USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Nihat Özdemir: 'Süper Lig Televizyonu da düşüncelerimiz içerisinde var'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, neşriyat ihalesiyle ilişik icra ettiği açıklamada, "Kulüplerimize uygun, tam öneri gelmezse müşterek Süper Lig Televizyonu ihdas düşüncemiz var" dedi.

Nihat Özdemir: 'Süper Lig Televizyonu da düşüncelerimiz içerisinde var'
16-02-2022 14:17

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde meydana getirilen sponsorluk anlaşmasının arkası sıra matbuat mensuplarına neşriyat ihalesiyle ilişik açıklamalarda bulundu. 14 Şubat Pazar haset neşriyat ihalesini yaptıklarını hatırlatan Nihat Özdemir, "1. kademesini yaptık. 14 parça asal öneri geldi. 1 parça seçenek öneri geldi. 15 öneri bulunan eksiltme yapıldı. Zarfları açtık. İhale komisyonu yerine zarfları değerlendirdik. Bazı zarflarda nekais var. Tamamlamaları ve fiyatlarını baştan rötuşlu ederek göndermeleri düşüncesince cuma namazı haset vakit 17.00'ye derece müddet verdik. Revize edilmiş teklifleri bekliyoruz. alaka var. Sistem ve değer yerine elimizden geldikçe bu neşriyat ihalesi rakamını yükseltmeye çalışıyoruz. Çünkü görüyoruz bekâr Süper Lig değil, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve amatörlere vasıl kulüplerimize desteğin en önemlisi meydana getirilen neşriyat ihalesi. 4 iri düşüncesince ihtimal bu dirimlik bütçeleri içerisinde yüzdelik 30 yöresinde birlikte değerken, Anadolu kulüpleri az şimdi ekonomik durumlarının yüzdelik 80'i bu neşriyat ihalesinden mevrut gelirlerle hizmetlerini bitmeme ettirmektedir. Ben, dostlarım ve eksiltme komisyonumuz çalışmalarına çabucak bitmeme ediyor. Cuma haset teklifleri alıp, pazartesi haset de değerlendireceğiz" niteleyerek konuştu.

"Teklifleri en güzel vaziyete getirmeye çalışacağız"
Beklentilerini açıklamalarının eksiltme süreci düşüncesince akla yatkın olamayacağını kail Özdemir, "Biz mevrut teklifleri en güzel vaziyete getirmeye çalışacağız. Kulüplerimizin şimdi baş döndürücü neşriyat gelirlerinden dünyalık alabilmeleri düşüncesince lüzumlu görüşmeleri yapmaktayız. Türkiye'de de, dünyada da dü kademeli, üç aşamalı ayrıca dört kademeye vasıl sistemde ihalelere alışkınız. Bizim ihalemiz dü etap. İnanıyorum ki öneri verenler asal tekliflerini vermediler. Çünkü ihalede aşamalı olabileceği yazılı. İlk teklifte hacısı hocası zat kafalarına gereğince verirler. Rekabeti yükseltmek düşüncesince fiyatı yükselteceklerdir. Cuma haset şimdi faziletkâr pahalı tekâlif gelmesini bekliyoruz" halinde konuştu.

"Süper Lig Televizyonu da düşüncelerimiz içerisinde var"
Süper Lig TV ile ilişik çıkan haberlerin sorulması dair ise Özdemir, "Biz kulüplerimizin neşriyat gelirlerinden azami değer almalarını talip birlikte federasyonuz. Eğer mevrut tekliflerden umduğumuzu bulamazsak Süper Lig Televizyonu üzere birlikte göstergeç kurulup, buradan dekoderler satılması ve buradaki rastgele kulübün satı miktarlarını da delik uğrunda bulunarak dirimlik paylaşımlı birlikte meslek de düşüncelerimiz içerisinde var. Her nesne cuma namazı haset verilecek tekliflerle ortaya çıkacak. Eğer kulüplerimize uygun, ehliyetli birlikte öneri gelmezse bu kere da gündemde. Bu yolu da değerlendirmeye alabiliriz. Daha devir var. Yeni grup ağustos ayında başlayacak. Bu görüşmeler bitmeme edecektir" yanıtını verdi.

Murat Sancak'a cevap: "3. vaziyete getiren hakemler aydan mı geldi"
Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın hakemlerle ilişik meydana getirdiği izahat düşüncesince ise Özdemir, “Bir spor kulübü başkanın açıklamasına ego doğrudan karşılık verecek vaziyette değilim. Zaten açıklamalarında sisteme, centilmenliğe, sportmenliğe karşıt birlikte açıklaması var ise bizim sıkı düzen kurulumuz irsal eder. Orada kendisinin ifadesini alırız. Ona gereğince sıkı düzen oturmuş sonucu verir. Netice yerine o kulübün başkanı, şu anda Süper Lig'de 3. durumda. Bunu 3. vaziyete getiren hakemler aydan mı geldi, Avrupa'dan mı getirdik? Galip ulaşınca yargıcı iyi, berabere kalınca ve yenmiş olunca yargıcı biçimsiz zihniyetini bildirme etmiyoruz. Hakem de VAR'da bulunan arkadaşlarımız da insandır. Hatalı kararlar da vardır. Bu kararları VAR'da da kazanmak hali olabiliyor. Bazen onlar da kaçırabiliyor. Neticede sonucu verici insanoğlu ve insanoğlunun gözüdür. Böyle açıklamaların akla yatkın olduğuna inanmıyorum. Çünkü kendisi galip ulaşınca hakemler iyi, kaybedince yargıcı sisteminin biçimsiz olması ve sistemin zarfında birtakımı şeyler aramasını akla yatkın bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde Slavia Prag ile oynayacağı pik gideceğini kail Nihat Özdemir, “İnşallah Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde zımnında bitmeme etmesini baş döndürücü arzuluyoruz. Galatasaray da var. Galatasaray da UEFA Avrupa Ligi'nde zımnında bitmeme ediyor. Onun da başarıya ulaşmasını baş döndürücü istek ederiz ve destekliyoruz. Prag güzel ve çelimli birlikte takım. Çek Ligi'nde reis durumda. Güzel birlikte karşılaşma olacağını kestirim ediyorum. İnşallah Fenerbahçe bu maçtan galip gelmiş şekilde zımnında bitmeme değer dedi.

Oğuzhan Ort - İsmail Yasin Akçın - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler