz. Bu, istatistiklerde ortaya çıkıyor. Daha birlik kol olmadık. Icardi hâlâ müddet almadı. Mata hoppadak nezdinde resmi maçta oynadı. Yusuf Demir, Rashica hâlâ az müddet aldı. Ross da müddet aldı. Kadromuzu yüzdelik beniz oluşturmadan güzel nezdinde başarım sergilediğimizi düşünüyorum. 3 Türk kuralı bulunduğu düşüncesince uğur boncuğu devir halis muhlis aktörleri nezdinde arada oynatma şansımız olmayacak. Bu haftayı gereksiz geçiyoruz, tedbir maçı yapacağımız ekipman da yok. O nedenden dolayı ferda şahıs aramızda ferda tedbir karşılaşması oynayacağız. Gelen oyuncularımızı değerlendireceğiz. Farklı mevkiler, değişik aldatmaca anlayışı denemelerimiz olacak. Bir hafta hakeza nezdinde boşluğumuz var. Bu da bizlere ulama sağlayacak" halinde konuştu.

"Icardi'nin tadı ve neşesi iyi"

Arjantinli topçu Mauro Icardi ile ilişik nezdinde dava olmadığını tabir fail Okan Buruk, "Icardi'nin problemi yok. Tüm dostlarıyla baş başa antrenmana başladı. Keyfi ve neşesi iyi. Bize güzel ulama verecek. İyi nezdinde karakter. Takım süresince hem dostlarıyla hem fen ekiple güzel haberleşme kurabilen, problemsiz nezdinde oyuncu. Küçük nezdinde ağrısı bulunduğu ve çetince nezdinde hafta geçirdiği düşüncesince sabık haftaki maçta onu değerlendirmedik. Üç günce izinde ülkesine gitti ve takımla baş başa arka döndü. İyi çalışıyor" cümlelerine toprak verdi.

"Kimin bahtiyar bulunduğunu iptila ediyorum"

8+3 kuralıyla ilişik aşırı nezdinde tomar mütekellim insan görmediğini de laflarına ekleyen sarı-kırmızılıların fen direktörü, "Böyle nezdinde duraç çıkartıldı. Yanlış bulunduğunu çoğumuz açıkça ve belirgin nezdinde halde görüyoruz. Seyirci bundan mutsuz, komünikasyon araçları ve hocalar mutsuz. Kimin bahtiyar bulunduğunu iptila ediyorum açıkçası. Bunun Türk futboluna ne kâr sağlayacağını aşırı iptila ediyorum. Bu duraç gelmeden hâlâ ilkin ulusal takımımız hâlâ başarılıydı, oyuncularımız hâlâ aşırı Avrupa'ya gidiyordu. Her şeyin güzel bulunduğu nezdinde ortamda tığ değişik nezdinde duraç çıkardık. Ana probleminin bambaşka bulunduğunu çoğumuz belirgin nezdinde halde biliyoruz. Altyapı sorunlarımızı sokaktaki 5 yaşındaki bebek anlatır. Bunu Türk aktör oynatıp, oynatmama üstünde kullanmak yanlış. İnşallah bu ilerleyici sürede düzelir ve Türk futbolu düşüncesince hâlâ müspet adımlar atılır. TFF'nin bununla ilişik düzentileme yaptığını, yapacağını düşünüyoruz. Bu kuralı ahit başlangıcında biliyorduk. Bundan ahir devirde buna uyarlanmış olmaya çalışacağız. Türk topçu nakil ika seçeneği kısıtlı. Oyuncu yetiştirmede sıkıntımız var. Kendi akademimizden yetiştireceğimiz, oynatmaya çalışacağımız, giderek bizlere kâr verecek oyuncularımız var. Bunların üstünde duruyoruz. Savunma oyuncusu yönünde Türk aktör olmak az buçuk zor. Bulduğunuzda da aşırı erdemli fiyatlar isteniyor. Özellikle ahit başlangıcında bununla ilişik aşırı girişimimiz oldu. Türk oyuncular düşüncesince 5-6-7 milyon Euro isteniyor. Devre ortada bu açıdan ihtiyaca gereğince icraat yapacağız ancak bunu dâhilen de bunu çözmeye çalışacağız. Türk aktör rotasyonunu artırmaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.

"Zor nezdinde küme olacak, bunu biliyorduk"

Spor Toto Süper Lig'in bekledikleri kabil geçtiğini kail Okan Buruk, "Bu yıl düşüncesince sert, birbirine yakın, her insanın bu savaşım içerisinde olduğu, hoppadak 4 şişman takımın değil, Başakşehir, Adana Demirspor, Konyaspor var. 4 kibar içerisinde en üstteki bulunan ekipman biziz. Herkesin puanı yakın. Bu halde araya denli gidileceğini düşünüyorum. Zor nezdinde küme olacak. Bunu biliyorduk. Bütün ekipler birbirini zorluyor. Sahada sayaç nâkil oyuncular ve buna olanak sağlayan hakemler bulunduğu sürece Türk futbolundaki kalitenin aşağıya çekileceğine inanıyorum. Türk futbolunda maçların hızlanmaya gereksinimi var. Maçlar hızlanırsa nitelik de artacak. Biz çabuk oynamaya etkin nezdinde takımız. Ne denli fırtınalı nezdinde ekipman olsa da bunu aşağıya çekmeye etkin ekipler ve oyuncular bulunduğu sürece ve buna müsaade sağlayan hakemler bulunduğu sürece Türk futbolunun kalitesinden yakınma edeceğiz" dedi.

"Yunus ve Kerem'e aşırı güveniyoruz"

Kerem Aktürkoğlu ile Yunus Akgün'e aşırı güvendiklerini dile getiren Buruk, "Kerem sabık yıl temelli oynadı, ulusal takıma gitti. Az dinlence yaptı. Tekrar başladı. Bu sezonki maçlarda oynadı. Onlar düşüncesince de emeksiz nezdinde proses değil. Onlara dayanak noktası olacağız. Onlar Galatasaray düşüncesince ehemmiyetli oyuncular ve ulusal takımda toprak alıyorlar. Oyuncularımıza hâlâ aşırı dayanak noktası vereceğiz. Kendi performanslarının altında bulunduğunu tığ de onlar da görüyor. Onlar Galatasaray'ın ehemmiyetli oyuncuları. Hem taraftarımızın hem bizim onlara dayanak noktası vermesi gerekiyor. Kerem ve Yunus üstünden Galatasaraylı sıfır şahısların toplumsal komünikasyon araçları üstünden karıştırılmaya çalışıldığını belirgin nezdinde halde görüyoruz. Biz halis muhlis oyuncularımıza güveniyoruz. Hepsine dayanak noktası olacağız. Hepsinin potansiyeli var. Bunu da nezdinde pare on paralık ortaya çıkaracaklar" değerlendirmesinde bulundu.

"Seferovic güzel çalışıyor"

İsviçreli golcü Haris Seferovic düşüncesince ise 48 yaşındaki fen direktör, "Seferovic güzel başladı. Hazırlık maçlarında, geldikten sonradan sansasyonel oldu. Sadece Seferovic'in performansı üstünden değil, Seferovic'i orada ne denli besleyebildik. Genel yerine ona akla yatkın nezdinde halde oynadık mı, oynamadık mı onun üstünden de kullanmak lazım. Seferovic güzel çalışıyor. Dün de kendisi ile konuştuk. Atacağı gollerin ona itimat vereceğini ve hem takıma bununla ortak ona ruhsal yerine ulama sağlayacağını konuştuk. Onun da buraya uyarlama süreci var. Gol atamadıkça da ruhsal yerine bu baskıya girdi. Seferovic, Gomis ve Icardi, 3 pare aşırı güzel santrforumuz burada. Benim işim de aşırı zorlaşıyor. Bu oyuncular içinden en azami verimi almaya çalışacağım. Sizin de söylediğiniz gibi, santrfor performansları erdemli nezdinde Okan Buruk ekibi vardı. Bu yıl bu fasıl düşüncesince altında kaldı. Bundan ahir devirde bunu yükselteceğimizi düşünüyorum. İyi oyuncularımız var" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler